Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno.
Snad nic nezakřiknu, ale po dlouhé době malou teď netrápí bříško a po raním kojení si spokojeně brouká v postýlce
.
Medu, my byli na kyčlík v 16ti dnech, protože v porodnici malou ortoped neviděl a naštěstí taky v pohodě. Široké balení nedávám vůbec, ani preventivně..
A máš pravdu, když Vám kojení bez kloboučků nejde, tak proč se ještě stresovat?
.
Peti, to je fajn, že si přechod na UM nebereš. Takový přístup by Ti mohli fakt závidět.. Však co, já jsem taky odkojená Sunarem a jaká je ze mě ženská
. Hlavně, ať je Matýsek spokojený a prospívá…
Befi, Elinka je úžasná
.
Taky hážu pár foteček
.
NEPOVÍDEJ, FAKT? 
NO TO TI TAK VĚŘÍM

HIHIHI 
U MAMINKY SE KRÁSNĚ SPINKÁ 
JEDNA S TATÍNKEM
A JEDNA S MAMINKOU
.
To jsem Vás pěkně zahltila, co? ![]()
Dobré ráno,
Petro: já si taky někdy připadám jak exot,hlavně mívám pocity,že z malý nejsem úplně tak odvázaná,jak bych měla být. Zvláště večer,to jsem vždycky grogy,ona do toho brečí,a já si připadám jak největší zoufalec,který neví jak to s tím dítětem dělat,a hlavně někdy ani nemám chut něco dělat…
Fakt se za to stydím. Vnoci si kolikrát říkám,„mám to zapotřebí furt vstávat a kojit“…No,ale ráno už je to zase dobrý,člověk načerpá trochu síly,malá se usměje a je vše jak má být ![]()
Medu: mě doktorka říkala,že mám absolovat kyčle mezi 3. - 6.týdnem
Myslím,že se s tím širokým balením zbytečně trápíš,když ani nevíš zda je to potřeba.
Sammy : Sabinka je ti neuvěřitelně podobná
sluší vám to ,rodinko ![]()
Ad kapky proti prdíkům: jak často je dáváte? na tom sab simplex je napsáno 15kapek,ale ne jak často.. ![]()
Něco pro Petru: ![]()
Výhody nekojení:
1. Nemusím spát v podprsence
2. Můžu už zase nosit svoje sexy push-upky (protože uznejte, že kojící podprsenky může považovat za sexy pouze muž s velmi velmi bohatou fantazií
3. Ve fitku (a nejen tam) se nemusím bát fleků na tričku
4. Vím, kolik toho můj mrňous vypije a tudíž občas vím, že když řve, tak že hlad to určitě není
5. Taťka si přijde velmi důležitý, když ho může nakrmit.
6. Nemusím složitě odnaučovat kojení
7. Dítě umí pít z flašky, a později z ní pije ochotně cokoli (čaj, vodu)
8. Nedělají se mi záněty v prsu
9. Mám pořád svá krásná pevná prsa a nemám vytahané bradavky
10. Dítě nepoužívá v noci má prsa místo dudlíku
11. Když jdu ven nemusím řešit návrat kvůli nakojení dítětě (flašku vezmu s sebou), případně řešit pro mě trapné kojení na veřejnosti
