Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,tady je mrtvo
![]()
Tak včera kyčle ok,doktorka ji chválila,že je šikovná,že má nějaké stříšky ukázkové nebo co,tomu jsem nerozuměla…nemusíme dávat plínu navíc,nic a přijít ve 4,5měs…normálně se chodí ve třech a půl,ale jelikož je malá o měsíc narozená dřív,posunula nám to.
Copak vaříte?Já dneska kuřecí špalíčky s rýží a kuřecí polívku.....manža sice dojede z práce až k večeru,jelikož toho tam zase mají dost
,tak ať má pak večeři místo oběda… ![]()
Včera jsem byla s kámojdou dvě a půl hodinky na nákupech,ale moc jsem toho nevybrala,jen manžovi pytel pistácií,udělám mu balíček,pak jsemobjednala kytku(zvláštní z cigaret apod.)a ještě ve čtvrtek mu něco dokoupím(v pátek má 30tiny)
Já jsem si koupila dvě trika,rifle(už mám velikost z 29 na 28
)a malé jsem koupila čepičku,mikinku,dvě bodýčka a hračku ![]()
Mamce jsem volala jednou,zda malá spí a ta mi „vynadala“ co ji ruším,že si s malou povídají a je spokojená,že courali po venku a je v pohodě..pak jsem byla v kabince a říkám kámošce,hm,už mi zvoní mobil,mamka..ale byl to manža,kdy má pro nás dojet…jsem se smála,byla jsem pryč teprve hodinu a půl a už se mu stýskalo
ale stejně jsem u mamči bala až do půl osmé,kámoška šla ještě semnou k mamce a došla tam i její mamča,tak sme klábosili a manža dojel a byl tam hodinu ještě s náma,zvědavec
![]()
DAISY:vidíš,tak to je super zprávička,jen tak dál,hlavně se nenervuj,sme ti psali,že mimi přibírá různě…já jsem zvědavá ve čtvrtek,ale jak máme váhu doma,tak jsem ji vážila a v dupajdách má 4,025g,takže nevím kolik bez oblečení bude mít u doktorky…tam ji váží přece jen od narození.
BEFI:takže klobouček ok,zabral,taky vidíš,budeš klidnější…a když třeba malou po 10ti minutách odděláš,pláče,že chce ještě?!Já ji iddělám a když pláče,dám jí ještě,pokud už jen kňourne,dám jí pak dudlík,bojím se přepití…ale hlavně váha nám to hlídá…
ILČI:držím palečky a myslím na tebe,ať je vše ok a ať už to máš za sebou,ať už se to rozjede!!!!
KAČI:to je ten začátek,taky jsem měla deprese asi 14dnů po porodu,to asi každá mamča,brečela jsem sice jen jednou,ale taky jsem měla pocit,že se vše na mě hrne…s manžou je mi to líto,ten by právě měl být oporou,mě pomohl tehdy moc,jinak nevím co by se dělo..ale to časem přejde,neboj..vem miminečko do náruče a bude líp,hm?! ![]()
Holky, díky za podporu. Ale ono je všechno jiný se dvěma prťousama… Nikam nakupovat se nedostanu (bydlíme na vsi kousek za Prahou) - musela bych do nákupního centra, což je taky nereálný…jednak mimču jsou sotva 3 týdny a hlavně Šimon je děsnej divočák, neposlouchá, utíká mi - po kšeftech se s ním absolutně nedá od malinka až doteď…max.potraviny, když ho u:,–(ím do košíku a do ruky vrazím rohlík.
S manžou je to složitější - pomáhá mi moc, co se péče o děti týče, jen přišlo napřetřes téma stěhování (je z Brna, má tam rodiče a firmu a neustále do mě hučí, že si tam postavíme barák)… Pro mě je Praha srdeční záležitost, nechci odsud za žádnou cenu…i když mi tady nikdo s ničím nepomůže (máma je nepoužitelná), zatímco v Brně jsou bezva tcháni… Ale prostě to nejde, nemůžu si zvyknout na představu najednou žít (s vyhlídkou „do konce života“) 200km od města, kde jsem se narodila a který mám ráda. Připadala bych si jak v exilu ![]()
Omlouvám se za litánie
![]()
ahojky,
tak my máme za sebou celkem klidnou noc,buzení po 3h,ale po kojení krásně usla,takže jsem se vyspala. Nejdelší pauzu má první večerní pauzu (stejně jako Mae),vydržela mi skoro 5h.
Mae: mě nikdy u kojení nebrečí,ani když jí odstavím,a já kojím tak 10-15min max. Někdy usne hned ještě když čekám na říhnutí,no a někdy kulí oči a trošku knourá,ale pak to spraví dudlík. Živou má zatím co jsem vypozorovala,vždycky dopoledne po 9h,takže jsem ted utěšovala,pomáhá,když si ji obejmu ve svý posteli,cítí teplo a je jí líp.
Ad kloboučky : myslíte,že je to tak hodně návykový? mě se přisaje úplně parádně,prsa nebolí,tak jsem spokojená.
Jinak za 2dny jsme přibrali 60g,u Dr.vše v pořádku,všem se líbily krásné dlouhé nohy
.
Jen mě Dr. zarazila s věcmi kolem koupání,kojení…měla jiný názor než já…
Ad Koupání : koupete denně nebo jen párkrát za týden? Já zatím koupala denně jen ve vodě a natírala pak slunečnicovým olejem. Ale Dr. mi řekla koupat 2-3× týdně a denně jen žínkou omývat obličej a takový ty záhyby kolem krku,podpaží,kolena…Jenže to mě přijde prašt jak uhod,a v tý vaničce je to takový rychlý..
Ad kojení: já kojím vždy jen z jednoho prsa.aby si vytáhla i to zadní mléko,a taky si pošetřím druhé prso. Ale Dr. mi řekla kojit z obou při jenom kojení.. ![]()
Kkacenko : tvůj stěhovací splín chápu. Já se zase přistěhovala do Prahy z okresního města,kde jsem měla vše na dosah a pěšky,a tady jsem odkázaná na auto,nákupní centra a nikoho tu skro neznám. a rodiče mi zůstali tam ![]()
Ilčo: držím palce na kontrole,jsem zvědavá,co ti řeknou.
Už by mohlo být další miminko ![]()
Ahojky!
Befi:Já teď kojím z obou, kůli té krizičce…Pokud do čtvrtka ještě pěkně přibere tak budu kojit jen zjednoho a další kojení z druhého.
Koupu každý den v čisté vodě..přijde mi šmrdlání žíňkou zbytečné a nepraktické.
Kkacenko:neomlouvej se, však jsme tu od toho aby jsi se vypovídala, ne?
Neboj bude líp. a chápu tě s tím stěhováním..já už rok bydlím jinde než ve svém rodlišti a je to mazec, nikoho neznám, no znám ale takové kamarádky jako mám v Sezimáku už nenajdu a naši jsou skoro 200km daleko možná víc, přesně nevím.Tak asi tak.
Ahoj holky,
každý den si říkám, že vám musím napsat a stále je něco přednějšího.
Z porodnice nás pustili už minulou neděli, Patrik měl ještě týden dovolenou a od včerejška jsem na holky sama. Terezka je až na občasný prdík a neustálé ublinkávání (to Verča skoro neměla) zlatíčko. S Verčou to je horší, ale už bych řekla, že se trochu uklidnila a pochopila, že to mimčo tady je a bude. Ne, že by na ní byla zlá, to naopak, ale se vším chtěla pomáhat a přidělávala víc práce než užitku. Okolo jsou všichni nemocní, takže jí chybí děti a do toho tohle hnus počasí, že nemůžeme jít skoro ven, takže je protivná a ukňouraná.
Nemám dočteno ani řádku, a těch skoro 100 stránek, co jste tu vyplodily ani šanci dočíst nemám. Tak se pokusím najít aspoň seznámek, abych věděla, kolik miminek už je venku z bříšek.
Ahojky
My dnes dopoledne měly trápení s prdíky. Ale pak se vyprděla, najedla se, říhla si a teď spí jak anděl.
koupání my koupeme ob den.Koupání se Terce moc líbí a je spokojená.
kojení můj názor je kojit z jednoho prsu u jednoho kojení. Právě kvůli tomu zadnímu mléku.
sammy když jsi popisovala svůj porod, vzpoměla jsem si na ten svůj první. Bylo to úplně to samé. Jako přes kopírák.Takže vím jak ti bylo.
Daisy přibýrání je u každého miminka jiné. Mě Niki přibýrala 1kg za tři měsíce a na roce měla 7,20kg.
