Poradna duly
Jana Čurdová
AHOJKY
Já jsem taky z únorátek, tak se k vám hlásím. Napíšu něco o sobě. TP mám 22.2. Budeme mít holčičku Terezku a doma už máme Nikolku 3,5 let. Rodit budu v Kolíně. Pracuju na novoroz. JIP. U nás je to spojené oddělení s novorozenci, tak tam po porodu budu jako doma. Ještě stále pracuji. Dnes mám noční a v pátek poslední denní. První Niki šla po celodenních bolestech nakonec císařem. Ale teď bych chtěla zkusit rodit klasicky.
Na mimi mám zatím jen vyprané věcičky. Žehlit se chystám. Jinak nic jiného nemám. Zítra jdu na kontrolu, tak písnu jak jsem dopadla.
holkyyyyyyyyyyyyyyy, tak zítra budeme mít miminko ![]()
v sedm ráno nastupuju na vyvolání. dneska jsem si na kontrole užila dalšího hamiltona a to o poznání důkladnějšího a delšího, dr měl ve mě ruku snad po loket
naštěstí byl aspoň pěknej, tak jsem mu to odpustila
prcek má odhad 3,6-3,7 kg, tak to docela jde, to snad nebude tak hnusnej ten porod. a prej už je všechno krásně nachystaný na porod. tož tak u mě.
a teď jdu dočíst ![]()
Jé Chocholko , si vzpomínám,si kolíňačka
Třeba u vás taky skončím,když to na mě přijde na návštěvě u rodičů ![]()
Obdivuju tě,že dokážeš ještě pracovat,ale asi si měla fajn bezproblémové těhotenství ![]()
Peto: ty vado,tak jako fakt už? a vyvolávaný porod probíhá přirozeně nebo půjdeš na SC?
Co je to ten Hamiltonův chvat,tím přetáčej i miminka?
Peťo: ty jo to je fofr..Jakto že už zítr?Ty jo..tak to na tebe budu myslet aby tě to moc nebolelo a aby to bylo rychlý. ![]()
Befi:Ten chmat,Je že do tebe šáhne a trochu tě prohrábne, aby uspíšil otvírání čípku, či co…
Jinak vyvolávanej porod není sekce.To ti dají tabletu do pipky aby se čípek připravil a krozjel porod, pak ti dají infuzi oxitocínu......(nevím jestli jí dávaj pokaždý)
Ale kamarádka měla jen ten oxitocín, žádný tablety jí nedávali…
předně vítám všechny nováčky u nás
asi ve vás budu mít trochu bordel když teď budu pár dní pryč ![]()
bef vyvolávaný probíhá normálně - prostě se ti nerozjedou kontrakce samy, tak ti daj nějakou tabletku nebo injekci aby se rozjely, případně rupnou vodu - něco v tom smyslu
A hamiltonem se nepřetáčí, tím se vyvolává porod - někde jsem četla že dr prstem nebo více objede vak blan který chrání mimčo a odloupne ho od čehosi - asi děložní stěny nebo nevím. No a pak se po tom špiní nebo krvácí a mělo by to urychlit příchod kontrakcí.
Tak ‚tfuj tfuj tfuj‘ nazítra, ppetro, já měla vyvolávanej druhej porod, protože jsem 14 dní přenášela, v 11.00 mi píchli injekci, kolem 12.00 začly kontrakce, tak mě připravili, ve 14.30 mi PA píchla vodu a ve 14.40 byl kluk na světě, bez nástřihu, 4400 g a dva stehy, tak neboj, může to být úplný leháro
… někdy ![]()
Peťo Faaaaaakttt ???!!!!!!!
zírám to je rychlost a závidím, a držím pěsti a budu na tebe myslet celej den. Teda na jednu stranu máš štěstí že nemusíš tak dloho čekat, já mám před sebou ještě minimálně měsíc a půl ach jo.
Tak konečně mám všechno vypraný a teď se to suší a snad zítra se dokopu k tomu abych to vyžehlila, ale možná na to taky nepříde, protože možná pojedu s manžem na pohřeb jeho strejdy, sem ho neznala a prej je to i se mší tak možná rači nepojedu, projistotu.
teď se du oblíct a zajedu si k našim, brácha jede zítra do Brna tak mi hodí lístek na peníze do práce. tak zatím holky.
Ilčo: tak pohřeb bych ti nedoporučovala,zvlášt jestli bude v kostele,abys nenastydla.
