Poradna duly
Jana Čurdová
Bef:ale nesrovnávej..každé mimi je jiné a jinak přibírá..teď mi kamarádka napsala že první týden jí malý přibral půl kg..Takže tak…
Diky Daisy , tak ja kojim v ty poloze, o ktery psali, ze je nevhodna pro zacatek kojeni, ale nam, myslim, vyhovuje…rozhodne nemuzu pri kojeni sedet, me tim hrozne trpi zada a krcni pater…
BEFI:jelikož se malá přepapkávala,tak nabírala ze začátku rychle..měla 2700g při narození a v týdnu měla 2450g…a ve 3týdnech už měla 3200g,teď v 8týdnu měla 400g a dneska jsem ji vážila má v 9týdnech 4250g.
MEDU:tady pro tebe,ale fotila jsem to sama,tak je to z dálky
takže až zítra,až mě manža vyfotí…
Z VODY SE NÁM NIKDY NECHCE
![]()
http://emimino.cz/…l_003~13.JPG
OJ,jedna fotka nešla,tak znova…
Jinak me hrozne v porodnici dojalo, kdyz Toby prinesl prani, co poslali tchyne s tchanem Yasmince, jak tam cesky (se spravnou diakritikou) napsali babicka a dedecek
Ahojky
my jsme před polednem dorazily z kontroly a máme 3,55kg! ( minulý pátek jsme měli 3,23kg), mám takovou radost!
měla js strach, že jsme ubraly, Steluška od včera 3× hodně blinkala ..ale prý je to asi proto, že se přepapává
![]()
Miruš , bezva účes a Aduška je prostě panenka ze všech nejhezčí! Ty tvářičky, papulka…
Snad se taky vyklubume! ![]()
Befi , koukám, že máš o zábavu postaráno
ale neboj, brzy najedete na nějaký režim a bude líp! Hlavně to kojení, že ti jde. Já včera taky zkoušela bez kloboučků, ale jak nemám pořádně bradavku, tak se malá pořád pouští a prso zmordovaný
tak jedu zase s kloboučkama. Kdy jdete zase na kontrolu?
Duant , hezký přáníčko!
mě zase dojal ten veršík od tebe, co jsi mi poslala v sms do porodnice, to bylo sladký
…a bezva, že máš v profilu zase fotku!
Daisy , na tu ztvrdlou bradavku zkus teplý obklad nebo teplou sprchu, snad to pomůže ![]()
Poloha při kojení - tak my praktikujeme tu polohu „v polosedě“ - název dle odkazu od Daisy ![]()
Kojení - holky, prosím o radu. Když máme 3,55kg, myslíte, že mám Steluš pořád budit každý dvě hodinky a při papání jí budit - povzbuzovat? Nebo to mám nechat na ní, když usne, tak usne? …a zkušenější mamči, máte nějakou zkušenost s delším používáním těch kloboučků?
Nějak si s tímhle nevím rady a každá sestra či dr. říká něco jinýho ![]()
medu kilo dvacet za 6dnů přibrala
?tááák moc?
Maličká je princeznička kouzelná,růžovoučká…a kukej,už máte jen o 800g mín než Adule a to my máme 9týdnů
Miruš , hezky js se upsala
už js to opravila
… no jo, js za tu váhu ráda, taky jsme měly co dohánět … jak často teď vlastně kojíš ty? Aduška je tak hezky buclatá
…
Medu, super výsledky!!
závidím vám ![]()
mě se taky blbě přisává,pořád ji prso vypadává,ale snažím se to vydržet…nevím jak dlouho.. ![]()
moj švagrová kloboučky používala až do 5měsíců v kuse,takže když tak takhle přibíráte,tak bych se jich být tebou nevzdávala.
já už začínám být pološílená..jediný kdy spala,bylo 15min v kočáře ![]()
Ahoj holky!
Obě mrňata spí, tak toho využívám a honem dočítám, i když teda sotva koukám na oči, ale vždycky když mám chvilku volno, radši jdu něco dělat než bych si lehla a pak se divím, že vypadám jak hajtra ![]()
Je to teda šrumec, a to je Toníček (ťukám všude kolem sebe) zlatý miminko, vlastně se vždycky nafutruje (už v porodnici vyžahl stovku) a pak chrní, akorát dost kadí (takže pořád přebaluju) a ublinkává (takže pořád převlíkám), ale na to jsem zvyklá už od Aničky. Jenom ještě nemám vychytaný to čůrání, vždycky si toho pindíka nějak přehodí a pak mi všechno v nestřežené chvíli počůrá ![]()
Včera jsem stáhla fotky, tak vám sem taky nějaké vložím, doufám, že se mi to povede a nebudou moc malé…

Bef vydrž, určitě se to zlepší, ono to kojení prostě chce trochu cviku
A zkoušela jsi se poradit s laktační poradkyní, třeba by ti pomohla? Tady v hradecký porodnici jsou úplný fanatici do kojení, musely jsme všechny umět tři polohy - v leže, klasicky v sedě a potom boční na fotbalistu. Já teda kojím nejvíc na fotbalistu (na gauči s kojícím polštářem), a to proto, že jsem už s Andulkou měla problémy s ucpaným mlékovodem a teď s Toníčkem jsem měla dost bolestivý otoky a už v porodnici náběh na ucpaný mlékovod a ta poloha na fotbalistu je na tohle fakt super. Jo a přes den kojím tak po 3-3,5 hod a v noci ho nechávám spát, většinou se budí tak 2× za noc.
Holky mám na vás dotaz, nevím kolik z vás máte zkušenost s novorozeneckou žloutenkou - za jak dlouho to odeznělo? Mě totiž přijde, že je malej pořád dost žlutej ![]()
Abych nezapomněla, fotky miminek jsou prostě nádherný, jedno mimčo hezčí než druhé! ![]()
Ach jo, tak já nevím, co dělám blbě, ale ta první fotka se ne a ne zobrazit, tak ještě poslední pokus…
Eliani : Toníček mi přijde dost podobnej Stelince od Medu ![]()
hezounkej
. Je fajn,že máte docela pohodový režim. s žloutenkou bohužel neporadím.. ![]()
já momentálně z tohoto týdne ani žádnou fotku nemám - nějak není nálada fotit…tak aspon z neděle s bratránkem:
Tak mi to nedalo a na stránkách od Daisy js si přečetla o správný technice kojení a vyhledala js si tam i o tom, jak se zbavit kloboučků. Zkusila js malou přiložit bez toho silikonu proklatýho a krásně sála a vůbec to nebolelo, jupííí. Snad to tak půjde i dál, prý se s kloboučky ztrácí sací reflex miminka, to bych nerada … ![]()
Jestli máte někdo zájem, tak tady jsou ty stránky se správnou technikou kojení (mimo jiné) http://www.kojeni.net/technika.php
Befi , však my jsme týden napřed, uvidíš, že za týden budete mít taky váhu nahoře, věřím tomu!
a to kojení správně bolet nemá, tak jukni taky na ty stránky… to spinkání nespinkání ti nezávidím
nás teda dneska pěkně trápí prdíky, tak pořád chovám, ale hodinku třeba malá spinká, tak aspoň tak
Eliani , Toníček je hezoučkej! ![]()