JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8647
9.2.09 19:45

ahojky,moc nedočítám jsem grogy.přijeli jsme před hodinou,v Podolí jsem byla od 12h 8O
Absolvovala jsem poradnu+vyšetření u Dr (poloha stále stejná), císař pravděpodobně v týdnu od 23.2.-upřesní příští týden dle operačního plánu.
Zítra musím k obvodní doktorce nechat si nabrat krev na milion věcí v rámci předoperačního vyšetření-to musím dodat do pondělí,kdy mám další poradnu :roll: .takže to znamená 2návštěvy u prakt.doktora…(mám ho v Kolíně… :? )
Pak následoval monitor - no,a samozřejmě zase na hovno…(malá měla tep.frekvenci ke 200tepů za minutu, normál je prý 110-150), takže další kontrolní za 2hodiny..ten mi dělali asi 40min,a výsledky pořád nic moc,nicméně mě to doktor nakonec podepsal,že můžu domů. Sestra od monitorů mě tvrdila,že vypadám spíš na celonoční měření - ta mě dala :roll:
Jinak ted večer jsem byla monitorována již na příjmu u porodních sálů,a tam byl frkot. do 17h měli zatím za dnešek 14 porodů a všech 8 porodních sálů dále obsazeno!! - takže prý úplněk sviští na plný koule!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.2.09 19:57

bef , ty vado, my se tam nakonec snad opravdu sejdem…ja sledovala ten monitor, kdyz to natacelo (mne, neurotika, to silene stresuje) a vim, ze to litalo v rozpeti od asi 130-170, ale nejcasteji to bylo kolem 150…drz se, musi to tam byt otrava, me tam nastesti jezdi ta doktorka, tak nemusim nikde cekat a ve stredu tam mam byt na sedmou vecer! Monitor mi budou natacet primo na prijmu na sal…ja jsem vzdycky hrozne vystresovana, jsem na tohle debil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
9.2.09 20:40

Teda Bef 8O To je hrůza, takovou dobu tam zkejsnout a ještě zprávy nic moc - ten obvoďák, to je hustý. Možná jsi to na ně mohla zkusit, že máš obvoďáka tak daleko.....že by ti předoperační udělali sami (jde to, ale nechtěj to moc dělat, aby si nás „nerozmazlili“ :x . Tak ještě že si tě tam nenechali - a nehnali tě na CTG znovu zase zítra nebo tak? To taky rádi dělaj :?

Já když do zítřka neporodím, taky půjdu na KO do porodnice. Dr.má sice v soukr.ordinaci monitor, ale říkala, že ve 40.týdnu už by si mě chtěla prohlídnout v porodnici (což jsem teda moc nepochopila, když dělá stejný vyšetření…). Takže jí mám zítra zavolat a dohodneme se na přesný hodině, kdy tam dorazím, a vyšetří mě tam, kde zrovna bude volno (nejspíš rovnou na sále). Takže taky nečekám, ale je to trochu stresík na tom por.sále 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
9.2.09 20:40

Čusky,

tak mám za sebou kontrolu a všechno dobrý.Malej má asi 2500g a hlavičkou dolů.CS mám stále 2.Dnes mi poprvé dělali i ozvy.

Duant - sluší ti to :potlesk: Já jdu ke kadeřnici 28.2 tak doufám že to stihnu. :wink:

Lenousku - vítajte doma :-)

Befi - téda tak dlouho ste tam byli jo?

Jinak já jsem si vybrala na porod 3.3 tak doufám že mi to vyjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.2.09 20:48

kacud , diky :wink:

Tys mi zase pripomnela tim, jak sis vybrala to datum pro porod, Razlovou v Koljovi: ‚Jo tak vy jste stanovil?‘

kacko , me stresuje ten monitor, spatne snasim, kdyz slysim neci srdce…at je moje, nebo mejch blizkejch, protoze mi hned pripada, ze tluce hodne, nebo malo, nebo nepravidelne, nebo vubec - soucast meho neurotickeho onemocneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
9.2.09 20:54

Duant - však jo…právě na sále (teda aspoň u Ap., nevím, jak v Podolí) bušej monitory kolem dokola…ten zvuk monitoru taky vnímám spíš negativně, běhá mi z toho mráz po zádech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.2.09 20:58

Na sale v Podoli je clovek na tom monitoru sam (to nic neresi, protoze ja jsem ztuhla strachy, aby nebyly nejaky vyznamny odchylky)

Ale kdyz jsem tam byla minule rano, tak jsem byla normalne s ostatnima tehotnejma v ty monitorovaci mistnosti, a tam jede dohromady asi 8 monitoru, kazdej busi jinak, no hruza! :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
9.2.09 21:06

Duant - ještě že se tam chodí až těsně před porodem - si to představ…třeba od půlky těhotenství kdyby se muselo 8O

Ach jo, já určitě zase neporodím…vůbec nic mi není :evil: A zítra zase další bezcenný den doma se znuděným dítětem a nervózním manželem (že ho dítě nenechá pracovat)… To jsou vyhlídky. No nic, nechci otravovat. I když to vypadá, že jsme tu s Luckou samy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.2.09 21:14

Urcite neotravujes, od toho tu ta diskuze je, ne? Jen si dupni, Evzene ;)

Ja si pamatuju, kdyz jsem byla tehotna s Vojtou a tech 14 dni jsem prenasela, tak jsem lezela kazdej den u televize a tam bezel ten stupidni serial ‚Tak jde cas‘…me bylo jedno, co tam je, byla jsem silene otravena, pak se narodil, na televizi jsem nemela pres den pomalu cas a kdyz mu byly asi tri roky, najednou koukam a v televizi ‚Tak jde cas‘, dil asi 1850 :lol: , ona ta slatanina ty tri roky stale bez preruseni bezela 8O :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
9.2.09 21:20

Tak to je dobrý :lol: Já zase tenkrát rodila u Arabely (pamatuju si, jak jsem na čtyřech hekala u TV s tím, že po Arabele vyrážíme do porodnice :D No, a teď jsem koukala, že jede zase, ale zrovna už ty nový díly. Ale stejně je to dobrá náhoda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
9.2.09 21:22
AdelaPaja píše:
Chtěla jsem se zeptat maminek, co už mají mimča doma, jestli mají nějaké doporučení na široké balení, nevím, jestli to tadfy už proběhlo, jestli jo, tak se omouvám. Ale malý měl takovou ortopedickou peřinku, bylo to hrozně nepraktické, ale měl opravdu špatné ty kyčlíky. Pavel měl řemeny, když byl mimčo, já nic, ale kdyby byl nějaký problém a my peřinu nedostali, tak ani nevím, jak se skládají látkové pleny, naučili by mě to v porodce? Jsem fakt neschopná, ale já to nikdy nepotřebovala :oops:

Mates široký balení má, naštěstí jen jednu látkovou plínku navíc, ale i tak mi to v porodce ukazovali, oni tam neměli kalhotky přes to, takže to zavázali ještě druhou látkovkou, doma mu teď dávám přes papírovku prostě jednu látkovou a na to kalhotky. Ale neboj, oni ti to ukážou :wink: I když vlastně držím palce, ať ti nic takovýho ukazovat nemusej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
9.2.09 21:22

Já sem tu holky taky, jen sem dokoukala na jedničku a musela vás dočíst a ještě sem odpovídala na emaily.
No já du teprve na první monitor až příští týden, to mě spíš stresuje to že sem na tom ještě nebyla a ani nevím co mám od toho čekat, mě když dělá gyn.dr ozvy takovým pidi přístrojkem tak mi ten tlukot nijak nevadí spíš je mi příjmnej že slyším malýho.
Já doufám že na mě nebude zas tak úplněk fungovat, bych ještě chtěla vědět jak co chodí a jak to vypadá v porodce kolem těch sálů, my sme totiš dali přednost focení před exkurzí na sálech, no jinak mám možnost to stihnout ještě 25.2. pokud teda neporodím :lol: termín mám až 5.3. no tak sem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
9.2.09 21:23
AdelaPaja píše:
jo a ještě jsem se chtěla zeptat maminek, jestli se nechali propustit po těch 72 hodinách nebo jak dlouho jste v porodce byli. U nás je ten zákaz návštěv, tak by mi tam asi hrklo, být tam 6 dní.

šla jsem 4. den po porodu, pustili by mě i třetí, ale Mates měl žloutenku, tak se „opaloval“ a samotnýho bych ho tam nenechala, kvůli kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.2.09 21:24

Ha, ha…ja chodila na gymplu do tridy s Ondrou Kepkou ( s Honzikem z Arabely) :wink:

Prostredni rada, prvni zleva

:wink:

http://photos-d.ak.fbcdn.net/…291_6519.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
9.2.09 21:27

Duant - jééééé :lol: A kde jsi ty? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit