Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
Tak u nás byl super úplněk.Niki se před půlnocí vzbudila, šla k nám do ložnice.Pak se otočila a šla zpět.Myslela jsem že jde spát ale zastavila se v obýváku. Pak už jsem jen slyšela ránu a řev. Vyletěla jsem a když jsem ji vzala na ruku, byla všude krev.Rozsvítila jsem a ona měla na roztrženou bradu.Niki od krve, já taky, na koberci. Nevíme ale o co si to udělala. Na nábytku krev nebyla. Pak šupy dupy umýt, obléct a jeli jsme na chir. Délka 1,5 cm a 4 stehy.Naštěstí jsou to ty lepící tzv.steristripy.
Takže po měsíci kdy byla doma kvůli kýle, byla včera ve školce 1 den a jsme zase doma. Zítra jdeme na kontrolu. Doufám, že do třetice nás už nic nepotká.
Na kontrole jsem byla dnes já. Monitor ok a nález stejný. Nic se nechystá.
Je to hrůza. Zase ko za týden.
Zítra si ještě dojdu sepsat papíry do porodnice, když už budu ve špitále s Niki.
Už mě nic nebaví, jsem otrávená, spát nemůžu, půl noci pročumákuju.
Omlouvám se za román.
No kojo čaj seženeš v lekárně…No já mám ten Leros a moc mi teda nechutná…Tak jsem si te´d koupila jinej.Tak jsem zvědavá.
Holky ze mě ta zátka padala do wc…byl to takový rosol žlutobílý či co…A na vložce jsem měla teda hlenovitej tekutej výtok…A přesně týden po odchodu zátky jsem porodila.
Já nevařím nic, te´d jím polévku a k večeři rozmrazím Rajskou a uvaříme těstoviny…
No já teď během dne nic na vložce ani na záchodě nezpozorovala, takže to asi byl můj obvyklej výtok.
No já mám od Lerosu čaj pro těhule a celkem mě chutná, sem ho koupila normálně v potravinách a nebo v hypce, a koupila sem si myslím od teekane kojící čaj ale ten zkusím až pak ![]()
Holky u nás je snad apríl nebo co, včera to vypadalo na slušný jaro, no a dneska ráno padalo cosy mezy kroupama a sněhem a teďsem nachvilku usla a na zemy je napadanej sníh a padá jak vzteklej dál, úplná zima
no co bych chtěla dyť je teprve únor.
Chocholko to je teda síla stím úrazem, já sme taky jako děcko spadla na nem nic sme tam nenašlia já měla rozražený čelo, a bylo to na rovině, naši si tak zvykly na to že mám úrazy že tehdá už semnou ani nikam nejeli zamašličkovali a nic tam nemám, už měli praxi, mám bráchy a sním si nepamatuju že by jeli na pohotovost, mě už tam znali ![]()
Chocholko: koukám,když se daří,tak se daří,co? ![]()
Hlavně jestli Niky moc neplakala,takovejch úrazů se jí ještě stane.. ![]()
Glycerinový čípek - mě teda vždy zabíral okamžitě,jsem to v sobě nebyla schopná držet ani 10minut…
Ale nevím,jak se může při kojení…,já sama jsem ho v těhu brala jen fakt vyjímečně. Ted se mi zažívání naštěstí hodně zlepšilo…(tuk tuk tuk)
Kde se fláká Duant: snad někde nevrtá elektriku? ![]()
Kacenko: jak připravuješ tohoho pangasiuse? já ho mám v mražáku,a nějak se mi do něj nechce,ještě jsem ho nikdy nedělala.
Taky sem si říkala kde je Duant, jestli nerodí nebo nespí ![]()
ad čípky: právě si říkám že ty máš jen „na kraji“ organizmu, takže by to nemělo jít do traktu ani nikam jinam takže by to vadit nemělo, asi lepší než nějaký kapky, já sem je brala v těhu taky jen pokud nebylo zbytí a taky sem měla problém je udržet těch 10min.
Pangas je výborná ryba a strašně rychle je hotová, je lepší než filé, já ji vytáhnu z mrazáku šoupnu do pekáču posypu kořením a solí a kousíček másla a šoupnu to do předehřáty trouby a tak do půl hoďky je hotová, nebo ji obalím jak řízek a smažím, taky mňamka, je to rychlovka a nebo sem to šoupla do pekáču a dala k tomu maggi dobráý nápady se smetanou a výborný, kdybych ho měla hned bych si ho dala.
Ilčo: a z mrazáku to ani neodmražuješ? nebo ji mám vyndat den předem?
Ne nerozmrazuju, je to fakt rychlovka, teda obalovanou už sem dlouho nedělala tak to ti teď nepovím ale takle pečenou merozmrazuju
Byli jsme na malým motovýletu…
Bef - my ho koupili chlazenýho, pak šoupli do mrazáku a pak jsem ho rozmrazila (ale nemusí se rozmražovat)…hodila na pekáč s kořením na ryby a kouskem másla…a trochou cibule nahrubo a upekla v horkovzdušný troubě. Je to fakt výborná ryba.
Cus,
napred gratulace Medunce ke krasnym vysledkum ![]()
Mela jsem tu cele odpoledne tetu (ona je tedy jen o necelych 6 let starsi nez ja, takze takova polo-sestra)
bef , to tam budem stareny dve - ty zkroucena po cisari, ja sesla vekem
![]()
Já sem chystala manžovy véču a pak sem se válela ve vaně, teď přečkávám až manža dokouká na jedničce cosi o letadlech, má je rád jen se mu nelíbí jak je to od američanů udělaný a pějou neoběktivně ódy jen na amiky.
Duant tak sis užila pokec?
No nic už to skončilo tak já du otravovat manže ať se mě věnuje ![]()
dobrou
Holky tady to dnes fakt vůbec nežije ![]()
Pangase dělám na másle,jen ho osolím a posypu drceným kmínem,´mňam.
Gratulace Meduňce k super výsledkům.
Jo a co je u nás novýho?Rozhodli jsme se ostříhat malýho,tak jsme ho vzali strojkem na 1 cm,fakt bych ho nepoznala.Důležitý ale je že seděl ani nepíp a ještě se smál.Fakt nechápu
,když jsme byli u holičky tak řval jak tur a to mu stříhala jen konečky.Je teda fakt že ji viděl poprvé,ale i tak
.