Poradna duly
Jana Čurdová
k tomu masírování hráze - já zvládla 1.porod bez šití,třeba to bylo tím masírováním.
Já měla olej na masáž hráze od weledy a jakoby roztahuješ tu zadní stěnu směrem k hrázi-aby byla průžnější…a u porodu nepraskla…Má se tam strčit palec a tlačit směrem ven… ![]()
Masíruje se to jenom na kraji,nic nikam hluboko nestrkat,tam taky strkám čípky Utrogestanu pro změnu..=o)
Jo to nám říkali na kurzu ukazováček a prostředníček po prostřední kloub…
Daisy:Ono je to asi úplně jedno,co se tam strčí-hlavně že se pořádně natahuje ta kůže u hráze do všech směrů..=o)
Holky a když se bavíte o tom masírování-tak to jako jde jo???Že si to budete masírovat samy????Já dolu už vůbec nedosáhnu-přes to břicho
![]()
Teda baby vy zase máte téma
,já masírovat taky nebudu,jen budu pít ten maliník,mě celkem chutnal.Mám ráda bylinkový čaje,tak asi proto.
Vúbec nevím jakej si mám pořídit kočár.Jsem si myslela že když těch sourozeneckých moc není,že to bude pohoda
.Hrozně mě štve že se na ně musím koukat jen na netu,protože u nás je naživo nikde nemají.
Holky z Brna nebo Ostravy - nevíte jestli se u vás nedají očíhnout?Že bysme si udělali výlet.Prostě bych ho chtěla aspoň vidět a pak ho kdyžtak objednám přes net.Většinou ty kočárky vypadají ve skutečnosti úplně jinak,tak ať pak nejsem zklamaná. ![]()
Holčičky,
chci se zeptat,kdo z vás trpí na hemeroidy? Mě celý den pobolívá zadek,když sedím,a ted jsem nechala přítele „nahlédnout“, no a prej ho mám venku
![]()
Já to v životě neměla. čím to mám zaléčit??
Befi - já myslím že já je mám,teda jestli je to ono.
Měla jsem to i před prvním těhu a nějak mi nic nepomáhá. ![]()
Jinak prý pomáhá mast nebo čípky Faktu,ale nevím jestli to můžou těhotné.Nebo potom gel z dubové kůry,tu můžou těhotné asi,doporučuje se po porodu tak asi jo.
Befi taky mě to občas trápí-používám, jak napsala Kacudka Faktu-čípky i mast a hledala jsem to minule i v poradně na netu-pro těhule jsou prý úplně ideální-psal moudrý Mudr.Koucký ![]()
Kacudko dobrou ![]()
Holky prosím, kdo z vás má sbalenou tašku do porodky-písněte sem, co máte sbaleno.....víc hlav, víc ví-já mám sice předběžnej seznámek, ale znáte to-člověk může zapomenout i na nějakou maličkost, kterou bude potřebovat..................
Ahoj ještě jednou dneska…
Fakt se chlámu jaké máte dneska témata…masírování a holení..že vám chybí sex?!
![]()
DITTY:ahojky,konečně taky nakukneš ty jedna! Jojo,je mi už líp,rozhodně mnohem líp než před 14ti dny..(zítra to bude,co jsem se vrátila z nemocnice)břicho už mě netrápí(jakoby vaječníky,nebo bolení podbřišku)teď spíš jen jako u menses…to ale přičítám těm poslíčkům..zda to je ono
jinak mi dávali nějaké kapačky,ale nevím co to bylo..ale vždy potom se mi břicho uvolnilo a nebolelo to…asi magnezko…a ano,byly to kortikoid-na dozrání plic malé,dávali mi dvě..tak asi tak…
A tašku:župan,1noční košilku kojící,dvě balení vložek do porodnice,jedno balení vložek do podprsenky, 1balení kalhotek do porodnice(takové jakoby papírové),malé balení plínek Huggies 2-5kg,1balení vlhčených ubrousků,1přebalovací papírovou podložku,2bavlněné plínky,bepanthen mast a veškerou kosmetiku pro mě(kartáček,sprcháč,šampon…),papuče,žabky,2kojo podprsenky,foťák,nabíječku na fo´ták a na mobil,ve složce-rodný list,oddací list,občanku,vyplněný papír co mi dala doktorka,ofocenou manželovu občanku a pak dodám ještě průkazku pojiš´tovny a těhu průkazku,velkou osušku a dva malé ručníky.
A to je myslím vše,dneska jsem si to do ní skládala a tohle si pamatuju..ale taky budu muset ještě kuknout co tam mít(mám to v průkazce napsané)ale myslím,že je to vše…přinejhorším doveze manžel na druhý den…
Ježiš..jak se to blíží,se bojím nebo co
![]()
Tak já taky ještě
![]()
Miruško díky za obsáhlej(chtěla jsem napsat seznámek
)ale on je to pořádnej seznam
Týýýýý bláho-to budu muset pohledat tu největší cestovní tašku, nebo snad vzít dvě-fakt.......
A jinak jsem ráda, že se cítíš líp-já vím, že sis poměrně často stěžovala na bolesti viď, ale abych pravdu řekla, tak jsem si myslela, že je to normální…a houbeles......tos musela mít opravdu ošklivý bolesti-no hlavně, že je to v pořádku-teď už to bude dobrý-to je jasný ![]()
Miruš a bereš do porodnice osušky i pro malou???
A já jdu taky na kutě-ono ani to sezení na tý židli mi nedělá dobře ![]()
Tak dobrou maminky ![]()
Já se budu snažit být tu jak jen to půjde.............
A taky Sammmy psala, že má tašku sbalenou-taky přidá seznámek viď Miško ![]()
Jo a načuhuju, kolik mají už u lednovek miminek-fíííííííha ![]()
Jo a ještě jsem chtěla napsat
Miruš já se přiznám, že se porodu bojím docela fest-myslím si, že asi nejvíc z vás všech
ale psssssssst nikomu to neříkejte
Sakra a zašprcnul se mi metřík-ukazuje o den míň ![]()
A už fakt jdu.......................pa ![]()
holky tak já vám musím napsat že po tom svařáku se mi žádnej porod nerozjel, zato sem byla docela rochlá
chudák dítě ![]()
moje taška do porodky: župan, 1 kojo podprda, 1 menší balení plínek, 2 jednorázový přebalov. podložky, 1 balení vlhčených ubrousků, vložky do podprdy, kosmetika (sprcháč, šampon, kartáček a pasta, antiperspirant, bepanten, gel z dubový kůry), fén, osuška + ručník, pantofle v kterých se dá i do sprchy, ještě přihodím jedny fusky kdyby nááááhodou mi byla zima ale to bych se divila, doklady (rodný listy, oddací list, připravenej chorobopis celýho příbuzenstva, občanka, kartička pojišťovny, těhu průkazka) tak a teď nevím jestli jsem něco zapoměla, asi se do tý taščky musím jít podívat co jsem tam vůbec všechno narvala
jooo, jasně síťovaný sexy spoďáry a oooobr vložky ![]()
befana píše:
Holčičky,
chci se zeptat,kdo z vás trpí na hemeroidy? Mě celý den pobolívá zadek,když sedím,a ted jsem nechala přítele „nahlédnout“, no a prej ho mám venku![]()
Já to v životě neměla. čím to mám zaléčit??
V ledňátkách na to trpí macík nebo Májuška..Zkus se poradit s nima ![]()