Také se pokusím najít způsob, jak sem dostat fotky. Abych se mohla pochlubit naší beruškou. Já jsem počítačový antitalent, tak aby ste si nemyslely, že ji nechci nikomu ukázat.
Tak už jsem seznámek našla a dodatečně gratuluji:
Befaně k Elišce
Sammy k Sabince
Lucce k Jasmínce
Adelapaja k Maximovi
a přeji, ať z nich máte jen samou radost ![]()
A zahlédla jsem, že Bef a Lucka se nakonec v Podolí sešly. To jsme se minuli o den, já 22 šla domů.
Ahoj spolumatky!
Já jsem dnes podnikla v rámci pochůzek patrně poslední samostatný výlet, byla jsem ve Vaňkovce, něco pokoupila, pak si zašla na „zdravý“ oběd do KFC a teď jsem dorazila domů úplně grogy. ![]()
TAk jdu odpočívat, protože večer jedeme ještě pro golfky, co na ně jde naklapnout i vajíčko - superkup a supercena a hlavně v Brně!!!
Daisy - no hurá!!! Jindřiška ví, co dělá a dr. májen ty tabulky. Však to holky srovnáte.
Ilčo, Eliani - něco nového? D|ržím palce!
ad kloboučky - používala jsem už u puboše, když jsem měla rozžužlaný prsa, byla to obrovská úleva a neřekla bych, že je to návykový. Na prso pak šel úplně bez problému - ale on by jedl z čehokoli, hlavně, když to teklo…
ad stěhování - chápu. Já se poprvé vdala 300km od domova a byla nešťastná jak šafářův dvoreček. Když jsem se po čtyřevh letech rozverdla, byla jsem ráda, že se můžu vrátit zpátky, i když problém byl jinde.
Jitko - vítejte doma a přeju klidné zžívání. ![]()
Ostatní zdravím!
Ahojky,
tak včerejší kontrola dopadla dobře,malej má přes 3 kg a v pondělí už jdu na kontrolu do porodky.
Dneska ještě potřebuju zařídit něco ve městě a pak už asi moc vycházet nebudu.Ráda bych to už měla za sebou,začínám být ze všeho hned unavená.No jo jenže s malým ven jít musím ![]()
Zatím pa pa jdu se chystat
Kačudko, gratuluji ke ko..neboj za chvilku budeš mít mimi u sebe ![]()
Koukám,že v tom alespoň nejsem sama..=o)Oni jsou ty dvouletý děti jako čerti-zlobí to,vzteká se to,hadá se to,dělá naschvály a jenom zkouší co vydržíte…a taky chce pomáhat a nadělá u toho víc škody,než užitku..=o))
Už to taky známým říkám,že dva roky děti od sebe není úplně ta nejlepší volba,ale za rok už si spolu budou hrát…
A co se týče říhání :jak to děláte,že Vám ty děti odříhávají,já Matýska nedonutím,a pak ho bilí bříško.. ![]()
A dneska na kontrole,malej přibral 450g,takže mu taky asi mlíčko stačí.. ![]()
Ahoj holky,
tak sem konečně z kontroly doma, byla sem tam od 10 do pů čtvrtý
pořád sem čekala na primáře, takže ozvy vpohodě, ale biometrie máme normálně odhad 4,10-4,30kg no síla
takže i primář mi hned řek tak kdy to provedem, takže ve čtvrtek dopoledne nástup a v pátek přesně na termín císař. No aspoň že už něco vím jistě ikdyž teda nijak odvázaná z toho nejsem. No co mám dělat ![]()
Holky vůbec vám teď nezávidím co máte 2 ratolesti kousíček od sebe já sme tak unavená a otrávená že sem ráda že se starám jen o sebe.
Sem hotová du zalehnout k telce, tak zatím
Mám dotaz pro ty co máte holčičky:
ta moje má v pipince takový bílý mázek,v porodnici mi řekli,že by měl odpadnout sám.ale mě přijde,že to tam má čím dál víc. měla bych to nějak vyčistit,ale nevím jak a bojím se,abych tam něco nezanesla ![]()
Bef:Mně říkala doktorka u Laurinky,že jí to mám každý večer po koupání vytírat opatrně vatovou tyčinkou namočenou v olejíčku,aby se jí to tam neslepilo..=o))
Bef:mi to jemně vymejvali vodou a pak vytírali osuškou.Děláme to tak každý den…