12. Můžu jíst všechno bez ohledu nato, po čem se dítě nafoukne jako balón
13. Můžu cokoliv vyřídit nebo nakoupit bez nutnosti tahat miminko mezi lidi (obzvlášť v době chřipek a jiných viróz)
14. V noci se nebudím s mokrým kolem po sebou
15. Nemám neustále fleky na oblečeni
16. Nehrozi mi vykojenej mozek
17. Můžu si jít zaběhat, do sauny, do hospody, sejít se s přátely - mám i svůj život
18. Když jsem náhodou nemocná, nemusím řešit, jaké léky brát
19. Můžu se nacpat čímkoliv a nebo naopak někdy se jen tak odbýt
20. Můj jídelníček není tak bohatý, aby pokryl veškeré potřeby dítěte, zatímco UM má všechny potřebné vitamíny a živiny
21. Nemusím pít ty hnusný kojící čaje
22. Nemám rozkousané bradavky a bolavá prsa
23. Větší (již překojené) dítě = závislák mi neleze na veřejnosti pod tričko
24. Můžu si udělat i pěkný večer s partnerem, pokud máme hlídání
25. Nepůsobím na svůj protějšek jako dojnice, pokud se už ani neodstříkává.
26. Nejsem za chvíli sociálně nepoužitelná, protože se dostanu bez mimi mezi lidi i déle než jen na dvě a půl hodiny.
27. Můžu si dopřát i nějakou tu „metlu lidstva“
28. Můžu si dopřát požitek z dobré kávy nebo čaje (černého, zeleného, bílého, červeného atd. - jaký je libo) a to v jakémkoliv množství
Holky, tak si myslim, ze to nakonec bude od prsa, protoze vcera v noci me zaclo bolet, ale doktorka to vcera skoukla a bylo to o.k., no ale dneska na tom miste, kde me to boli, to mam tvrdy…takze tak…ona mi bude odpoledne volat vysledky krve, tak ji to reknu…to asi zase budou dalsi antibiotika, protoze ty zanetlivy markery budou logicky zvyseny! ![]()
Jo a konecne se tatinek naucil prebalovat, protoze ja se vcera sotva udrzela na nohou… Bef , taky mi ted pripada, ze jsem ze vseho takova otravena, my se prakticky od porodu hrabem jen v problemech…
Befi, děkuju za pochvalu
.
A s tím „odvázáním“ na tom jsme podobně. Teď, když malou trápí to bříško, pořád pláče a já nevím, jak ji pomoct, tak taky kolikrát brečím, jak jsem neschopná, navíc unavená… Ale když je ji fajn a usměje se, nebo hodí nějaký roztomilý obličej, tak je vše zažehnáno. Myslím, že je to normální, než se vše zaběhne do určitých kolejí… Jsem ráda, že to tak necítím sama…
Duant, ty máš tedy pech. Zkus ten tvaroh, jak tady psala Peťka…
Antikoncepce - holky po šestinedělí,jakou berete antikoncepci??
Mě doktor napsal Cerazette-je vhodná při kojení.ale ted tady čtu o ní diskuse,a úplně se děsím
. Jednak často nespolehlivá,a hlavně se při ní i krvácí..
Hezké ránko ![]()
Teda my měli dnes parádní noc! Steluše spinkala 6 hodin v kuse, ve 3:30 se nadlábla a bez breku zase usnula na další 3 hodinky! Takhle to chci pořááááddd
![]()
Eliani , fak do 4 měsíců? No Packa mi psala, že je to prý u holčiček nějak důležitější, kvůli porodu v dospělosti a tak, tak je to asi dobrý ..taky budu balit dál, zatím
a v pátek dobře pochoďte! ![]()
Sammy , tak máte dneska ráno pohodičku?
Fotky jsou hezký, taky js ti chtěla napsat, že je Sabinka hodně podobná na maminku
…a manžel tam vypadá jako Travolta
![]()
Sammy, nedá mi to, js ženská zvědavá
prosím tě, ty jsi měla po císaři dreny nebo taky né?
Befi , tyhle pocity má jistě občas každá z nás, natož, když ti malá tak často pláče a je vzhůru, tak neměj výčitky ![]()
Kapky - my máme BabyCalm a dáváme je přes den před každým kojením, jsou 100% přírodní. Sab js nekupovala, odradilo mě, že se myslím můžou dávat jen 3 dny, pokud se teda nepletu.
Znamínka - holky, mají vaše mimča nějaká znamínka po tělíčku? Naše Steluška má na prstíku u ručičky takovou červenou skvrnku a pak na zádech a vzadu na hlavičce dvě takový vystouplý červený znamínka. Četla js, že by snad měla časem zmizet, ale nevím nevím ![]()
Antikoncepce - taky js to minulý týden řešila a hledala na netu a nakonec zvítězil kondom, který teda zrovna nemusím
![]()
Holky, uz s vami komunikujou? Jasmon uz komunikovala s lampickou, jeste ji nebyly tri tydny a dneska se uz snazila vyhoukavat i na me ![]()
Ahojky maminy a hezké dopoledne
antikoncepce .U Niki jsem také brala Cerazette až do jejích 18 měsíců a za celou dobu žádné špinění ani menstruace.
Medu , já po císaři také žádné drény neměla. A červená znamínka Jsem u Terezky nenašla. Prima, že Stelinka byla v noci vzorná, jen tak dál.
U nás noc zase veselá. Rozhodla jsem se že už nechci být živý dudlík. A od 3 do 4:30 Terka plakala. Když jsem jí dala prso,hned spala a vůbec nepila.Tak jsem prso vzala a byla tvrďas. Uvidím, co bude dnes v noci. Přes den spinká je v postýlce, sice chvíli pláče a zkouší to na mě ale pak usne a spinká.
kapičky Sab se můžou dávat déle jak tři dny a to díky tomu, že se ze střeva nikam nevstřebávají a v nezměněné formě zase odejdou ven. Ve střevě rozkládají jen plyn který tam je. Kapou se před každým jídlem.
Sammy , Sabinka je hezoučká a moc vám to sluší. Vypadáte všichni pohodově.
