JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11484
28.2.09 19:13

Jinak já jako malá moc nepřiobírala.Prosím ve 3 letech jsem měla 9kg… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
28.2.09 19:22

Jinak já vypiju minimálně 3 l.vody, k tomu litr a čtvrt melty, 3 kojí caje a jeden fenikoloví 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
28.2.09 19:22

Taj jsem měla napsaný dlouhý příspěvek s gratulacema pro každou zvlášť - a je v pr…

Takže hromadně prohlašuju, že máte samý krásný a úžasný miminka, kojení se dá brzy do pořádku a žloutenky a stilice taky. :lol: :lol:

Jo a nedepkujte, ale raději pokračujte v dobrém jídle. :wink:

Já jsem dnes trochu vyvářela, vrací se mi puboš z hor od tatíčka. Tak teď čekám na vděčného strávníka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.2.09 19:31

Daisy:
Tak to jsi na tom fakt stejně…nezabírá nic..jenom mě dudlá.Dneska jsem zvážila před kojením a po kojení a krásný 4g :lol: 8O
To bych brečela,fakt…prostě vůbec nesaje,jenom mě cumlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.2.09 19:34
Daisyzbopo píše:
Jinak já jako malá moc nepřiobírala.Prosím ve 3 letech jsem měla 9kg… :oops:

:lol: :lol: ,tak to jsi byla velkej prcek..=o))
To měla malá v 8.měsících..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
28.2.09 19:42

daisy fakt 9 kg ve 3 letech? 8O To má malá v necelých dvou a je to na hraně tabulek .Už jsme byli na vyšetření a má sníženou funkci štítné žlázy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
28.2.09 20:50

Čaute,

Daisy - kojila jsem přes kloboučky,protože se malej nechtěl přisát,bradavky jsem měla v pohodě.
A 9 kg ve 3 letech?No to fakt čumím. :roll:

Ilčo - matraci máme polokokos a stála nás 700,– normálně v obchodě před rokem a půl zhruba.Molitanovou bych nekupovala,je moc měkká a jen kokosovou taky ne,ta mi zase přijde strašně tvrdá.Tahle je tak akorát.

Lenousku - dobrá story z porodu :wink: a s tím kojením je to naprd..... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
1.3.09 07:45

Krásné nedělní ráno všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
1.3.09 09:31

Dobré ráno,
holky moc gratuluju za gratulace a psychickou podporu občas přes sms (zvláště Mae).
Zatím to nechci zakřiknout,ale malá je docela hodnoučká. Neustále spinká,kojím tak cca po 3h,krásně saje. Akorát mámproblém s jednou bradavkou,mám ji kratší,takže už samozřejmě v nemocnici drobné trhlinky :cry: ,takže mažu a mažu. Většinou kojím 2× z toho lepšího prsa a až třetí kojení z toho bolavého,aby se to mělo čas hojit. Když jsem včera dorazila domů,tak mi prsa nevěřitelně natekly a začalo i samovolně téct mléko-no,mazec.takže ted už jedně s vložkama do podprsenky..

Ad porod:
Nejhorší na tom všem bylo neuvěřitelně strsující čekání. Z pokoje mě odváželi až v 11h,ale už od 6ráno jsem měla zavedenou kanylu s výživou a byla jsem vycévkovaná-tudíž jsem nemohla z postele.Tak si představte ležet 5h a jen čekat…Naštěstí tam mohl být celou dobu se mnou Tomáš.
No,pak mě zřízenec odvezl k operačnímu sálu,tam jsem ještě tak 20min čekala v předsálí,protože přede mnou dělali strašnou tlusťošku a špatně se jim dělala a zdržovala…Anesteziolog mi říkal,že furt šijou podkoží.. :roll: Jinak jsem byla stále při plném vědomí.
NO,pak na sále jsem si sedla na tom lůžku,musela jsem shrbit záda a předklonit hlavu,a dostala jsem injekci do páteře-byl to takový tvrdý tlak asi 10s-nic hrozného.Postupně mi začaly brnět a hicovat nohy a zadek(do 2minut).No,a už tam přišel pan primář Podolské porodnice(měla jsem neuvěřitelné štěstí),řez jsem ani necítila,páč jsem si povídala s anesteziologem,co vypadal jak Olda Kaiser,ale bylo mu tak 40 :wink: ,pak PA (moje známá) mi řekla,at se připravím,že musí zatlačit na břicho,a za 10s slyším „máte holčičku“ a hned křik malé :)
Okamžitě mi ji ukázali,umatlanou,a pak hned odnesli vedle k ošetření,jak jsem za ní otočila hlavu,tak jsem zjistila,že za sklem tam stojí Tomáš a mává mi a ukazoval „jedničku-zdvižený prst“jako,že vše super.takže jsem zjistila,že mě celou dobu viděl! Ta naše známá ho pustila do kukaně k pediatričce,odkud bylo vše vidět.On byl pak u všeho toho měření,pediatrička hned jak jí malou přinesli,tak jedním okem řekla,že je vše v pořádku,poznaj to na pohled,a dala se do vyšetření. Apgar skore -nejvyšší,vše ok,akorát nožičky úplně do praku - příležitostně ukážu fotku-je to prdel,jak tam chuděra byla celý to těhotenství namáčklá…No mě pak píchli vyšší dávku nějaké uspávačky a zbytek si nepamatuju…až probuzení na JIP :wink:
Takže malá byla venku do 3min,a pak tak do půl hodiny jsem byla komplet hotová já. Břicho parádně vyčistěné,nedostala jsem ani jeden dren,a očistky ze mě šly a jdou naprosto minimálně.Primář odvedl skvělou práci,a asi i díky tomu jsem se skvěle hojila. Co bylo akorát hnusný,druhý ráno na JIP přišla rehab.sestra,že nás zkusí postavit a dojít k umyvadlu-to jsem nedala,přišly na mě strašné mdloby a zvracení.Takže jsem si tam trochu poblila…,než jsem byla schopná převozu na šestinedělí..A to jsem přitom na tom JIPu skoro nespala a cítila se strašně svěže - v leže :lol:
Sumasumárum - porod císařem byl naprosto v pohodě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
1.3.09 09:33

A ted rychle dotazy na zkušené,musím jít za chvilku kojit:

škytavka - vnoci ji měla poprvé a strašně dlouho a intenzivně,asi se „přepila“ - a to pila 20min.musím ji to zkrátit. Mám ji při škytání nechat ležet na boku nebo si vzít do ruky mít ji v poloze jako při odkrkávání??

Kroucení tělíčkem - myslíte,že to jsou prdíky?? co na to případně pomáhá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
1.3.09 09:45

bef mě na prdíky nejlépe zabírali masáže bříška a zádíček s olejíčkem .a poloha klubíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
1.3.09 09:51

Bef: škytavku může mít z přepití nebo i z nedostatečného odříhnutí.
Při kroucení nemusí jít pokaždé o prdíky.Pokud u toho nepláče, nech ji. Protáhne se a zacvičí si.Přece jenom to jsou živé bytosti a ne jen ležící papenky.
U toho jídla mě Terezka také zlobí. Musím jí šimrat a budit.A když jí prso seberu tak se zlobí. Moc se jí líbí být u mamky ale mamce se to nelíbí. Tak snad to časem vymizí.
Zelená stolice může být i z toho. že mimi pije „jen“ přední mlíčko.Zvláště, pokud se prsa u jednoho kojení střídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.3.09 10:18

Bef - ještě jednou vítej doma! To bylo strachu a nakonec těžká pohoda, co? :wink: A Taťka to sledoval teda celý za sklem, jo? AA co břicho při pohybu? Dá se to?
A co Duant? Mluvila jsi s ní ještě?

Holky, já začínám prudce zelenat závistí, že už tolik z vás má mimča ui sebe!!! :roll: Já vím, že se taky dočkám, ale uááááá…
Teda příští týden mám ještě nějaký pochůzky, ale pak už klidně rodím…

Daisy - tys byla takový tintítko? Koukala jsem do „zápisků“ a puboš měl v roce 11kg. Takže co bys po Jindřišce chtěla, ne? :wink: :lol:

Puboš včera přijel, nacpal se( to měl štěstí, protože jinak by byl mazec, když se s tím vařím) a zmizel s kámošem do kina.( To se teda napřed dovolil, jestli může, protože noční toulky Brnem těžko snáším). Takže tak s velkýma dětma.
Upřímně jsem se dostala do fáze, že nechápu moji mámu, že mě dávala jako pubošce dost volnosti a nezešílela strachy…

Ostatní zdravím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
1.3.09 10:49

Mischni: no paradoxně bolesti břicha odešly strašně rychle,samozřejmě ho ještě cítím,ale není to nic strašnýho. Nejvíc mě bolí prsa,to je fakt krutý…!!!!

Ted se malá po kojení zase tak strašně kroutila a brečela a knourala…chjo,to je hrozný,jak jí nedokážu pomoct.nakonec trochu zabral dudlík,nepláče ale nejde jí usnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
1.3.09 11:22

Ahojky všem :wink:

Malá usnula, tak jdu taky poreferovat :wink:

Befi , malá je krásná a jak už tu někdo psal, taky mi přijde hodně na tatínka! Naše beruška to samý, holt holčičky bývají po taťkovi, no :) a jak to tvoje kojení, je to lepší? Co kdybys zkusila odstříkávat, když máš prsa tak nalitá? Mě to v porodnici sestry radily, normálně do umyvadla, ulevit si. Já měla trochu problém první 2 dny, teď se mi mlíčko dělá tak akorát bych řekla, jen bradavky občas bolí po kojení a to je myslím normální. .. podle sms od tebe mi přišlo, že ti toho v porodnici ohledně kojení moc neporadili :?
Duant , Yasmínka je krásná a tu váhu závidím!!! Blahopřeju ještě jednou!!! :srdce:
Ilco , porod popíšu, ale já ho měla komplikovaný, tak né, aby ses nějak vyděsila, určo ho budeš mít v pohodičce jako Bef :wink: a co tvoje otoky, otrava, co? Mě asi po týdnu ze dne na den zmizely, až js se lekla, vypadám jako z koncentráku :lol: jen to bříško, no 8)
Jezinko , díky!! :wink: jakpak se máš ty? Jak zvládáš těhu, malýho a školu???
Chocholko , tak druhý císař nic moc, viď :? ale už máš splníno, ne? :wink: a jak jizva, zahojila se ti dobře?
Kkacenko , a jak vy válčítě? Co Kubík, hezky papá?
Lenousek , ten tvůj porod byla teda kovbojka, ale nakonec rychlej, viď, to je super! :)
Ostatní zdravím!

Tak a teď ten můj slavný porod:
V úterý 17.2. jsme jeli s manželem na kontrolu do nemocnice, odběr krve, monitor a pak měl být utz - kontrola průtoku pupečníkem. Když jsme ale přišli na ambulanci na utz, dorazil můj dr. s vážným výrazem a zprávou, že krev ta dopadla špatně, že mám preeklampsii a do hodiny musí malá ven! Tak manžel jel rychle domů pro foťák a kameru a já na předoperační, kde mě sestra oholila, zavedla cévku, kanylu a ve 12:30 mě už vezli na sál - s tím, že mě bude císaře dělat můj dr. Anestezii js dostala celkovou, ale nějakou šetrnou, kvůli té preeklampsii. Ve 12:47 se malá narodila a já byla na sále celkem 2 hodiny, nejspíš čekali, než se proberu. Pak mě odvezli na pooperační, kde se mnou byl asi 20min. manžel (ukecal sestru, jinak se tam nesmí), ale já si z toho nic nepamatuju, jen jsem hrozně cítila tu jizvu a chtěla js něco na bolest. Taky js nemohla mluvit (a pak další 3 dny), jak mě bolelo v krku (prý mi něco zaváděli do krku u operace).
Pak js poslala nějaké sms a spala a bděla …večer mi přivezli na omrknutí na moment malou, ale to js byla pořád mimo. Celou noc js dostávala hodně pít, hromadu léků, každé 2 hodiny mi měřili tlak, kapačky … Ráno v 5h přišla sestra a nutila paní vedle mě po laparce vstávat. Pak že bych taky mohla, no ale já nemohla ani pohnout nohou, natož vstát! Přes den přišel dr. a doporučil mi vstát až večer, s pomocí sestry. Mezitím mě přestěhovali na pooperační pokojík vedle, kde js byla sama - ticho, zatažené žaluzie, bolest a malá nikde, na to nezapomenu. Tam js pak byla 3 dny, pořád mě sledovali. Malou mi nejdřív nenosili vůbec, že prý spinká a o jídlo si neříká, pak mi jí nosili sem tam na přiložení (mlezivo). Jinak js měla z jizvy vyvedené 3 dreny (normálně se prý dává jeden) :? , které mě pekelně bolely při každém pohybu. A když js musela druhý den po císaři vstát a jít k umyvadlu, sestra mi ty všechny hadičky s „flaškama“ + cévku držela a já trnula hrůzou, aby mě za ně nezatáhla, fujky. Druhý den mi vytáhli cévku a šla js poprvé (s drenama a sestrou) do sprchy, jizva bolela jak blázen. Pak js začala sama chodit na wc a po dvou dnech mi vyndaly dreny, což byla taky lahůdka. Prý js je měla o den dýl, než se nechávají, zase kvůli té preeklampsii. V pátek dopoledne už mi bylo líp, dr. svoli, a tak mě přestěhovali o patro výš na porodnici, k malé. Tu mi ale jen vozili, nechtěli mi jí nechat na noc, kvůli mému tlaku atd. Pořád js dostávala něco na bolest, hromadu kapaček, injekcí, léků … no jsem ještě teď samá modřina po celém těle :roll: V sobotu ráno se mi udělalo mlíčko, tak jsme začaly kojit. Malá od začátku hezky saje, chvíli jsme používaly kloboučky (nalitím prsou se mi ztratily bradavky) , ale teď js je zase omezila a zkoušíme bez nich. No a pak mě v porodnici drželi až do pátku, protože js měla (a ještě mám) ten vysoký tlak. Jizva byla ale den ode dne lepší, převčírem už jsem poprvé spala na boku a od včera už skoro nebolí!
Tak o je vyčerpávající popis mého porodu, chtěla bych vidět, kdo dočetl až do konce :lol: :wink:

Jdu krmit, ať ta naše beruška dožene ostatní mimča v Jarňátkách. V porodnici zhubla z porodní váhy 2,73kg na 2,45kg, ale v pátek už jsme u dětské dr. měly 2,85kg! V pondělí jdeme znova, tak jsem zvědavá, jestli budeme mít 3 kilča!! :P

zatím pa, zase nakouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital