Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@evaprochy píše:
Iki to věřím, ale ještě vydrž bude to tak lepší
no u nás je to tak že jsmem měla volat 2MS do caru, ale je dnes 44den a mrcha nikde, chtěla jsem včera volat co stím ale včera jsem měla léééhounce špinění no a dnes zase nic, nechám tomu šanci ještě týden a volám. Jinak se chci snima domluvit že 2IVF po dovče což je po 21červenci, at si to taky užiju bez nervů
a tobě držím moc palečky![]()
Evko,
teda to je mrcha ta tvoje mrcha … to je už pořádně dlouhý cyklus ![]()
Užij dovču v klidu a bez píchanců a pak odpočinutá a opálená do toho
![]()
Kam se vlastně chystáte?
Jéžiškotky - teď koukám že se mi včera pomatlala jména… takže oprava: Teri držím palce na kontrolu, ať jsou samé dobré zprávičky.
Iki u minimálky je rozdíl od klasického IVF jen ve stimulaci - dávají se méně účinné hormony, jinak všechno stejně. Já mám cenu minimálky 7 tis. sakumpikuj (včetně ICSI, AH, PK) kdyby nedošlo k ET tak 5 tis. a kdyby nedošlo k OPU tak 1 tis.
Navíc si musím dokoupit orgalutran (či tak nějak) aby folíky nepopraskaly. Ty nejsou hrazené pojišťovnou. To mi řekne zítra docent kolik jich budu potřebovat. Doufám že co nejmíň - jedna stojí okolo 800,– Kč
Stimuluj fostimonem, ve středu jsem dostala přidán ještě merional. Ale po tom fostimonu mě začala bolet hlava - takže už od soboty mě bolí palice… Ale snad budu píchat už jen krátce. Při dlouhém protokolu jsem píchala 12 dnů - což by mělo „vypršet“ v úterý… to snad už zvládnu.
cau kocky, za chvili pojedu. jsem objednana na 11.30. IKi, jeste nech a jak se citis jsem se ptala:D
Strsim, ty jo, to je uroda!parada!
@Strsim píše:
Jéžiškotky - teď koukám že se mi včera pomatlala jména… takže oprava: Teri držím palce na kontrolu, ať jsou samé dobré zprávičky.Iki u minimálky je rozdíl od klasického IVF jen ve stimulaci - dávají se méně účinné hormony, jinak všechno stejně. Já mám cenu minimálky 7 tis. sakumpikuj (včetně ICSI, AH, PK) kdyby nedošlo k ET tak 5 tis. a kdyby nedošlo k OPU tak 1 tis.
Navíc si musím dokoupit orgalutran (či tak nějak) aby folíky nepopraskaly. Ty nejsou hrazené pojišťovnou. To mi řekne zítra docent kolik jich budu potřebovat. Doufám že co nejmíň - jedna stojí okolo 800,– Kč
Stimuluj fostimonem, ve středu jsem dostala přidán ještě merional. Ale po tom fostimonu mě začala bolet hlava - takže už od soboty mě bolí palice… Ale snad budu píchat už jen krátce. Při dlouhém protokolu jsem píchala 12 dnů - což by mělo „vypršet“ v úterý… to snad už zvládnu.
Simčo, super … dík za vysvětlení. To je pěkná cena
![]()
Hele s tou hlavou jsem to měla i u KET, když jsem brala estrofem … asi první týden, to bylo peklo, pak jsem to nějak zvládla až si tělo zvyklo ![]()
Tak držím všechno co mám a informuj nás ![]()
@Térouš píše:
cau kocky, za chvili pojedu. jsem objednana na 11.30. IKi, jeste nech a jak se citis jsem se ptala:D
Strsim, ty jo, to je uroda!parada!
Teroušku, pořád držím … docela blbě se mi řídilo, ale co bych pro tebe neudělala
já jsem totiž dnes první den v práci
.
A nic mi není
ale vůbec nic, tak nevím noooo. Testnu v neděli nebo v pondělí ![]()
Iki klid - mě minule vůbec nic nebylo - pak mě začalo bolet bříško jako na MS (v sobotu večer) a vzdala jsem to. V pondělí mě kamarádka ukecala a já zkusila testík a byly tam //… Takže nevzdávat jasný????
@Strsim píše:
Iki klid - mě minule vůbec nic nebylo - pak mě začalo bolet bříško jako na MS (v sobotu večer) a vzdala jsem to. V pondělí mě kamarádka ukecala a já zkusila testík a byly tam //… Takže nevzdávat jasný????
Simčo, já nic nevzdávám … pořád se šetřím
ale musím dnes přezout auto
, tak asi budu kutálet a pak někoho poprosím aby mi to hodil do kufru ![]()
tak to fakt opatrně. Já budu dnes debordelizovat bobiška (autíko) - zítra má Alda oslavu 30 narozenin, já nebudu pít, tak budu rozvážet lidi (kdo nebude autem) tak ať se nezděsí. Budu muset najít i 6 sedačku do auta a taky budu muset někoho požádat ať mi ji hodí do auta - ať to nezvedám sama.
Devcata, jsem zpet z kontroly a je to neskutečnej mazec!jsem jak lekarna!takze 1.DC zacinam Prednison 5 mg 1-0-0, Glukophage 1-0-0, 2DC připichuju 150j Gonalu a postupně snižuju, 7DC UZ, pak připichuju Menopur 75j. a postupně zvyšuju, k tomu Cetrotide od 8-9dne pichacky, OPU predpoklad na 16.5., dva dny před ET začínám antibiotika Doxybene, po ET ještě přídavek Estrofem a Fraxiparin ![]()
@Térouš píše:
Devcata, jsem zpet z kontroly a je to neskutečnej mazec!jsem jak lekarna!takze 1.DC zacinam Prednison 5 mg 1-0-0, Glukophage 1-0-0, 2DC připichuju 150j Gonalu a postupně snižuju, 7DC UZ, pak připichuju Menopur 75j. a postupně zvyšuju, k tomu Cetrotide od 8-9dne pichacky, OPU predpoklad na 16.5., dva dny před ET začínám antibiotika Doxybene, po ET ještě přídavek Estrofem a Fraxiparin
Teroušku, tak super … na co je ten Glukophage? to je jediný co neznám
a jak dopadla histologie?
mazec. Glukophage je na lepsi reakci vajecniku pri PCO se nekdy dava, kdyz mas spatnou glukozovou toleranci
@Térouš píše:
mazec. Glukophage je na lepsi reakci vajecniku pri PCO se nekdy dava, kdyz mas spatnou glukozovou toleranci
zase pár slovům nerozumím … copa to je ta glukózová tolerance ?
![]()
to je takova porucha, kdy se ti spatne vylucuje inzulin. nejedna se zatim o cukrovku, ale muze se z toho vyvinout. patri to k nekterym formam PCO ![]()
Téda Teri - to jsi fakt jak lékárna
ale hlavně aby to zabralo ![]()