Duant , ty si to šestinedělí užíváš se vším všudy. Zkus ten tvaroh a nebo tu zatvrdlinu nahřát, promasírovat a zkusit odstříkat. Aby to v tom prsu nezůstalo.
Včera jsem koukala na předpověď počasí a má být v neděli prý až 17st.C. Tak jsem zvědavá a moc se těším. Má přijet i kamarádka(má o měsíc starší holčičku), tak budem kočárkovat.
Tak jsme zpátky z nákupů a malá ještě chrní v kočárku. Ale za chvíli bude řvát hlady, jedla před půl osmou
.
Meduňko, já měla po císaři jeden drén. Ten mi vytáhli po 8 hodinách, když jsem vstala…
A k těm kapkám Sab, na příbalovém letáku je sice psáno 3 dny, ale bavila jsem se s dr., tak ji to mám podávat před každým kojením dlouhodobě, než to malou přejde…
A říkáš, že Petr vypadá jako Travolta?
. Tak to mu musím vyřídit
.
A děkuju za pochvalu a divím se, že všechny říkáte, že je mi podobná
. „Naživo“ všichni tvrdí, že jako by taťkovi z oka vypadla…
AD ANTIKONCEPCE - já se dívala na Mirenu. Je to tělísko a na netu si ji ženské docela chválí, tak uvidíme. Proberu to ještě doma a pak s dr. Ještě mám 14 dní čas…
Tak jsme zpátky z nákupů a malá ještě chrní v kočárku. Ale za chvíli bude řvát hlady, jedla před půl osmou
.
Meduňko, já měla po císaři jeden drén. Ten mi vytáhli po 8 hodinách, když jsem vstala…
A k těm kapkám Sab, na příbalovém letáku je sice psáno 3 dny, ale bavila jsem se s dr., tak ji to mám podávat před každým kojením dlouhodobě, než to malou přejde…
.
AD ANTIKONCEPCE - já se dívala na Mirenu. Je to tělísko a na netu si ji ženské docela chválí, tak uvidíme. Proberu to ještě doma a pak s dr. Ještě mám 14 dní čas…
.
.
Ahoj holky, my teď přišli z města a fučí tam jak blázen ![]()
Malý mi ještě spinká, tak mám chvilku čas, za chvilku dorazí i ten starší.
Duant, teplé si na to nedávej, jedině ledovat, já jak měla ten zánět v prsu, tak mi doktor říakl, že v žádném případě nenahřívat, z toho já si přivodila parádní teplotu 39,3
Jiank dostaneš antibiotika a za den už to nebolí a za dva dny ani nevíš, že nějaký zánět máš
ale jinak je to s tebou teda pech, čoveče ![]()
My široké balení taky nedáváme, ani preventivně, kapky Sab kapem spíš na cucek, aby nám ho chtěl, rourka nás taky kolikrát zachránila, takže tak. Malému se dělají krásné faldíčky na stehýnkách, takže si myslím, že my to papkání docela zvládáme a pochlubím se, chcete? Malý spal od půl 8 do 12 a pak od 1 do 5, no krasavné. Vždycky je jedna noc na prd a jedna ukázková.
Taky se vám tak moc zvětšily prsa? já nikdy takové neměla a nevím co s nima
měla jsem před tím nula nula nic a teď je mi košíček C malý
no ale užívám si je, až dokojíme, tak se ukloní a spadnou ![]()
jdu popapkat polévečku a vzbudit toho satánka
Jasmon - moc v poradku, kycle - v poradku, dalsi kontrola za 8 tydnu
Sammmy , opravdu je mala podobna spis tobe
, aspon na fotkach…krasne se kreni ![]()
Ahoj holky!
Děti chrní, tak jsem zde ![]()
Duant já si to myslela, že se z toho vyklubou prsa… Mě pomáhalo boční kojení (ala fotbalista) a pak jsem si strkala do podprdy mraženou zeleninu ![]()
Medu nevím jestli jsou to znamínka, ale malej má jakoby zarudlou kůži na víčkách a pak pod nosem, mělo by to časem zmizet, ale asi si chvilku počkáme…
Adel prsa jsem měla obrovský v porodnici, teď už se mi o něco zmenšily, já už ani vlastně nevím, jaká je moje normální velikost (z kojení jsem přešla do těhotenství a teď zase kojení), každopádně manžel je spokojenej ![]()
Sammy krásný fotky, malá je ti fakt hodně podobná a když jsem viděla manžela, taky mi v první chvíli blesklo hlavou, že vypadá jak Travolta ![]()
Antikoncepce zatím netuším, ale určitě to budu muset řešit, protože manžel kondomy nemusí a třetí dítko zatím neplánujeme…