No Bef taky sem si říkala že bych mohla nastydnout a ještě kevšemu hodina a půl v autě tam a pak zpátky a sedění na hostině nebo kde no asi nepojedu aji manža říkal že má o mě strach že by byl i klidnější kdybych byla doma. takže asi zůstanu doma. Sem si říkala jak dojede tchýně až ve čtvrtek nebo i pozdějc a takle ji budu mít už ve středu doma a bude po klidu. ne že bych ji neměla ráda ale být sama doma je lepší
JARŇÁTKA 2009
http://www.sirmi.ic.cz/cara/191.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif
// PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / KO 6.1. / 0 dětí / chlapeček DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / KO 9.1. / 0 dětí / holčička MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / KO 6.1. / 0 dětí / holčička LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 / KO?? / 1 dítko / chlapeček SAMMMY / (Míša, 24) / TP 14.2.2009 / KO ?? / 0 dětí / holčička
DITTA77 / (Dita, 31) / TP 16.2.2009 / KO ?? / 1 dítko/ holčička JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / KO ?? / 0 dětí / holčička VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 / KO 7.1. / 0 dětí / chlapeček
REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / KO ?? / 1 dítko / chlapeček BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / KO 7.1. / 0 dětí / holčička ILCA / (25) / TP 5.3.2009 / KO 8.1. / 0 dětí / chlapeček MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / KO 13.1. / 0 dětí / holčička AJULE / (Aja, 29) / TP 11.3.2009 / KO ?? / 1 dítko PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / KO ?? / 0 dětí / chlapeček
KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 23.3.2009 / KO 8.1. / 1 dítko / chlapeček MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / KO ?? / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / KO ?? / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / KO 9.1. / 1 dítko / holčička AJÍK / (Andrea, 35) / TP 12.7.2009 / KO ?? / 1 dítko
ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP ??.2009 / KO ?? / 1 dítko / chlapeček
Chlapeček 9× Holčička 9×
http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif NAŠE SNAŽILKY Katkaty
NÁLEZKYNĚ
Jezinka //
kurnik ja tu jen sedim a tupe cumim, nejak si nemuzu na tu myslenku ze zitra budu mama zvyknout ![]()
no nic, jdu radsi od pc pryc a zkontrolovat jestli je celej barak pripravenej na muj odchod ![]()
Ahojky všem ![]()
Befi , dík za zprávičku!!! ![]()
Peti , to teda koukám, to je rychlost, už zítra??!!
Ta váha malýho je celkem v poho, takže moooc držím pěstičky (všechny čtyři
ať vše v pohodě zvládnete, ty i Matýsek, ať je porod co nejkratší a co nejmíň bolestivý
a už teď se nemůžu dočkat fotek a Tvých zážitků
Takže ještě jednou hodně štěstíčka, tfuj tfuj tfuj ![]()
Jinak já Vás doufám zítra dočtu, zaktualizuju seznámek a prostě dohoním, co se dá
![]()
Mám se fajn, spaní teda stojí za prd, ale jinak vše v normě ![]()
A vítám všechny nově příchozí ![]()
Pa pa
Tak jsem si příjemně dáchla, ale vzbudila mě ta moje zatracená žáha. I obdivované Rennie ztrácejí účinost
.
Duant, já si pupek už taky připálila
. Zapoměla jsem, že ho mám a při cezení brambor si ten hrnec na břicho přiťápla - chudák malá
.
A musím Tě tedy pochválit, na to, jaký fofr tady popisuješ to zvládáš bravurně. Já jsem flegmoš, ale hroutila bych se asi taky
.
Miri, gratulka ke kontrole. Jen pěkně lež, ať Adélka ještě chvíli vydrží. Mě ty papíry čekají asi ve čtvrtek. To bych řekla, že bude má poslední kontrola v poradně a pošupu do péče porodnice.
Jdu dělat Petrovi na večeři tatarák. Vzpomíná ho už týden, tak mu dnes udělám radost. Já jsem dojedla hřibovou bramboračku ze včerejška a je mi z těch hřibů nějak těžko
.
Už aby byla Sabča venku, jinak se mi to zažívání úplně rozsype..
Jé, já při tom dočítání přeskočila stránku a teď hledím jako puk
. Tak už zítra Peti? Tak moc držím palečky a budu na Tebe myslet. Malý je tedy pěkný cvalík mamko
.