JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7805
6.1.09 16:55

Peti - tééééda,zítra na tebe budu myslet a budu držet pěsti.Nezapomeň podat info až budeš mít po.A ta váha je celkem v pohodě,uvidíš kolik bude mít až ho vytlačíš. :lol: třeba bude mít ještě míň.

Chocholko - ahoooj,vítám tě mezi náma.To tě teda obdivuju že ještě makáš :roll:

No venku jsme byli asi hodinku,takže v pohodě.A ani tu nebyla taková zima,myslela jsem že to bude horší.
Na zítra jsem domluvená s kámoškou do města na punč,tak doufám že nebude moc mrznout.

Jinak já jsem měla první porod taky vyvolávanej.Nástup na vyvolání jsem měla v sobotu večer,tabletka nezabrala,o půl 10 ráno jsem dostala druhou a asi po 10 minutách začaly slaboučký kontrakce.Během dne mi píchly vodu(už nevím v kolik),nechala jsem si píchnout epidurál(už nikdy více,od té doby trpím na páteř ještě víc než předtím) a malej se narodil ve 20.20.takže od začátku kontrakcí asi 10,5 hodiny.Doufám že druhej porod bude rychlejší a lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
6.1.09 16:57

He,sledujete jak sem se polepšila?Jak teď píšu často? :lol: :lol: :lol: To čučíte žejo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
6.1.09 17:07

PETI:tak na zítra hodně hodně štěstíčka,sedmička je šťastné čísílko,tak to bude určo rychlovka a Matýsek bude hnedka venku :wink: určitě pak dej-hned jak budeš moci a cítit se vědět,ať se tady můžeme taky radovat,že máme miminko :dance: a dneska jen samý relax,hm?! :wink:

SAMMY:jj,odpočívám,doktorka říkala klidový režim a nedivočit,tak jsem to vzala tak,že nebudu jen ležet,ale třeba sem tam něco udělám,samozřejmě ne náročného,ale jen ležet to je na odrovnání zad… :( Tak takovou dobrůtku uděláš?Tak to se má,čím si to zasloužil? :lol:
Já budu chodit až do konce k mé doktorce,asi to tak tady je…protože říkala,že se teď budeme vídat častěji(1× týdně)nevím častěji…zbývá mi cca 4týdny do porodu…já teda moc nevěřím,že porodím až na termín.

MEDU:hele holka,co pořád doma vyvádíš,že sem ani nekukneš,no?! Už vyžeň manžu do práce,nebo zapomeneme jak píšeš :wink: :lol: A kontrolu mám 14.1.

CHOCHOLKO:vítám tě :wink: a taky obdivuju,že pořád děláš,to tě nechali? 8O a tak se můžeme ptát aspoň na rady,když jsi z oboru,viď?! :wink:

ILČI:taky bych nedoporučovala jet,už i psychicky to udělá hodně,i když třeba toho člověka nezanala..a pak dlouhá cesta autem,zima..radši si doma odpočiň.No jo,tchýně jsou tchýně,samo,že je lepší,když je člověk sám… :roll: :oops:

DUAN:jsi kočka,šup sem ještě nějaký metřík,ať to máš dokonalé :wink:

Mě zítra dojede mamka,zase po týdnu,aspoň mi něco pomůže,aspoň opět vytřít podlahy…jinak vlastně všechno mám,pomáhá mi i hodně tchýně a manža,takže nejsem na nic sama :oops: už ať je Aduš na světě a nemusí nikdo za mě nic dělat,nemám to ráda…radši ať pak pohlídají a já si to udělám sama :lol: MAnža jede zítra zase do Vídně,ale naštěstí bude doma stejně jako z práce,ale doufám,že mě to zrovna nechytne…doktorka se ve mě dneska taky pěkně pohrabala :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
6.1.09 17:09

Jen nakukuji jak se máte …

Peta ..na zítřek držím palce !! a přeji aby vše bylo jak má !!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
6.1.09 17:57

Petruš na zítra mačkám všechny palečky, ať je vše brzy za tebou! a malého držíš co nejdříve v náručí!! 

