Poradna duly
Jana Čurdová
Bef já taky čistila-opatrně ale důkladně pipku by měla mít čistou může se stát že by pak měla srůsty. nemusí to být hned první den pryč ale i těma utěráčkama po každým měnění plenek se toho pomalu zbavuj.
Dobré ráno,
tak já jsem tu první,to žasnu ![]()
My měli zase knourací večer,zabrala až po půlnoci,ale vyspala jsem se s přestávkami na 2kojení asi 6h,tak aspon něco…
Nám se ze zlatého hodného spacího miminka stává pěkný tyran,zkouší to na nás teda slušně…Krásně spinká jenom po koupání…já ji snad budu furt mýt ![]()
Má tendenci se nechat chovat,ale já za prvé dlouho nevydržím,bolí mě břicho,a hlavně ji nechci zvykat…
Veliká gratulace Stelince k dnešnímu svátku!!
![]()
Ahoj holky,
tak já sem dneska druhá jo ![]()
Tak y přeju Stelince vše nej k svátku.
Bef takže bříško bolí, ale ne nijak moc že? prostě je jen cítit že se sním něco dělalo?
Tak ze mě ten stres co bude a kdy bude malinko spadl, jen mi teď běhají hlavou myšlenky jaký to bude a že už v pátek budem mamaka a taťka a snad pokud bude vše dobrý tak nás příští pátek pustí dom … No prostě strašně moc věcí mi líta hlavou ale naštěstí spím ![]()
Dobré ranko ![]()
přidávám se ke gratulacím Stelince ![]()
bef tak už se malá začíná projevovat jo? Jsou to malí lumpíci ![]()
http://www.beruska8.cz/…romy1/42.GIF /> http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif http://www.gify.nou.cz/…bory/270.gif
TĚHULKY
JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / 0 dětí / holčička REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / 1 dítko / chlapeček Eliani / (Eliška, 33) / TP 4.3.2009 / 1 dítko /chlapeček Antonín ILCA / (26) / TP 5.3.2009 / 0 dětí / chlapeček Mikulášek KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 / 1 dítko / chlapeček Tobiášek
PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / 1 dítko / holčička Barunka
Zuzulenda / (Zuzka) / TP 16.4.2009 / 0 dětí / holčička Ellinka
MAMINKYhttp://www.gify.nou.cz/…bory/551.gif
RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 / 21.11. / Judita PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50 cm MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / 8.1. v 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47 cm DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / 28.1. ve 14:05 / Jindřiška - 3,29 kg a 48cm MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 / 30.1. / Alex - 3,2 kg a 48cm LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 / 2.2. ve 12:30 / Matýsek - 3,43 kg a 52cm Ditta77 / (Ditta, 31) / TP 16.2.2009 / 6.2. ve 23:02 / Emička - 3,1 kg a 50cm Pilcanda / (27) / TP 9.2.2009 / 6.2. v 18:30 / Terezka - 3,95 kg a 51cm KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 / 11.2. v 20:24 / Jakub - 3,12 kg a 50cm Majďula / (Magda, 28 ) / TP 9.2.2009 / 13.2. v 3:20 / Nelinka - 3,85 kg a 50cm Chocholka / (Monika,27 ) / TP 22.2.2009 / 15.2. v 16:38 / Terezka - 3,9 kg a 52cm VLAĎKA28 / (28) / TP 27.2.2009 / 17.2. v … / Vojtíšek - 3,8 kg a ..cm MEDUŇKA / (30 ) / TP 10.3.2009 / 17.2. v 13:47 / Stelinka - 2.73 kg a 47cm JITKAD / (30 ) / TP 24.2.2009 / 18.2. v ...../ Terezka - 3.66 kg a 51cm BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / 23.2. 11:33 / Eliška - 2.94 kg a 48 cm SAMMMY / (Míša, 24) / TP 12.2.2009 / 24.2. / Sabinka - 3.6 kg a 49 cm DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 / 26.2. 13:12 / Yasmin Nia - 4.08 kg a 54 cm ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 22.2.2009 / 27.2. 12:00 / Maxim - 3.40 kg a 49 cm
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/napis/60.gif Ilča: 5.3. nástup do porodnice, 6.3. císařský řez,pokud se nic nezmění
Holky co už máte dětičky kolem měsíce, kolik vám už váží? já jen že pokud se opravdu nefelili v odhadu tak mám obavy že vás hravě doženem ![]()
ilco matesovi uz jsou teda dva mesice, dneska jdem na vazeni, ale pocitam ze ma max. 4 kila
Peťo to tak letí
no je to sranda když vidíš že nějaký miminko je drobeček a nějaký je jak žok, ach jo to se natahám, ale aspoň pudou kila dolů (u mě
)
AHOJKY HOLKY,včera jsem už neměla sílu…
chytly mě tak záda,že jsem myslela,že padnu.Pak ok,šli sme courat s manžou hodinu s kočárem,ale pak zase,to jsemmyslela,že mě odvezou,brrr…asijak malou pořád tahám,asi blbě držím u koja,co já vím,ale je to i tím,že venku je hnusně a člověk nemá pohyb..hned budu chodit na balony cvičit,další týden mám kosmetiku a holiče,manža bude hlídací chůva,hold mamča si musí taky oddáchnout,ne?! ![]()
BEFI:my koupeme ob den,namydlím a omyju ji na suchu mokrou žínkou,aby neměla šok jak přejde naráz do vody a potom dám do vaničky,natřu olejíčkem,prdýlku krémem na opruzeniny,a je to..jo a taky ji jakoby pipču dvěma prstama od sebe oddělám a vytřu to bílé,má se to,že by se to mohlo slepit a to by bylo zlé…neboj se toho,malá u toho kouká,nebolí to,jemně to vytři a je to…já to prstem mokrým,jak mi to ukazovala sestra v porodce.Olejíčkem nevím tam zanášet mastné…
Kloboučky-když ti vyhovují,tak je měj,hlavně že malá bumbá a to je hlavní a škytavky se neboj,pokud se bojíš,tak ji drž na rukách,dokud ji to nepřejde(pokud to netrvá třeba dvě hodiny,že)
ILČI:malá má kolem 3900g v 8mi týdnech,když sme měli týden,měla 2450g.Zítra jdem na KO,tak zahlásím.Pokud máš cvalíčka(nemuseli to odhadnout dobře)tak je dobře,že už to budeš mít za sebou..myslím na tebe a budu držet palečky,zlatíčko!!!!
Zdravím!
Stelušce vše nej k svátku! ![]()
Ilčo - takže ty už taky víš den D.Páni, to musí být zvláštní, když víš, že za dva dny máš prcka venku…A jestli se nesekli s váhou, tak potěš - to budeš mít svaly. ![]()
Bef - tak mládě se začíná ozývat,jo? Co Duant, nepíšete si, jak jsou na tom?
A Ditta že by byla ještě ve špitále? O Juce nic nevíme, nepíše ani do Jak postupovat po potratu, tak nikdo netuší, v jakém je stavu.
Koukala jsem na tabulku: odrodí Ilča a Eliani, pak jsou tam ty nezvěstný a zbývá nás 5a půl… ![]()
Včera jsme dovezli ty golfky. Jsou úplně nový a byly o2-4tis. levnější než v různých obchodech. Hned jsem si s nima „hrála“ a myslím, že budou super. Hlavně se mio líbí, že na jde na:,–(it vajíčko a dá se spojit rukojeť.
Jinak bych spala celý dny, připadám si jak lemra…
Ilčo , budu na tebe v pátek myslet a přeji ti ať vše proběhne ok.Užij si poslední chvíle s bříškem. Pak se ti bude třeba stýskat.
Stelince přeji mooooc zdravíčka a ať svým rodičům dělá jen radost.
Já už mám jizvu celkem dobrou a břicho mě už téměř nebolí.
Jak jste psali že vám jdou kila dolů raz dva, tak mě tedy zbývá do váhy před těhu 9-10 kg.
Snad to ještě půjde dolů, jinak nemám v čem chodit.
Dnes jdeme po týdnu do poradny na vážení. Jsem moc zvědavá na váhu.
Jen mám malý dotaz. Terezka je při každém přebalování pokakaná.Kaká hodně často.Včera třeba během hodiny třikrát. Ale průjem to není.Kakají vám děti také tak často?
Ilčo: moc ti přeju,abys byla co nejmín nervozní,snad půjdeš hned brzy ráno na řadu.Pak to bude rychlovka a budeš štastná jak blecha!
Váhy miminka se vůbec neboj,zvlášt,když ti nepoleze spodem… A hlavně ty odhady..víte,že já měla na konci 36týdne 2.25g a v 38tt při narození 2,94…,že?
Chocholko : mě malá taky kaká poměrně často,většinou při každém přebalení tam má (přebaluju tak za 2-3h,podle kojení). ale má takovou tu pěknou žlutou stolici,tak to neřeším.
Ditta by měla být podle mě doma.psala mi do porodky,že jsou doma,ale že maj myslím rozbitý pc…
Duant: nevím o ní tak 2dny..podle mě tam stále jsou,malá měla tu žloutenku
Mae: mě taky často chytnou záda,jak jsem ve strnulé poloze.a taky občas křeč do nohy při kojení,a pak se bojím vstát,abych malou nepustila.. ![]()
Závidím,že už můžete kočárkovat,my do příštího pondělka do kontroly nesmíme.
Ad váha : ze mě to leze kalupem,už mi zbývá jen 1kg do předtěho váhy. mám z toho celkem hrůzu,že budu jak vyžle..Taky jsem navečer vždycky úplně vysílená a ztahaná ![]()
Jinak se tu před chvílí stavoval jeden z dědů a přivezl nám cestovní postýlku od Chicca ![]()
prý se mu růžová nelíbila,tak vzal světle modrou ![]()
http://www.malvik.cz/…ka-Spring-09
BEFI:proč nesmíte kočárkovat? No,mě ty záda ale chytly tak moc,že jsem brečela bolestí,byl to skříplý nerv nebo nevím,ale pořád to není ok…objednala jsem se na masáž a budu chodit pravidelně i cvičit na balony..musím se prohýbat:(
STELINCE:vše nejlepší k svátečku,zlatíčko maličké!!!
Ahojky, tak jsem se sem konečně dostala a i něco dočetla.
Befi, já ji taky každý večer vytírám. V porodnici říkali, že se nemáme bát, kousek pysku odhrnout a co půjde očistit..
A normálně Ti závidím to 5-ti hodinové spaní
. To se u nás stát nemůže. První noc bylo krmení co 2 hodiny, dnes vydržela i 3 a 1/4
.
Jinak kojím každé kojení jen z jednoho prsa, prdíky nás netrápí, protože do sebe cpu fenyklový čaj a čaj pro kojící matky, ale ublinkáváme taky pěkně.
Dnes v noci se poblila komplet, takže jsme i převlíkali. Nechce se ji vůbec odřihnout
..
Tak, jdu si rychle umýt hlavu a alespoň nádobí, protože za chvíli budeme mít určitě hlad…