Poradna duly
Jana Čurdová
člověk si na chvíli odskočí za potravou a tady zase 3 stránky… ![]()
My jsme dnes s Maggi vyřily kuře na smetaně s porkem a hranolky. Moooc dobrý a rychlý, myslím, že budu večer chválena, neb u nás se teplé večeře denně nevyskytují - ale o to je větší sláva, když je.
![]()
Duant - tebe vítám obzvlášť, konečně nejsem někde nejstarší matka.
Na kurzu zase jo… Ale myslím, že zůstávám nejtěžší.
Koukám, že už máš taky velký děti - jak se tváří na těhotnoou matku? Ti naši celkem shovívavě, dokonce se těší, jak budou jezdit s kočárkem( a balit holky). Můj puboš už má něco jako pořadník.
![]()
rébi - týýý jo, to je žužlinka malá, ale bojovnice. Přeju, ať je brzo na tvým mlíku přímo ze zdroje. ![]()
mirka82 - Teu nebo Miu jsem pro holku doma navrhovala, ale neprošla. Na tatouchovu Věru a Annu to byl moc silnej kallibr.
, tak bude kompromisní Barbora.
do toho papíru v porodnici se musí napsat i nějaký klučičí jméno, co? Tak to bude zase boj…, i když jde nejspíš jen o formalitu - Bára je 3X potvrzená.
TAK JSEM TU,BAF ![]()
teda vy ste se rozjeli,když jsem doma a nudím se,tak celý den nic a jen vytáhnu paty,tak je tu stran…
![]()
VÍTÁM VŠECHNY NOVÉ,to je fajn,aspoň to tu trochu ožije ![]()
Tak u doktorky jsem ani nečekala,sestra mě hned vzala a natáčela srdíčko prcka,tak jsem si půl hodinky poležela,no a potom jsem šla k doktorce…dala mi nějaký papír na vyplnění do porodnice,potom na vyplnění porodní asistentku,ať to odešlu,že mě dojede pak navštívit,popřípadně vytáhnout stehy,poradit s miminkem,potom nějaký leták na poradnu,když nebudu vědět a mít potíže s kojením…
Doktorka se ve mě hrabotala dlouho,už jsem úpěla,říkala,že mám zkrácené hrdlo,že mám dál pokračovat v klidovém režimu a nedivočit…
Co to vlastně znamená zkrácené hrdlo?! Já se o to nikdy nezajímala,vždy řekla,že je to v pořádku a šla jsem…
Jinak sme se s manžou stavili v obchodě na pečivo a chtěla jsem ten koš,ale jak na potvoru zavřeli pět minut před tím na přestávku,ale manža se jel ostříhat,tak jsem mu přes výlohu ukazovala jaký a tak ho veme jak pojede zpátky…růžový ![]()
REBI:tak to je dobře,že se maličká tak drží,jen tak dál…a neříkají,kdy by tak asi mohla domů?!Asi tam ještě nějaký ten týden pobude,viď?! A nemáš nové foto?!
DAISY:blééé,nesnášíme s manžou oba houby…i když on na ně chodí.Já si dneska dělám klobásku(tcháni udili)s bram.kaší
a manžovi kuřecí stehno…klobásky měl dva dny na večeře
tak to sis bezva poklábosila,ne?! ![]()
PETI:hodně štěstíčka na kontrole,jsem zvědavá co ti řeknou,měli by ti porod už tento týden vyvolat,viď?!
KACUDKO:tak se aspoň projdete,u vás je mráz?Tady ani ne,teda mě nepřišla moc zima,ani už sníh nepadá,ale je ho tu dost!
BEFI:tak to tě teda muselo vzteknout,ty chlupy..a LOVELA mi taky nevoní,spíš opačně,ale jak je to už dýl oprané,je to bez vůně..a načichne to miminkem,tak klid ![]()
SAMMY:pereš v Lenoru?To je přímo pro miminka?Já koupila Lovelu aby malá neolezla…nevěděla jsem,že i Lenor je atestovaný pro mimísky.
A krásně se vyspinkej
to je pohodička doma,co?! ![]()
LENI:taky beru jen jednu košilu na spaní..taky budu používat jejich,ty 4dny co tam člověk je přece nejsou zase tak dlouhé…s miminkama to uteče..a určitě za každou budou chodit návštěvy,tak kdyžtak donesou,co bude chybět…
No nic,jdu dělat jídlo a natáhnout se ke knížce…
Teda fakt holky vy teda jedete
ale mě to baví zatím se orientu, jen nováčky trošku pletu ale to se časem podá ![]()
No tak já se du taky něčím zasytit, zjistit jestli je vypráno, pověsit, naložit další pračku a asi konečně vyrazím nakupovat ale asi až o 3km dál u nás už asi rohlíky a chleba nebude a možná u našich sbalím babičku(86) ať si konečně koupí nový bačkory, pořád o tom mele a pak když dojde na věc tak se ji nechce
a v obchodě mám pocit že je to sní jako s malým děckem to mi nesedí, to mi tlačí, to se mi nelíbí, by ji člověk nejrači dal na zadek ale ono to moc nejde ![]()
Tak du baštit ![]()
mischni , kluk byl zpočátku „doslova konsternován“, řeči typu jak jsem na to stará a že to tady bude řvát a podobně, pak ale vyměk ![]()
Holka už se smířila, manželka jejího otce má termín dnes
, takže ona ve svých osmnácti letech bude mít rázem dva malinké sourozence, navíc už má jednoho tříletýho a k tomu toho našeho puberťáka
(ano, dopřála jsem svým dětem takový luxus, že má každé svého vlastního otce, takže mám v podstatě samý jedináčky)
![]()
Tento rok je takový relativně náročný…kluk v lednu talentovky, mezitím já si odskočím rodit, holka maturita a přijímačky na vejšku, navíc za pochodu rekonstruujeme barák a k tomu ten mladší manžel, takže v podstatě další dítě, navíc neumí vůbec česky, takže já jsem organizátor všeho kolem rekonstrukce apod. ! Jé, já se mám
![]()
Holky omlouvám se že nereáguju, ale frčím do města na nákup a do diaporadny. Zatím páááá
Tak a já jsem dala zapéct šunkofleky, který jsem díky vám zprvu málem rozvařila
![]()
Daisy tak ať ti to v dia poradně dobře dopadne ![]()
Duant no to teda čučím co zvládáš, a kam tvůj syn dělá talentovky? na jakou školu?
Holky mě asi jebne
ta tchýnina pračka snad neumí vyždímat, sem musela dát zavinovačky ještě jednou ždímat
no už se těším až budeme ve svým budu mít svou pračku podle sebe a budu nadávat na výrobce ![]()
Befi tobě příde že talovela nevoní? no na mě voní až moc, já na nás používám quanto modrý nebo bílí a to mi voní příjemějc ale lovela je na mě moc sladká možná to bude taky tím že sem lehkej alergik a že to cítím až moc
ilco na konzervatoř, na kytaru
…no zvládám…já jsem neurotik, takže se víceméně neustále hroutím ![]()
daisy, taky ať ti to dobře dopadne. Já mám být u doktorky až ve čtyři …
Duant : z toho si nic nedělej že nestíháš.to je dneska náhoda,že se tolik píše,kdybys to viděla o vánocích,to bylo liduprázdno ![]()
Já když tu nejsem 2dny,tak taky moc nedočítám,jen zběžně.stejně tu většinou tlacháme o h…,ale je to příjemný,protože jsme skoro všechny doma na nemocenský nebo mateřský.
Jo,a taky bydlíme na Praze 9-teda spíš na vystrkově,za náma už je cedule konec Prahy ![]()
IčO: a prala jsi jen v prášku nebo i v aviváži? já tu aviváž lovela riskla na fleesovou kombinéz(je to vrchní oblečení) a to teda nádherně voní.
Jinak můj dnešní oběd byl super kalorický
- gnochi s nivovo-smetanovou omáčkou ![]()
Jdu se osprchovat a vzít si noční košili a natáhnu se,zadek už mě zase bolí,tak ho musím provětrat… ![]()
befi , já vím, jak jsem vás pročítala zpětně, tak vím, kde bydlíš…já jsem taky „poslední“ Praha, ale Třeboradice
, což je regulerní vesnice, ale mě to vyhovuje. Globus, Tesco 5 minut autem, do centra půl hoďky… ![]()
Befi všecko peru v lovele (mám tekutou) ale teď při tom jak sem měla pocit že mi to neždímá sem zjistila že tchýně nechala zaplej knoflík poloviční dávka, tak mám obavy jestli ty oblečky sou dost vymáchaný, ach jo se na to vyprdnu ![]()
Tak a já jsem se právě spálila o remosku na břiše!!!… to se mi tedy ještě nestalo, i když se něco takovýho u mě dalo celkem očekávat…
![]()