Je dvanáctkové kolo přežitek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama píše:
naše prvnačka má čtyřiadvácu
Tak ten náš na ni doroste tak možná na druhém stupni, i ta 16 mu je pořád spíš velká než malá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přežitek to není, ale nové bych nekupovala. Je to tak na rok. Koupila bych starší ale kvalitní, lehké. To se i dobře prodá za skoro tu samou cenu
Starší šla na 12 kolo z odrážedla ve třech letech. Na 16 by nedosáhla. Naučila se jezdit skoro hned sama. Stačilo, aby pochopila, jak se šlape. Další rok už ale bylo kolo malé a šla na 16. Mladší chtěla jezdit už ve dvou letech na kole se šlapkami jako starší, tak jezdila s pomocnými kolečky. Kombinovala to s odrážedlem. Vyloženě jezdit na kole se ale naučila až ve 4 letech a to už měla 16.
Celkově bych řekla, že pomocná kolečka zpomalují učení. My museli kolo na měsíc schovat, nechat ji jezdit jen na odrážedle a potom to už šlo. Ona si totiž zvykla s kolečky šlapat, jak se jí chce a potom si nedokázala srovnat v hlavě, že musí držet balanc i šlapat.
Zase ale fyzioterapeutka říkala, že odrážedlo není ok pro vývoj nohou, že by na tom děti neměly jezdit velké vzdálenosti. A že je lépe co nejdříve přejít na kolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
naše taky, ale byl to záhul najít nějakou, na které by dosáhla. Hrozně se ta kola liší… 20 jí byla krásně, ale já jí potřebovala pro mladší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek píše:
naše taky, ale byl to záhul najít nějakou, na které by dosáhla. Hrozně se ta kola liší… 20 jí byla krásně, ale já jí potřebovala pro mladší
Naší byla dvacka malá, páč jsme kvuli staršímu vybírali vždycky miniaturní kola. Takže chca nechce, musíme mít 24 dvě. Ale jsem spokojená, fakt to pomohlo, jezdí rychleji, ujede víc, hlavně ty kopce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase decka jezdila na 12tce jednu sezonu. my jsme to hodne tlacili, zalezelo nam, aby se naucili slapat a brzdit. Mozna to prezitek je, protoze odrazedlo je vlastne rychlejsi a takhle male decko stejne nevyjede ani ten nejmensi kopecek.
Dvanactku sezenes na inzerat za babku
napada me vyhodla slapaciho kola - kdyz ho tahnes na tyci, muze ti teoreticky pomahat do kopce. V praxi stejne nepomaha, takze je to fuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak do té dvanáctky asi půjdu, starší dceři je 5 a má ještě „14“, o prázdninách bude mít „16“ k šestým narozkám, je hodně drobná, 106 cm…u mladší to vypadá dost podobně. Pro starší jsme koupili tehdy rovnou 14, neušlápla to a myslím, že zbytečně se kvůli tomu naučila později…nechce se mi čekat, aby jezdila ta mladší taky ještě třeba dva roky na koloodrážedle než doroste do většího kola…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Nase decka jezdila na 12tce jednu sezonu. my jsme to hodne tlacili, zalezelo nam, aby se naucili slapat a brzdit. Mozna to prezitek je, protoze odrazedlo je vlastne rychlejsi a takhle male decko stejne nevyjede ani ten nejmensi kopecek.
Dvanactku sezenes na inzerat za babkunapada me vyhodla slapaciho kola - kdyz ho tahnes na tyci, muze ti teoreticky pomahat do kopce. V praxi stejne nepomaha, takze je to fuk
Navíc je odrážedlo váhově uplně jinde, než šlapací kolo.
Nicméně nevím proč, naše blondýna jezdla na šlapacim uplně v pohodě a na odrážedle za svůj život ujela tak odhadem 5km. Což byla tak běžná denní vzdálenost ujetá na odrážedle starším, se se zas bez něj nehnul z domu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Navíc je odrážedlo váhově uplně jinde, než šlapací kolo.
Nicméně nevím proč, naše blondýna jezdla na šlapacim uplně v pohodě a na odrážedle za svůj život ujela tak odhadem 5km. Což byla tak běžná denní vzdálenost ujetá na odrážedle starším, se se zas bez něj nehnul z domu
my meli robusni zelezne odrazedlo, takovy rozdil to nebyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba kluci nam jezdi na kolech bez kolecek od tri let. Kola proste kupujeme, jak rostou…na odrazedla je nikdy neuzilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje šla z odrazedla na 16, v říjnu ji bude 7 a koupíme pořádnou 24. 20 vynecháme, protože je to jen na chvilku a mě se do toho nechce. Letos prostě nejezdí, má koloběžka a objevila skejt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda akorát mate, že leckterá „14“ kola jsou lehčí ty „12“ a v našem případě má ta hmotnost určitě taky vliv…jestli teda nemám počkat, jestli to má smysl nějaká těžká „12“…Zkusím zítra změřit, kolik má tedy vlastně od rozkroku dolů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
nas kluk zacal v necelych peti na dvacitce, ted mu tahne na sest, v zari skola, a 24' by zvladl taky bez problemu.Ale asi ho jeste rok nechame na stavajicim kole, preci jen-nestezuje si, jezdi se mu dobre (30km neni problem),a mladsi ditko jeste jeho dvacku nezvadne, takze zbytecna investice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý věk vyžaduje svou velikost
„12“ je přežitek možná pro děti, které začínají jezdit ve 4 letech a výše, ale ve 3 letech se mi zdá „12“ ideální. Kdokoli v našem okolí koupil „16“, stejně končili s postranními kolečky.
My jsme měli ve 3 letech pro nejstarší „14“ a bez přídavných koleček to nešlo, byť by dítko rádo, kolo bylo moc velké a prcek si nebyl jistý. Koupili jsme v bazaru „12“ a už ten den jezdil v pohodě a s úsměvem.
Kolo ještě využili mladší sourozenci - s příd. kolečky se na něm ve 2 letech naučili šlapat. Takže kolo využito maximálně a ještě budu prodávat dál.
Za mě jen doporučuji!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste k vyberu, nedivejte se jen na velikost kola, ale taky na rozvor ramu. to je taky velmi dulezite, treba takovy author ma kratsi rozvor nez gt a diteti s kratsimi nozickami se na nem lepe jezdi. a urco si vyhlidnete hlinikovy ram, dite kolo lepe utahne do kopce. 12" hlinikova kola sezenete krasne do 1500 kc, za tu samou cenu je pak prodate. je po nich velka shanka. jinak je hloupost, jak tady psal nekdo s tou tyci. my na tyci s 12" kolem ujeli 50km, jezdili jsme tedy hodne, na lehkem 12" kole sikovne dite vyslapne i mensi kopecek. ale opravdu vse zalezi na diteti, to ze nektere to neda, neznamena, ze vsechna decka jsou na tom stejne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendi86 Já synovi k 3 narozeninám koupila 14° s přídavníma kolečkama pár krát to zkusil a nešlo mu to. Teď kolo vytáhneme zda se od září něco nezměnilo.