Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer přeji ![]()
Mám takový dotaz někde v časopise jsem se dočetla že jde otěhotnět i během menstruace a proto se chci zeptat má s tím někdo zkušenosti a jde to opravdu?
docela mě ten článek překvapil.
A hlavně už z hygienických důvodu mi to přijde trošičku moc ![]()
Omlouvám se že mám tak hloupý dotaz ale kdo by to jiný mohl vědět než vy tady na Emiminu ![]()
@Petruna21 No, pokud má někdo hodně brzo ovulaci, tak tak otěhotnět jde… příklad: MS trvající 6 dní, ovulace 10 den cyklu - no takže ze sexu koncem MS mohou nějaké potvory počkat až na ovulaci.
Spíš si myslim, že nikdo nechce říct, v tuto chvíli jste 100% neplodná. Že je to takový alibismus. Takové to “reálně ne, ale stát se může cokoli”.
@Petruna21 píše:
Hezký večer přejiMám takový dotaz někde v časopise jsem se dočetla že jde otěhotnět i během menstruace a proto se chci zeptat má s tím někdo zkušenosti a jde to opravdu?
docela mě ten článek překvapil.
A hlavně už z hygienických důvodu mi to přijde trošičku moc
Omlouvám se že mám tak hloupý dotaz ale kdo by to jiný mohl vědět než vy tady na Emiminu
Rozhodně se to může stát ![]()
Zvláště v 80tých letech docela frčela teorie, že to nejde (tehdy se moc neřešila ovulace, spíš šlo o to, že mechanicky se tam ta spermie přes krev nedostane), takže z takového sexu bylo dost miminek ![]()
A proto nám o tom, na rodinné výchově soudružka říkala, byť jsme tehdy byly ještě žabata.
Dneska je spíš problém opačný, ženské mají problém otěhotnět i v ten super správný den, takže v ty nesprávné dny berou jako že jsou neplodné na sto procent. Ale když se ten cyklus nějak posune, možné je vše.
Možné ale nepravděpodobné. Já jsem poprvé otěhotněla hned po menstruaci, asi dva, tri dny. Dodneška to nechapu protože v tu dobu jsem to měla šíleně nepravidelné. Zpoždění klidně 2-3týdny… ![]()
Záleží na ovulaci. Já mám někdy menses 7 dnů a 11. den ovulaci, takže pokud by byly spermie vytrvalé, mohlo by to klapnout i ze styku ke konci krvácení. Takže my si dáváme pozor do 13.-14. dne a pak máme dva týdny pré ![]()
Ano - já jsem tím důkazem. Moje mámka si je 100% jistá, že jindy k oplodnění dojít nemohlo (bydlela tenkrát ještě na koleji a tak to s táto jako studenti neměli jednoduché
)
@Lucius08 já před prvním těhu jsem byla 8 měsícu bez menstruace nikdo nevěděl proč injekce pomohla na 1den a zase nic…pak z ničeho nic jsem to v lednu dostala..pak zase nic a v květnu jsem byla v 7tt…:D
nechápu..
Ahoj já otěhotněla při ms…i dle Dr a vzhledem k tomu že to byli 2 jediný styky
ale už je dýl,3 dny po ms jsem začala celý týden špinit a další týden bolesti..odešlo to..ms mi trvá těch 6 dní
Ahoj snažily sme se o miminko a mám nepravidelnou ms a teď mimi se chytlo a odešlo s ms myslíte že bych mohla otěhotnět přes MS? Moc si mimi přejeme a
@Anonymní píše:
Ahoj snažily sme se o miminko a mám nepravidelnou ms a teď mimi se chytlo a odešlo s ms myslíte že bych mohla otěhotnět přes MS? Moc si mimi přejeme a
Možné to je.. Ex měl takto 2 děti, jindy to nešlo.. Nikdo nemůže vědět, kdy máš ovulaci..
Myslíš jestli se mohlo udržet i přes menstruaci? No mohlo, udělej si test až ti menzes skončí. Nebo myslíš, zda se dá otěhotnět při menstruaci? Dá, ale musíš mít brzy ovulaci a to se děje při krátkých cyklech, většinou 21-24 dní. Pokud máš cykly delší, tak je pravděpodobné, že je ovulace později a pak se dá otěhotnět maximálně ze sexu 5dní před.