JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11484
12.3.09 11:33

Bef:ale nesrovnávej..každé mimi je jiné a jinak přibírá..teď mi kamarádka napsala že první týden jí malý přibral půl kg..Takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
12.3.09 11:51

Duant:tady jsou ty polohy http://www.kojeni.net/polohy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
12.3.09 11:56

Diky Daisy , tak ja kojim v ty poloze, o ktery psali, ze je nevhodna pro zacatek kojeni, ale nam, myslim, vyhovuje…rozhodne nemuzu pri kojeni sedet, me tim hrozne trpi zada a krcni pater…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
12.3.09 12:10

BEFI:jelikož se malá přepapkávala,tak nabírala ze začátku rychle..měla 2700g při narození a v týdnu měla 2450g…a ve 3týdnech už měla 3200g,teď v 8týdnu měla 400g a dneska jsem ji vážila má v 9týdnech 4250g.

MEDU:tady pro tebe,ale fotila jsem to sama,tak je to z dálky :( takže až zítra,až mě manža vyfotí…

Z VODY SE NÁM NIKDY NECHCE :( :wink:

http://emimino.cz/…l_003~13.JPG

OJ,jedna fotka nešla,tak znova…

http://emimino.cz/…al_011~7.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
12.3.09 12:27

Jinak me hrozne v porodnici dojalo, kdyz Toby prinesl prani, co poslali tchyne s tchanem Yasmince, jak tam cesky (se spravnou diakritikou) napsali babicka a dedecek

http://emimino.cz/…IMG_6980.JPG

http://emimino.cz/…IMG_6981.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
12.3.09 12:41

Ahojky :wink: my jsme před polednem dorazily z kontroly a máme 3,55kg! ( minulý pátek jsme měli 3,23kg), mám takovou radost! :dance: měla js strach, že jsme ubraly, Steluška od včera 3× hodně blinkala ..ale prý je to asi proto, že se přepapává 8O :)

Miruš , bezva účes a Aduška je prostě panenka ze všech nejhezčí! Ty tvářičky, papulka… :P Snad se taky vyklubume! 8)
Befi , koukám, že máš o zábavu postaráno :? ale neboj, brzy najedete na nějaký režim a bude líp! Hlavně to kojení, že ti jde. Já včera taky zkoušela bez kloboučků, ale jak nemám pořádně bradavku, tak se malá pořád pouští a prso zmordovaný :? tak jedu zase s kloboučkama. Kdy jdete zase na kontrolu?
Duant , hezký přáníčko! :wink: mě zase dojal ten veršík od tebe, co jsi mi poslala v sms do porodnice, to bylo sladký :srdce: …a bezva, že máš v profilu zase fotku!
Daisy , na tu ztvrdlou bradavku zkus teplý obklad nebo teplou sprchu, snad to pomůže :?

Poloha při kojení - tak my praktikujeme tu polohu „v polosedě“ - název dle odkazu od Daisy :wink:

Kojení - holky, prosím o radu. Když máme 3,55kg, myslíte, že mám Steluš pořád budit každý dvě hodinky a při papání jí budit - povzbuzovat? Nebo to mám nechat na ní, když usne, tak usne? …a zkušenější mamči, máte nějakou zkušenost s delším používáním těch kloboučků?
Nějak si s tímhle nevím rady a každá sestra či dr. říká něco jinýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
12.3.09 13:14

Tady vypadame jak chlapecek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
12.3.09 13:19

medu kilo dvacet za 6dnů přibrala 8O ?tááák moc?
Maličká je princeznička kouzelná,růžovoučká…a kukej,už máte jen o 800g mín než Adule a to my máme 9týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
12.3.09 13:25

Miruš , hezky js se upsala 8O už js to opravila :D … no jo, js za tu váhu ráda, taky jsme měly co dohánět … jak často teď vlastně kojíš ty? Aduška je tak hezky buclatá :P …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
12.3.09 13:49

Medu, super výsledky!! :) závidím vám :roll:
mě se taky blbě přisává,pořád ji prso vypadává,ale snažím se to vydržet…nevím jak dlouho.. :(
moj švagrová kloboučky používala až do 5měsíců v kuse,takže když tak takhle přibíráte,tak bych se jich být tebou nevzdávala.

já už začínám být pološílená..jediný kdy spala,bylo 15min v kočáře 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
12.3.09 15:03

Ahoj holky!