A poprosím holky!!! sím sím a moc sím… hoďte nám zprávičku o Petule k nám do Ledna!!! nestíhám to číst!!! a ráda bych věděla jak jsou na tom! patřila nejdřív k nám!!! díky!!! 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.1.09 17:58

Ahoj mamušenky :-)

teda vy jste toho nabrebentily :lol: :lol: :lol: …ale super, to se to tu rozjelo :wink:

Vítám všechny přeběhlice z Února(kam jsem taky patřila, takže si Vás holky naštěstí všechny pamatuju a nemám ve vás guláš 8) )
A vítám úplně novou Duant :wink:

Ale takhle se fakt nedá reagovat, když toho tolika napíšete :lol: :lol: :lol:

Ppetí na zítra tfuj, tfuj, tfuj.................moc se těšíme na první miminko...........akorát mě teda zaráží, že všechny holky, co tak čtu-z Ledna a podobně-opravdu porodily ten den, kdy jim porod začali vyvolávat 8O :roll: Já jsem totiž asi nějakej exot, bo co :roll: pač já přenášela Terku-nastoupila jsem na vyvolání-když mě přijímali, tak jsem prý byla už na dva prsty otevřená-díky poslíkům a první den jsem dostala první vyvolávačku-a nic.......Druhej den-druhou vyvolávačku-a nic :nevim: .....a třetí den-třetí vyvolávačku-to mi slibovali, že když ta třetí nezabere, tak mi zavedou tabletu a když ani to nezabere, tak prej kapačku..No naštěstí zabrala ta třetí injekce.....v půl jedenáctý večer mi rupla voda-zrovna jsem usínala a ve 2.05 byla Terinka na světě :srdce:

Befi si mě rozchechtala s tím strašením :lol: :lol: :lol: neboj, já vás už s ničím strašit nebudu 8) ...........já už mám hrůzu jenom z porodu a tu si každá zažijeme i tak-takže-už žádný strašení........................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
6.1.09 18:00

Petruš já jsem dostala nejdřív na vyvolání čípek.. a to proto, že dole ten čípek ještě nebyl tak jak by potřebovali.. a prostě ho tam 1 cm zůstal! měla jsem bolesti, ale ani to s ním nehlo!
tak se domluvili že mě pustí domů! a nakonec se to hlo po dvou dnech a už bez čípku.. a to mi dali čtvrtku tabletky.. dostala jsem takhle během asi pěti hodin tři… a pak už to jelo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
6.1.09 18:07

Peti: nevím,jestli se ještě vokážeš. každopádě moc držím palce,at to máte co nejrychleji za sebou,at to moc nebolí a at je Matýsek krásnej zdravej kluk! :) A dej manžovi na někoho z nás telefon,at nám t může napsat :)
já už se tak na to první miminko těším,jupí :wink: :)

Kacudko: jo,překonáváš se,to koukám :) ,ale je to fajn. Hrozně mě baví sem nakouknout a videět tolik příspěvků :)

Dituš : však jsem to taky myslela ze srandy,to strašení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
6.1.09 18:12

mací:neboj, já vám napíšu, pokud tu budu..Nebo určitě písne některá jiná.Neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.1.09 18:15

I když, mě Befi nakousla s tím strašením-zajímalo by mě, estli jsem jenom já takovej plašan.........já vždycky ráno čekám netrpělivě-až se malá pohne.......Někdy teda ne, pač někdy mě vzbudí naopak ona sama, jak tam štrachá, ale když zrovna spinká a já se vzbudim, tak vždycky čekám, jak na trní-už aby se pohnula............Taky to tak někdo máte????

