Poradna duly
Jana Čurdová
Bef mrkni se na mimibazar, tam určitě nějakou seženeš, nebude teda nová, oni je teď už asi nové nešijou, já mám 3 po ségřiných klukách a jsou super, u Andulky jsem je používala docela dlouho… Mám teda i rychlozavinky (jsou lepší na údržbu
) a taky jsem byla spokojená.
Daisyzbopo píše:
Ahojky!
jj byla jsem takovej mrňous..A ve 4 letech jsem měla 16kg
Tak dneska mazec od 9 zahnouřila oko jen na hodinu, kojíme po hodině a prd platný.Te´d jsem jí dala do autosedačky a uhoupala…Tak je na chvíly klid..jdu volat laktační poradkyni…
Laktační poradkyně jsou většinou fanatyčky,který Tě psychicky i fyzicky zničí,jen abys kojila…zkus dát malý trošičku sunaru a uvidiš,jak bude klidná..
Všechny zdravím,tak Bef- císař parádička,za to Meduňka to chudák schytala,ale teď už bude jenom líp…=o))
Všechyn miminka jsou úžasný,kdyby tak alespoň chvíli vydrželi..=o))
JInak jsem dnes byla nakupovat 62 v Tescu,mají novou kolekci a úžasný - už tady nějáký kousky ukazovala Mae - máme stejný v modrém..=o))
A objednala jsem skoro celou kolekci Nextu an jaro-leto..pro malýho i Laurinku..=o) na www.next.co.uk
Jinak přikrmujeme Nurilonem…a malý je úžasně v pohodě,dnes jsme poprvé i spali v noci.
Dobré ráno,
tak my taky za sebou další noc. Měli jsme krizi asi 1,5h do půlnoci a nakonec zabralo to,že jsem zavinku ještě „přeškrtila“ plínou,aby byla pořádně stažená,a byl klid. Evidentně ji dělá dobře hodně stísněný prostor,což v tý rychlozavince nemá,v tý pěkně plandá ![]()
Dnes jdem k doktorce,naše má bohužel zrovna tento týden dovolenou (prázdniny..),takže jdeme k druhé,a ta toho má moc,tak prý máme přijít na konci poradny ve 3.ale máme to jen asi 250m,tak to snad bude ok,prý když nejsou mrazy,tak to venku chvilku zvládne.
Prsa trošku lepší,ale dnes stejně radši bude Tom shánět nějaký ten klobouček - Avent nebo Medela??
Dík za upozornění na tu autosedačku!!!! Dělal to všechno Tomáš,a předpokládala jsem,že to má nastudovaný..
Lenousek píše:Daisyzbopo píše:Laktační poradkyně jsou většinou fanatyčky,který Tě psychicky i fyzicky zničí,jen abys kojila…zkus dát malý trošičku sunaru a uvidiš,jak bude klidná..
Ahojky!
jj byla jsem takovej mrňous..A ve 4 letech jsem měla 16kg
Tak dneska mazec od 9 zahnouřila oko jen na hodinu, kojíme po hodině a prd platný.Te´d jsem jí dala do autosedačky a uhoupala…Tak je na chvíly klid..jdu volat laktační poradkyni…
No ale já chci kojit…víš?Mě se nějak nechce sžít s myšlenkou že bych přikrmovala.
mě malá v noci spí…Dneska od 9 do 3:20nebo tak nějak a pak teda hoďku vzhůru a pak spalaod 5 do 7:30.A te´d spí taky.
Holky,mě nejde udělat ten miminkovský metřík.
Z jaké sekce jste to vybírali?
Befi:já měla klobouček Medela..Ale snaž se prosímtě kojit bez něj..jestli pěkně saje..tak to zkuz vydržet…Pak se ti bude blbě dávat pryč.Pokud sním nechceš kojit na trvalo.Já ty svoje problémy s kojením přisuzuji tomu klobouku…A už se mi nechce dávat zpět, ale dám ho pokud to bude nezbytně nutný a pokud to zachrání mé kojení tak si ho vemu ale bude mě to mrzet, že 14ti denní práce, co 3-týdení práce je fuč..bradavky bolí, ta pravá víc.Při přesátí se mi kroutí palce u nohou ale dá se to.navíc je klobouček nepraktickej v tom že ho musíš každej den vyvářet.A mi když budem hodně cestovat, nebo když budu týden ve škole, tak jak to budu vyvářet, všude ho sebou tahat.No ale pořád lepší kojit s kloboučkem než vůbec.
Někdo se tu ptal na váhu..myslím Mae. No já nevím ještě jsem se nevážila. ![]()
befana píše:
Dobré ráno,
tak my taky za sebou další noc. Měli jsme krizi asi 1,5h do půlnoci a nakonec zabralo to,že jsem zavinku ještě „přeškrtila“ plínou,aby byla pořádně stažená,a byl klid. Evidentně ji dělá dobře hodně stísněný prostor,což v tý rychlozavince nemá,v tý pěkně plandá
Taky mám zkušenost se stísněným prostorem, asi si to miminka pamatují z bříška
a dělá jim to pak dobře. Barborka je ale už moc pohyblivá na zavinovačku a rychlozavinovačku jsem vůbec nepoužívala, ani se mi moc nelíbí. mám ráda klasiku, miminka jak se patří ![]()
Ahoj holky, tak koukám že díky mimískům ste ranní ptáčata ![]()
Já už se těším na to naše, už mě to fakt neba se stím tahat na břiše, zítra du na 10:00 na monitor a prej si mě pěkně proklepnou jestli normál nebo císař, tak doufám že císař a že si mě tam už nechají a nebudou mě dloho trápit.
Dneska jel manža na služebku do Nymburka nebo kam, no prostě od nás 3hodiny cesty
tak doufám že se dneska nic dít nebude, bych si šla asi hodit kdybych musela říct tchýni ať mě zaveze do špitálu. Sem zní totiš strašně nervózní.
Tak sem četla co potkalo Duant no chudinka, snad se brzo z toho dostane.
Tak sem včera při procházce potkala kamošku která je o měsíc zamnou, takže další mamina na kočárkování
se těším, u nás bylo včera nádherně, zato dneska oničem.
Dík za rady s matracema, taky si říkám že koupíme asi nějakou směsku.
Dobré ráno.
Omlouvám se ani jsem nepozdravila
Přeji všem krásný den.
Daisy pokud to nepůjde nemá cenu se stresovat, sice kojení je rychlejší, ale UM je taky v pohodě. Hlavně aby Jindřiška byla spokojená a ty taky.
dobré dopoledne
to se nám to tu zase pěkně slejzá
všechny příchozí vítám doma.
adel - gratulace k maximovi
medu - to sis teda uzila, hlavne ze je to za tebou a jste obě v pořádku
bef - ty docela pohodička co? to je dobře
mae - já mám nahoře furt 2 kila
já s váhou bojuju prostě odjakživa ![]()
škytka mě Mates škytá prostě pořád a nepomáhá nic, jen ho nechat se vyškytat. Spojitost s jídlem nepozoruju, protože škytá až 1 nebo 1,5 hodiny po jídle.
kojení teď jsme měli (možná máme) taky trochu problémy, ale já to moc neřešim, rozhodně nebudu volat laktační poradkyni, věřím že by mě tak akorát vydeptala. Prostě když Mates řval po vypití jednoho prsa tak dostal ještě druhý, když místo za 3 hodiny chtěl jíst už za jednu tak jedl no. Však ono se to zas srovná. Uvidím co mu naváží dr ve středu. Jo holky a to vážení před a po kojení - vůbec mu nedůvěřujte, bežné váhy - i digitální - mají povolenou chybu cca 10 deka - což je to co má ten prcek za jedno kojení vypít - takže prostě nemůžou ukazovat uplně spolehlivě ![]()
bolest prsou jak to máte? Mě teda pořád děsně bolej bradavky při přisátí (jak řiká Daisy že se jí kroutěj palce na nohách tak to mám taky
) bohužel si prsa zatím nezvykly a myslím že už ani nezvyknou, přitom popraskaný je nemám. Ale co je divný tak po dopití mě aspoň 1/4 hodiny bolí to vypitý prso vevnitř - máte to taky tak?