Obě mrňata spí, tak toho využívám a honem dočítám, i když teda sotva koukám na oči, ale vždycky když mám chvilku volno, radši jdu něco dělat než bych si lehla a pak se divím, že vypadám jak hajtra :roll:
Je to teda šrumec, a to je Toníček (ťukám všude kolem sebe) zlatý miminko, vlastně se vždycky nafutruje (už v porodnici vyžahl stovku) a pak chrní, akorát dost kadí (takže pořád přebaluju) a ublinkává (takže pořád převlíkám), ale na to jsem zvyklá už od Aničky. Jenom ještě nemám vychytaný to čůrání, vždycky si toho pindíka nějak přehodí a pak mi všechno v nestřežené chvíli počůrá :evil:

Včera jsem stáhla fotky, tak vám sem taky nějaké vložím, doufám, že se mi to povede a nebudou moc malé…

Bef vydrž, určitě se to zlepší, ono to kojení prostě chce trochu cviku :wink: A zkoušela jsi se poradit s laktační poradkyní, třeba by ti pomohla? Tady v hradecký porodnici jsou úplný fanatici do kojení, musely jsme všechny umět tři polohy - v leže, klasicky v sedě a potom boční na fotbalistu. Já teda kojím nejvíc na fotbalistu (na gauči s kojícím polštářem), a to proto, že jsem už s Andulkou měla problémy s ucpaným mlékovodem a teď s Toníčkem jsem měla dost bolestivý otoky a už v porodnici náběh na ucpaný mlékovod a ta poloha na fotbalistu je na tohle fakt super. Jo a přes den kojím tak po 3-3,5 hod a v noci ho nechávám spát, většinou se budí tak 2× za noc.

Holky mám na vás dotaz, nevím kolik z vás máte zkušenost s novorozeneckou žloutenkou - za jak dlouho to odeznělo? Mě totiž přijde, že je malej pořád dost žlutej :?

Abych nezapomněla, fotky miminek jsou prostě nádherný, jedno mimčo hezčí než druhé! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
12.3.09 15:14

Ach jo, tak já nevím, co dělám blbě, ale ta první fotka se ne a ne zobrazit, tak ještě poslední pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
12.3.09 15:34

Eliani : Toníček mi přijde dost podobnej Stelince od Medu :wink:
hezounkej :). Je fajn,že máte docela pohodový režim. s žloutenkou bohužel neporadím.. :(

já momentálně z tohoto týdne ani žádnou fotku nemám - nějak není nálada fotit…tak aspon z neděle s bratránkem:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
12.3.09 16:35

Tak mi to nedalo a na stránkách od Daisy js si přečetla o správný technice kojení a vyhledala js si tam i o tom, jak se zbavit kloboučků. Zkusila js malou přiložit bez toho silikonu proklatýho a krásně sála a vůbec to nebolelo, jupííí. Snad to tak půjde i dál, prý se s kloboučky ztrácí sací reflex miminka, to bych nerada … :roll:
Jestli máte někdo zájem, tak tady jsou ty stránky se správnou technikou kojení (mimo jiné) http://www.kojeni.net/technika.php

Befi , však my jsme týden napřed, uvidíš, že za týden budete mít taky váhu nahoře, věřím tomu! :wink: a to kojení správně bolet nemá, tak jukni taky na ty stránky… to spinkání nespinkání ti nezávidím :roll: nás teda dneska pěkně trápí prdíky, tak pořád chovám, ale hodinku třeba malá spinká, tak aspoň tak
Eliani , Toníček je hezoučkej! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
12.3.09 16:39

eliani , to je roztomily, jak se na ty fotce smeje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...