Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni, sháním radu a zároveň chci poukázat na jednání tohoto člověka. Dne 2.8.2015 jsem si u tohoto člověka pana Melichara (+420 702 02 45 45) objednala závěsnou houpačku na míru za 4000,–Kč. Po předchozí dohodě jsem mu zaslala i 50% z uvedené ceny jako zálohu. Vše se mi zdálo korektní neb pan Melichar mi ihned volal a domlouval podrobnosti, dle jeho slov nestíhá a tak ať počítám s dodáním 3 týdny, ale bude se snažit zaslat i dříve - zbylou částku jsem měla zaplatit dopravci. Bohužel po třech týdnech nic, tak jsem se ozvala a nastalo první protahování - sms „omlouvám se nejsem v ČR zavolám v pondělí“ což bylo za cca 4 dny, nezavolal, volala jsem já, telefon vypnutý, po dvou dnech sms, „omlouvám se houpačku předám příští týden dopravci“. Příští týden sms"houpačka předána". Po týdnu kdy houpačku nedoručili jsem opět volala a opět výmluva (asi) houpačka se při přepravě rozbila čekám až mi ji dodají zpět a vyřídím s dopravcem reklamaci. Chci tedy vrátit zálohu neb k prodejci nemám důvěru. Ok po uznání reklamace vám dopravce pošle vaši zálohu (tentokrát pan Melichar i zavolal neb jsem pohrozila udáním na policii). No nicméně to zkrátím opět nic jen výmluvy čili 2 měsíce prachy v dupě, houpačka nikde a pan Melichar jen slibuje. Co s tím, jak dlouho ještě čekat než ho půjdu udat (nicméně iluze si opravdu nedělám, škodu menší než 5000,– asi nikdo moc řešit nebude)? Dík všem.
A pan Melichar je někde z větší dálky než bydlíš? Má firmu již mnoho let? Našla sis nějaké recenze?
Podle telefonu jsem našla tohle. Myslím, že to dobře nevypadá:
http://issuu.com/…ecany0414fin
je tam o něm článek
No tak ten článek je masakr…jinými slovy peníze už neuvidíme co. Hledala jsem na netu, ale toto mě nějak minulo.
Jeee pardon, myslela jsem že jde o pána s Legem. Tento pán mi vše vrátil, sice pár urgencí, ale víceméně v poho. ![]()
Hledám další podvedené. A není jich málo. Cíl: hromadná žaloba na tohoto zmetka tuzemského internetu.
@Lukasal zkus se ještě zmínit tady - seznam podvodníků na internetu
Rád se přidám k žalobě. Kontaktujte mě prosím na ronovo@seznam.cz
Děkuji.
Dobrý den, pan Melichar je opravdu podvodník. Nic od něho nekupujte!!! Dříve takove a jiné akce zkoušel i jinde. Ještě jsem zjistil, že se zdržuje na Přerovské ulici v Bystřici pod Hostýnem.
Musím říci, že zafungovalo podání trestního oznámení na PČR, po té mi uhrazenou zálohu vrátil. Doporučuji stejný postup v případě že jste naletěli, i když podle nových pravidel policie šetří věci až od škody 10 tis. Kč.!!!