Poradna duly
Jana Čurdová
Ilčo: dneska mi ta paní na kurzu říkala,že mám čas tak do 37týdne,pak už doktor rozhodne pro CS a objedná mě na termín výkonu…
Jinak po SC prý 24h ležení na JIP,2.den přijde rehabilitační sestra a zkusí mě jakžtakž postavit a dotáhnout k umyvadlu si vyčistit zuby a pak pomalu během dne zkusit dojít do sprchy atd.Takže asi celkem nářez…
Miminko samozřejmě nosí od prvního dne a vleže zkoušejí přikládat. 2.večer nebo až 3.den ráno přesun na šestinedělí.
Jitko: paní nám říkala,že s těmi porodními pokoji ani není takový problém,že se to tam průběžně nějak střídá,že spíš je problém s lůžky na šestinedělí. Vždycky když byl stopstav,tak kvůli chybějícím lůžkům na šestinedělí,nikdy ne,že nebylo kde rodit.
a dneska tam bylo úplně ticho…třeba to není za zavřenými dveřmi nijak slyšet,ale rozhodně tam frmol teda na těch sálech nebyl.á se bála nějakýho řevu,a tam to bylo jak na dnu otevčených dveří,jen předváděčka ![]()
Bef - fakt ti nikdo neřekl o možnosti rodit spontánně mimi v KP? Já teda nikoho takovýho neznám (nevím, jak je to možný, ale všichni v okolí měli zrovna mimina hlavou dolů), ale dle toho, co jsem četla, to zkušený porodník zvládne…
Spoleham na to, ze kdyz mam sveho porodnika svou doktorku - spolupracujici s Podolim, tak me tam nechaj! Ja se jinam nehnu! ![]()
Bef - našla jsem u Kouckého tohle: Spontánní porod se umožní vést jen za zcela optimálních podmínek, tj.
duant - pokud máš domluvenýho svýho porodníka z Podolí, tak snad jo
Na to taky spoléhám!
kacko , v Podoli to pry nedelaj, ja jsem se na to kvuli bef ptala, prave, ze driv se to delalo v techto vahovych limitech, ale uz pry od toho upustili…
Duant - fakt? Já bych si spíš myslela, že je trend rodit přirozeně co nejvíc porodů… No, tak neva, když se neotočí, tak berušku holt vyndají. Všechno má svá pozitiva nakonec ![]()
duant - co v práci?
Já jsem naprdnutá, jelikož jsem vyplázla poslední hotovost pošťačce za jakýsi přiblblý balíček svého chotě a teď nemám na zítřejší nutný malý nákup - u nás na vsi pochopitelně neberou karty…takže musím sednout do auta a jet kvůli pár rohlíkům a máslu do civilizace ![]()
Me prave zase prijde, ze v Podoli maji hodne vysoky procento SC (to se da zjistit na jejich strankach), ale uklidnovala jsem se, ze se tam soustreduje hodne rizikovejch tehotenstvi ![]()
Kkacenko: porod koncem pánevním 100%ně ne!! už jsem to i jednou popisovala rizika. Opravdu si ho už louskne málokdo..není o co stát..
Holky: myslíte,že takový to polohovací houpací lehátko se může používat od narození?? á pořád přemýšlím,v čem ji budu mít v obýváku přes den.a na mimibazaru jsem viděla pěknou kolébku od Scarlett,ale nevím,jestli to nejsou vyhozený peníze..
kacko , skejsla jsem tam pekne dlouho…jeste jsem zasla s par kolegy na obed, no a musela jsem tam obejit vsechna oddeleni, takze jsem rada, ze jsem doma…ale nestejska se mi, to ne ![]()
Bef - tak asi je SC bezpečnější, to je fakt. Ty lehátka jsou různý - dělaj se i třeba s novorozeneckou zmenšovací vložkou (tuším že od Chicca). My máme od Babybjorn a používali jsme ho tak od 2 měsíců, i když myslím, že teoreticky by tam mohlo být hned. Ale prý i ta lehátka jsou tak na pár hodin denně - jako autosedačka…neměla by tam miminka být celý den. Náš raubíř tam stejně dlouho nevydržel (nevydržel dlouho nikde:-) Já si půjčila od kamarádky košík, to je podle mě ideální na začátek.
Cauky..=o)
tak jsem tu..a už jsem konečně na mateřský..=o)
Rozloučila jsem se s prodavačkama,rozdala příkazy a teď jsem si lehla na gauč a budu si číst - to je krása..=o)
Začínám být lehce nervozní z toho pondělka - nemám razítko od lékaře v průkazce,nedonesla jsem papír (žádost o mateřskou od doktora) na sociálku,no prostě úplně nepřipravená..=o)
A huráá,máme miminko,tak to byla rychlovka,taky už se na toho našeho pytlíka těším..=o))