Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se vyrazit na tento víkend někam do českých hor s batoletem. Nemáte nějaký tip na místo (kde je možné dělat vycházky - budu mít kočár i nosítko) a hlavně na příjemné, ale ne moc drahé ubytování? Díky moc.
Ahoj. A odkud jsi, nebo kam asi si to představuješ? Předpokládám, že na víkend byste nejeli přes celou republiku..
My byli vloni v létě ve Špindlu. Vyzkoušeli jsme dva penziony - Borůvka a Hátlik (obojí cenově přijatelné). Na Borůvku jsem dostala doporučení tady na emimi, ale neměli tam volno na celé 4 dny, tak jsme první dva dny byli v Hátliku a další dva v Borůvce. Borůvka je více pro děti (mají tam i herničku a je to větší), ale mně se víc líbilo v penzionu Hátlik. Příjemní lidé, čisto (to se bohužel o Borůvce už tolik říct nedalo) a dokonce nechtěli zaplatit za mladší dceru, přitom jsme měli snídani i pro ni. Blízko do centra Špindlu. Ve Špindlu se dá jít i po bezbariérových turisticky značených stezkách, takže ač jsem měla šátek, ani jsem ho nevyužila, všude jsme jezdili s kočárkem.
Je to jedno..... jakékoli české hory (kromě Šumavy, tam jsme často)… Jizerky, Orlické, Krušné, Krkonoše…
Hkac, diky za tipy! Zkouknu..... ![]()
My jsme teď byli na Tachovsku, sice to nejsou úplně hory, ale ty lesy tam jsou fakt krásné, a i mají takový horský charakter, nám se tam moc líbilo. Je tam spousta asfaltek, po kterých nejezdí auta, a dá se po nich dobře jezdit s kočárkem. Bydleli jsme v Přimdě, penzion OMA, bylo to fajn. Jako žádný velký luxus, ale na zemi mají celoplošné koberce (jedno moje dítě je lezoucí) a není tam nic, co by mohly děti zničit, takže jsem byla spokojená. Navíc je dole restaurace, takže se děti dají nechat na chůvičce a jít dolů. Ale ono to ubytování není tak strašně důležité, stejně je člověk pořád venku ![]()
Jizerky jsou taky prima na kočárek. Ale penzion tam neporadím, mám tam rodiče
.