Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
No, hurá do dalšího, ne?
A pak? Zase do dalšího? Nebo po kolika myslíš, že dostane rozum? Až přestane sledovat telenovely a pohádky pro děti, které tak hezky končí - a žili spolu štastně až do smrti. Ty miluju.
Sama pocházím z dvakrát rozvedeného manželství a vím, že, ať se rozhodneš jakkoli, bude to pro děti špatně. Rozvody a další partneři mé maminky mě poznamenali, ale žádná katastrofa. Se svým manželem jsem od 15 máme dvě děti. Žádná velká láska to nebyla, zato teď ho miluju k zbláznění. Pocházíme ze stejných poměrů a máme prostě jen jeden druhého. Láska prostě přišla sama časem. Tím chci říct, že pokud máte s manželem společné i něco jiného než děti (sny, koníčky, společné zážitky…) máte šanci a určitě na tom zpracujete. Pokud ne, pak pochybuji, že to dáte dohromady. Pro děti musíš být v pohodě hlavně ty a velká rozhodnutí dělej zodpovědně po zralé úvaze. Když tápeš, jdi radši k terapeutovi, který ti pomůže rozuzlit, co vlastně chceš, než aby tě nutil do vztahu. Moje teta zůstává s manželem jen na papíře a musím říct, že to je snad ještě horší varianta. To, že běhá za svou „láskou“, je veřejným tajemstvím a se svými dětmi nemá žádný vztah od té doby, co jí na to přišly. Hlavně si nemysli, že tobě se to podaří před dítětem ututlat. Když dítě zjistí, že mu lžeš - absolutně vše jde do háje. Podle toho, co jsi tu napsala, myslím, že už jsi rozhodnutá. Ale dej si opravdu s něčím definitivním na čas. Moje maminka šla taky jako mladá vždy za svým srdcem a nikdy nebyla šťastná. Ve stáří jde do vztahu hlavou a taky není šťastná. Asi je nutné zvolit nějakou zlatou střední
Jde prostě o to, aby ses těšila na každé nové ráno (život je moc krátký, abys ho protrpěla) a dokázala se na sebe podívat do zrcadla. Když se budeš dětem věnovat a budeš jim neustále říkat, jak moc je miluješ. Budou šťastné s tebou a tátou nebo s tebou a novým partnerem. Nejhorší je, když místo péče o děti partneři řeší nefungující vztah, nevěry apod. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoli.
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, potrebuji znat jakykoliv nazor… moc dekuji. Mam domluvene sezeni u psychoterapeutky, ktera mi pry pomuze zacit zas milovat manzela a zachranit manzelastvi a dvouletemu diteti rodice pohromade. Uz se v tom placame dva roky, kdy jsem si nebyla jista, jestli s nim chci byt, jestli ho miluji… atd. Ted jsem potkala chlapa s kterym jsem stastna a myslim si, ze jsme se hledali az jsme se nasli… neni to jen o krasnych dni… jsou tam I statosti, nedoruzumeni, spatne nalady… zadna takova ta blazniva zamilovanost nebo neco z rozmaru a nudy… nechci ztratit toho noveho partnera, ale nechci aby dite trpelo rozvodem, aby jednou neresila neco podobneho… ano bylo by nejlepsi reseni zustat s manzelem, je to skvelej clovek a vsichni by byli spokojeni. Ale jde vratit zamilovanost? Jde vratit, aby me ten chlap pritahoval? Jak zvladne dite stridavou peci? Co bude dal kdyz si myslim, ze s manzelem nechci zustat a vsichni me prosi at to zkusim? Dekuji moc
nechceš ztratit nového partnera a zároveň zůstat s manželem? nooo dobrá schíza.. tak to hodně štěstí ![]()
@jdukolem píše:
nechceš ztratit nového partnera a zároveň zůstat s manželem? nooo dobrá schíza.. tak to hodně štěstí
Taky bych řekla, že zakladatelka vlastně neví co chce, to se pak něco blbě zachraňuje, když neví co chce zachraňovat.
Sedet jednim zadkem na dvou zidlich dlouhodobe nelze
.
K otazce obecne..ano, zamilovanost lze obnovit, ale musi se oba snazit, oba chtit a to jde s milencem v trojuhelniku opravdu veeeelmi tezko.
@Chocoloco2 píše:
Sedet jednim zadkem na dvou zidlich dlouhodobe nelze.K otazce obecne..ano, zamilovanost lze obnovit, ale musi se oba snazit, oba chtit a to jde s milencem v trojuhelniku opravdu veeeelmi tezko.
Zamilovanost neobnovíš.. Teda si to myslím. To jsou především hormony a tak. Ale vypěstovat cit možná klidnější, ale i silnější, to bych řekl, že jde..
@Honza 12 píše:
Zamilovanost neobnovíš.. Teda si to myslím. To jsou především hormony a tak. Ale vypěstovat cit možná klidnější, ale i silnější, to bych řekl, že jde..
Otazka je, co myslis zamilovanosti…jestli motylky nebo proste milovat, rad travit spolecne cas, tesit se na sebe, chybet si..
V kazdem pripade jde o obsah, pojmenovani je slovickareni.
Ale myslet si, ze cely zivot proziji v hormonalni smrsti a euforii je trochu naivni.
@inkakřivák píše:
Ale to je jasný, co chce, přece. VOBA!
no ale to si měla dát pozor aby se ten druhej neprovalil a nebo aby se nezamilovala do milence
@inkakřivák píše:
Ale to je jasný, co chce, přece. VOBA!
co to je za slovo VOBA???
Holky, co píšete, jak zamilovanost prejde… Zakladatelka pise, ze u toho novyho partnera uz nejde o bláznivou zamilovanost, ze tam jsou i starosti atd.
Zakladatelko poradne to promysli, at nelitujes. A do toho rozhodnuti ODVAHU ![]()
@hanka.br. píše:Zamilovanost tě pravděpodobně opustí v každém vztahu. Píšeš, že máte dvouleté dítě a zároveň se v tom dva roky plácáte…Moc to nechápu. Nicméně - pokud tě všichni prosí, ať to zkusíš, zřejmě je to dobrý člověk. Manžela však nezačneš milovat, když sama nebudeš chtít. Ty nechceš, protože ses zamilovala do jiného. Manželství není o tom, že budeš non stop cítit jiskření a vášeň, je to o důvěře, zodpovědnosti, toleranci a taky o snaze ten vztah budovat. Připoutala jsi k sobě muže, kterého teď házíš přes palubu kvůli jinému a nemáš chuť to zkoušet. Tak doufej, že se jednou partner podobně nezachová k tobě. Dítě rozvod pravděpodobně zvládne, nebude ani první ani poslední.
Ja to chapu moc dobre, decko na svete, ukol splnen…
Dneska to maj muzi strasne tezky s zenskyma, chtej po nas strasne moc, pri prvni prilezitosti zdrhnou atd. Pritom samy nenabizej nic moc. ![]()
Moje reseni znate, zadny zavazky a kdyz se neco pokazi, tak se nic moc nedeje. ![]()
@sisk píše:
Holky, co píšete, jak zamilovanost prejde… Zakladatelka pise, ze u toho novyho partnera uz nejde o bláznivou zamilovanost, ze tam jsou i starosti atd.Zakladatelko poradne to promysli, at nelitujes. A do toho rozhodnuti ODVAHU
Jak dlouho a jak dobře toho nového asi zná? Má dvouleté dítě, předpokládám, že manželovo. Schází se s ním natajňačku, což je vzrušující, rutinu běžných dní s ním ještě nezná.