Asi to je díky tomu, že Terezka měla při posledních kontolách ne úplně v pořádku monitor, počet tepů byl v pořádku, ale doktor mi vždycky říkal, že se nehýbe-to samý v nemocnici, když nám každý ráno natáčeli CTG-tak mě tam přehazovali z jednoho boku na druhej-prej, že se málá nehýbe…no a když jsem rodila, tak malá klouzala zpátky a dusila se-nezapomenu, jak jsem viděla na tom monitoru CTGčka-dávaly mi ho na břicho pokaždým stahu(ani nevim, jestli je to běžný :roll: )…prostě viděla jsem tam údaj-20 tepů za minutu a ten zvuk-jak bylo slyšet, jak se ten tep zpomaluje-skoro ustává :cry: :cry: :cry:
Bylo to teda v momentě a taky mi v momentě PA jak se říká skočila na břicho-teda silně se mi opřela o břicho nad prsama a malou doslova vytlačila-fakt................
No a pak mi doktorka říkala-no tak už je to prej jasný.....Terinka totiž měla naněkolikrát omotanou šňůru kolem krčku :cry: :cry: :cry:
Tak asi proto mám tohle v palici :roll:

Jo a zítra se asi půjdu registrovat do porodky..pořád jsem přemýšlela, estli Kadaň, nebo Chomutov-ale půjdu teda k nám do Chomutova-sice Kadaň je prý lepší, ale snad to tady u nás taky dopadne dobře........Ne, že bych byla vybíravá, ale prý je u nás málo doktorů, tak tam slouží leckdo :roll: :roll: :roll: No, doufám, že to dobře dopadne...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.1.09 18:20

Mací už jsem asi nakukovat nebudeš, ale opožděně gratulace k takovýmu chlapákovi-je sladkej.....je to teda kus chlapa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2509
6.1.09 18:23

Ahoj maminky, já jsem z lednátek…poslední dobou k Vám občas nakukuji :) můžu se k vám přidat? V lednátkách se rodí o sto šest a koukám, že Dai je tady taky a Mae :) a únornátka se taky stěhují sem…tak já, že bych občas nakoukla a něco napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
6.1.09 18:27

8O 8O 8O jůůů, bude mimino! 8O 8O 8O Petro - tak ať je to rychlé a co nejméně bolestivé( i když to od porodu moc čekat nelze. A dej vědět!!!

Jinak teda dneska jedete…, ani nevím, na co reagovat.

Ditto - já malou cítím průběžně pořád. Furt se tam převaluje a občas má asi škytavku. Jsem někde vyčetla, že jsou schopný vypařit i litr plodovky denně - což je na takový tělíčko jak deset piv.
A puboše ze mě taky vytlačili, po čtyřech hodinách tlačení do každýho stahu á 5 min. mi nějak došly síly… :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
6.1.09 18:28

Gamal:Jasně že se přidej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
6.1.09 18:37

ad pohyby: no já dneska teda plašila.Po obědě jsem si uvědomila že jsem jí ještě necejtila. Tak jsem si zas poplácávala bříško a nic. A když jsem dorazila do Dia poradny, tak se začala hejbat. a teď se taky hejbe.tak jsem v klidu.No jo sem plašan no.
Jínak zas za týden mám donýst profil,kůli tomu večernímu 7,5…To jsem čekala, chjo. Se budu píchat furt, ach jo.Už aby to bylo za mnou. Snad po porodu cukrovka odezní .Hlavně aby to nemělo vliv na mimi.
Jinak jsem si dnes zamrazila 2 půllitrové nádobky té houbovky. A zakecala jsem se a tu druhou jsem zapoměla vypláchnout.Dala mi je babička a říkala že je vyplachovat nemusím, že jsou umytý, ale byly ve sklepě…No tak snad to nevadí, a případný bacily zmrznou.....Začínám postupně zamrazovat abych měla na prvních pár dnů po porodu něco teplého do žalůdku, nebo aby si R. nemusel vařit.Další mám v plánu rajskou.Ale musím koupit mletý.A pak budu dělat Gulážek. A taky si zamrazím nějaké polívčičky, a asi i čenečku…No uvidím jak budu stíhat…Nemůžem mít pořád k jídlu knedlí a omáčku že..R těstoviny moc nemusí.
Jinak jsem si dnes koupila ten toaleťák do porodky..tak ho jen musím stršit do tašky a jsem komplet zbalená, doufám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí