JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
798
5.3.09 10:47

Tak my máme zatím jen Kanavit - kapu rovnou do pusinky. Vigantol asi dostaneme až v 6 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
5.3.09 11:15

Daisy: my taky ve fotbalový poloze,já na břichu zatím ani nesmím,abych nezatěžovala jizvu. Mě stačím,když nějakou dobu chovám malou,a břicho již trochu cítím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.3.09 11:53

Ahoj a dobrou chuť těm kdo práve obědvají :D
Kojení, netušila jsem že jsou speciální názvy pro polohy při kojení. Já v noci kojím v leže na boku asi ta fotbalová poloha :D a ve dne si sednu do křesla a podložím si malou polštářema a kojím. A věnuju se kojení, nečtu a nepíšu, nebrouzdám po internetu. Možná by to chtělo trošku poslouchat své instikty (jsme přece jen zvířátka :D )a nehledat ke všemu nějaký manuál, on vám ho nikdo na děti stejně nedá, každé dítě je jiné.
Odstříkávání mě pomůže - nahřeju si ručník a dám to na prso a po chvilce se mě mlíko docela uvoní samo a odstříkala jsem i tak aby mohl manžel obstarat Barborku i s mlíkem, když jsem potřebovala na delší dobu pryč a nemohla jsem přijet, když by měla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
5.3.09 12:42

Befi o porodné jsem žádala na úřadě na náměstí. Dostala jsem papír, ten jsem tam rovnou vyplnila a bylo to hotové. Jinak Terka spí dobře přes den ale v noci je to někdy horší. Také se mi moc nechce vstávat. A po kojení nemůže zabrat. Tak si ji také pak vezmu k sobě. :oops: Vím ale, že si tím na sebe šiju bič.
Daisy mi kojíme klasicky. Jen si podkládám ruku. Terka se docela pronese a také trvátak 20 min než se nají. Pořád jí musím u toho budit. Hlavně ke konci.
ad kapičky máme jen Vigantol a ten kapu také přímo do pusinky. Na lžičku a do mlíčka je to zbytečné. Stejně by víc zůstalo na lžičce, protože je to konzistence oleje.
Chudák Duant. Ta si ten svůj asi poslední porod a šestinedělí užívá také se vším všudy. Hlavně ať je brzo fit aby už mohla domů.
Jak jsem koukala na tabulku, tak nás čeká zástup chlapečků. To je dobře, alespoň budou mít naše princezny ženichy.
Jdu se najíst a odpoledne snad vyrazíme na chvíli ven. I když tady docela fouká vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
5.3.09 12:58

Ahoj holky, hlásím se zase po hodně dlouhé době. K narozeným miminkům všem MOC GRATULUJI !!!

My máme Juditku od 11.2. doma. Byla jsem s ní ještě poslední týden v nemocnici (u Apolináře), to ji konečně přeložili z JIP na IMP, takže jsem se už tam mohla trochu zaběhnout - už jako matka na plný úvazek. Kojení je teď moje hlavní zaměstnání a starost. Snažím se kojit tak po 3-4 h, aby to vycházelo 7× denně. Jenomže někdy se malá za chvíli po kojení dožaduje dalšího kojení, takže nakonec ani nevím kolikrát to vlastně včera bylo. Kojím na břiše, někdy si prďolu po:,–(ím i na klín (když se jedná o kratší dokojení a už nemám sílu si ji znovu štelovat). Zkoušela jsem to i vleže, ale moc mi to nejde. Často u kojení i usínám, dneska v noci jsem prokojila s pár kratšíma přestávkama přes 2 hodiny. :roll: Teď čekám, že se situace na čas zlepší, MS už totiž dorazila, takže snad bude zase víc mlíčka.

P.S. Při propuštění jsme měli 2650g, 46cm (38t+2), v předpokládaný TP (23.2.) už 2990g, 49cm.

Bef - v jedné chytré knížce píšou, že ruční odstříkávání vyžaduje jen trochu zručnosti. Já ze sebe takto nevymáčknu ani kapku. Myslím, že to bude zase hodně individuální záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
5.3.09 14:22

bef kapičky máme asi všichni ale na lžičku je to totální blbost (podle mě), kup si v lékárně kapátko, já to dávám tím a jde to uplně krásně, mám kapat dvě kapky Vigantolu. Kanavit taky dostáváme v poradně jako Daisy.

ruční odstříkání vyždímám ze sebe max. 30 ml z obou prs dohromady :( Tak nevím jestli mám málo mlíka, ale doufám že to jen neumím.

dneska mě zas naštvala baba v obchodě, řekla mi že je mates na dvouměsíční miminko šíleně malej, já to vim, ale co mám dělat, včera mě chytla trochu depka tak sem to i obrečela. Ale on přibírá (sice pomaloučku ale přece), neřve hlady, čůrá, kaká, tak snad je v pořádku.

A taky jsem se vytočila při běhání po úřadech, ty krávy tam nemaj na práci nic jinýho než prndat a obědvat v úřední hodiny :evil: Ale vyřídila jsem všechno co jsem potřebovala …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
5.3.09 14:23

Matýsek se posral :twisted: :lol: To byly salvy a to jsem ho těď přebalila, no nic, tak si jdu dát repete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.3.09 16:09

Cauky..=o)

Taky kapeme primo do pusinky - jednou denně jednu kapku V a jednou týdně K.Nechodím do poradny každý týden,takže kapu i K doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
5.3.09 17:35

Ahojky,

Juko - gratulace k holčičce

Duant - to je fakt smůla,chuděrka

Ilčo - sice už to nebudeš číst,ale držím pěsti

Náš malej je chudáček nemocnej,o půl noci měl 40 horečky a strašně kašle. :cry: Byli jsme i u doktorky.Tak teď bych fakt rodit nechtěla.

Zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.3.09 17:43

Ahoj spolumatky!

Teď jsem se doplazila z města( i když autem). Byli jsme podat přihlášky na střední školy a pak na preventivce s pubošem a při té příležitosti jsem si domluvila i dětskou dr. pro Báru, takže zase jedna starost z krku.
No a už jsem zalezlá s jídlem a maliníkem v posteli…

Duant - si to teda užívá fest. Asi aby nechytla roupa a nechtěla ještě jedno… 8) Tak přeju brzké zotavení!!!

Ditto - no že se ozveš - já vím, technické problémy… Jsem ráda, že už jste doma a bojujete jak se dá. Hlavně ať seš brzy v normálním spojení se světem - tedy fungujícím internetem. :wink:

rébi - gratuluju, že už jste konečně doma a Juditka tak pěkně přibírá, jen tak dál, holky. Je to bojovnice!!!

petro - na babu se vys…, prostě je Mates drobnější,no. A ty lehce přecitlivělá. Jí, kaká, čůrá - co víc si přát. Takový baby miluju. Jedno dítě je chudinka malá a druhý je zasse moc tlustý a přitom jsou obě v normě… :roll:

Ostatní zdravím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.3.09 17:47

Juko - ještě jednou a tady gratuluju - porod sis teda taky užila…

Ilča - držím palce, a´t je to rychlý

Kacud - chudák DOmča, 40C nic moc. Ať brzy povolí a ty teda ještě vydrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
5.3.09 18:01

Peto : přesně to tvý naštvání jsem zažila v porodnici,když se mi Elča komplet posrala,a já běžela rychle k sestrám,at mi daj nový oblečení (se fasovalo u nich..),holku jsem měla jen zabalenou v plíně.No,a jedna bába,ani to snad nebyla sestra…,mi vrazila náký oblečení,já to pak rvu na malou,a bylo jí to malý(v tu dobu potřebovala větší na nohy,protože je ještě neuměla skrčit).tak jsem za ní letěla zpátky,a ona na mě štěkla „to musí dvoukilovýmu dítěti bejt“. A já myslela,že ji v tu chvíli zabim a řeknu,že Eli má 2,7,že není žádný dvoukilový chůdě… No,a na pokoji jsem se samozřejmě rozbrečela :(
To byla moje jediná krizovka v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
5.3.09 18:51

Ahoj dnes jsem byla na utz kvůli velikosti holčičky-doktorovy se zdála nesouměrná :lol: .Vše je v pořádku jen je drobek zatím odhad 2300g - dnes 37 plus 6. Doktor dělal i průtok pupečníkem . Rodit budu v Neratiovicích doktor opravdu vyjednal vyvolání porodu na mou žádost ( a nebudu dokonce nic platit ). Příští týden mi dá termín.
Jediným mým problémem tedy zůstává jméno holčičky.....Valentýna? Elischa? Winona? Charlie ? Elizabeth ? Roni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
5.3.09 20:26

mischni jojo, lehce přecitlivělá od včerejška sem, asi na mě dolehlo opožděný šestinedělí - asi sem prostě opožděná no :lol: :lol: :lol:

Ale už jsem se rozhodla, zejtra jedu koupit Nutrilon a Matesa trochu dokrmim, on aspoň lehce přibere a mě se zvládnou zahojit aspoň trochu prsa když budu kojit třeba ob kojení, protože takhle je to bolest fakt festovní, to už dýl nezvládám, dva měsíce už jsou až až :?

malvína se jménem fakt neporadím, jsem spíš na obyčejnější jména :oops: každopádně já vybírala tak že jsem si představila malý děcko jak ho budu oslovovat a pak 40 letýho dospěláka jak mu to jméno bude sedět. A taky sem si dycky řekla jestli bych ho chtěla nosit já to jméno a ještě aby sedělo k příjmení - a pak už je to vlastně jedno, zvyknete si po čase na jakýkoliv jméno a bude vám přijít normální :wink:

bef taky dobrá story teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
5.3.09 23:40

ahojky Jarňátka tak vy už to máte většina za sebou a mrňousky máte v náručí, trochu vám to závidím,
ale příroda tomu tak chtěla - zaplaťpánbůh, že nám dala dalšího drobečka…
Ještě si ho musíme tu druhou půlku těhotenství vypiplat v bříšku, ale snad to uteče jako voda… a bude všechno pořád OK…
Dost jsem se bála dnešního velkého ultrazvuku, ale říkala jsem si, že snad by ta příroda nebyla tak krutá, aby bylo zase něco v nepořádku…

Naštěstí miminko je v pořádku a je to CHLAPEČEK :lol:
Má 380g a cca 20-25cm a už 10 dní cítím pohyby… Hurááá :lol:

No jsme všichni moc šťastný… :D
A bude to buď Vojtíšek nebo Vašíček (po mým milovaným dědečkovi hříbečkovi, škoda, že se toho štěstíčka nedožil…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí