Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@e008 Ty sis nepotřebovala za celou dobu na rodičáku dát voraz od dětí, chlapa, mít čas jen pro sebe? Fakt ne? To jsi fakt dobrá. Já ano, a chápu, že chlap to má stejně. Jezdíme na rodinné dovolené, manžel se v rámci své nabouchané pracovní doby věnuje dětem, takže když si chce na pár dní vyrazit k moři za svým koníčkem nebo na hory zalyžovat, tak si jede a ani by mě nenapadlo brát to jako jeho sobectví.
@Manticora Nevím, kdo by se o dítě staral, pokud bych si já dala voraz? Manžel jezdil na služebky téměř na celý týden pryč, kde si večer s chlapama chodil na pivko nebo zaplavat. Mně příjde, že se odreagoval celkem dobře. Nějaký čas snad může věnovat rodině. Bude to jen pár let v jeho životě, tak musíme máknout oba. Za pár let už to třeba bude o něčem jiném.
@Anonymní píše:
S přítelem bujaré minulosti jsem tři roky, predtim sportoval a jezdil po závodech, pak přestal, a teď chce ve vyšším věku začít znovu. nerozumim tomu, kdyz jsem snim začínala řekl, ze se závody a jeho sportem skončil, nekolikrat se zmiňoval, ze se raději už bude dívat. takze teď tomu otočení nerozumím, chce zase začít, a já vím že takový to přesun na závody je čtvrtek či pátek do neděle, to čas kdy může trávit čas snami s rodinou, jak mi bylo na začátku vztahu řečeno, ale na jednou změna, tskove to cesty nejsou pro rodinu přínosem, kort když se dušoval, ze už stím skončil. jinak se v minulosti s jeho povahou rád spouštěl při akcích které jeho sportovní cesty provázely takže jsem ztoho zklamaná. co vy na to? prosím anonym, špatně to snasim.
Jak casto by jezdil?
Problem je to, ze mu neveris a myslis si, ze Ti zahne, ne sport samotny, ne?
s tim asi nic nenadelas, kdyz mu to zakazes, tak to bude akorat horsi. Spis mate jine problemy a ty je treba resit.
@e008 píše:
@Manticora Nevím, kdo by se o dítě staral, pokud bych si já dala voraz?
Manžel? Dvouletý dítě snad může být chvíli samo s tátou? Až budeš v porodnici, tak se o něj bude starat manžel, ne? Tak jim navař, jestli máš pocit, že bez tebe umřou hlady a vypadni na víkend.
@e008 já ti rozumím, dovolená s rodinou. S kamarady pouze za předpokladu, že bude ještě jedna rodinná.
Stejně tak nejsem zastáncem dovolenych s kamarády, myslím rodiny. Dovolená má byt čas pro tu jednu konkrétní rodinu a tento prostor mi nikdo nenaruší.
Naštěstí to má můj muž stejně
Boze..se nekdy divim jak to v nekterych rodinach chodi. vztah je snad o partnerstvi ne? deti jsou obou..stejna zodpovednost a povinnosti. chce-li si jeden dat voraz, tak snad po domluve, ne ze se neco oznami, pak zas ten druhy, se to otoci, ale aby jeden prisel s tim, mam hobby 3 dny v tahu a cus..co to jako je. jednou se zije v partnerstvi, jsou deti, to je omezeni, neznamena to, ze se nic nesmi, ale to, ze rozhodnuti je spolecne a h
lavne pro oba vyvazene, ne ze jeden se stara a nikam se nehne a druhy je x dni v haji, pre ma hobby
je to o komunikaci mezi dvema. pokud je krize a druhy to resi, ze si jede na sebe, je to proste spatne.
@Inaris Já nejsem jenom matka, jsem taky manželka a člověk. Nežijeme s manželem jenom pro naše děti, byť se jim maximálně věnujeme, ale jsme tu také jeden pro druhého.
Na druhou stranu, hlídání nemáme, pokud si chci vyrazit ven, tak musí pohlídat manžel. Sami s manželem jsme za těch pět „dětných“ let byli dvakrát na tři hodiny sami. A oba cítíme, že potřebujeme nějaký čas sami pro sebe.
Takže podle tebe holky, které dávají děti na hlídání babičkám jsou horší matky než ty, které nedávají. Vidím, že podle jednoho víkendu s/bez dětí definuješ schopnosti být dobrou matkou. Takový schopnosti bych taky chtěla mít.
Všem mockrát děkuji za názory, krize je já jí chci řešit, pritel je nekomunikativní takže vše co chci vědět musím se vyptávat, ano moc mu nevěřím, zkusenost z minulých let, ale snažím se ho pochopit, jde mi o to aby čas trávil víc s námi jako rodinou, namisto toho jezdíme s dítětem sami k rodičům, sami na oslavy, nejhorsi byl letošní Silvestr, ja se s rodiči domluvila že přijedeme v šest na ohňostroj, ve tři odpoledne jsem říkala přijedeme kouknout na ohňostroj a pak si uděláme pohoda večer doma, vse bylo nachystané, a on na mě že takové věci se oznamují dřív, nechal nás jet samotné, vratili jsme se za hodinu a půl, a on seděl opilý v obýváku, ze prý si pozval souseda, a přijde ještě s manželkou v devět a stráví u nás silvestra, řekla jsem že stim jsem nepočítala že na tom jsme se nedomluvili a jediné co bylo že mě poslal do p…e
@Inaris píše:
Měli jsme to stejně. Prostě rodina. Žádné „já sám“ nebo s sebou naopak nabrat hafo cizích lidí a věnovat se jim skoro víc než vlastnímu děcku.
Na hory sice jedeme s jednou další rodinou, ale to mi tak moc nevadi. Ale more jedině sami.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 já mu toho koníčka neberu ale! Začne tak odjíždět z domova (za sportem), který už vážně není o pohodě a pohodlí, protoze doma máme krizi, a místo pracování na vztahu a věnováním se rodině(dítě máme)pojede pryč. to mi přijde hodně uprkove jednání, nikdy neuměl vztah řešit jezdil věčně pryč, ted když jeho věk už něco naznačuje se opět pouští nebo tedy chce spustit
Aha - chováte se se jeho zpruzelá matka a divíte se, že utíká pryč? Rozhodně nepomůže, když na něj budete víc ječet a víc mu vyčítat.
https://www.knihydobrovsky.cz/…-jiny-535173 (tady je to dokonce ke stažení) http://bit.ly/2lbPDJq
@Anonymní píše:
Všem mockrát děkuji za názory, krize je já jí chci řešit, pritel je nekomunikativní takže vše co chci vědět musím se vyptávat, ano moc mu nevěřím, zkusenost z minulých let, ale snažím se ho pochopit, jde mi o to aby čas trávil víc s námi jako rodinou, namisto toho jezdíme s dítětem sami k rodičům, sami na oslavy, nejhorsi byl letošní Silvestr, ja se s rodiči domluvila že přijedeme v šest na ohňostroj, ve tři odpoledne jsem říkala přijedeme kouknout na ohňostroj a pak si uděláme pohoda večer doma, vse bylo nachystané, a on na mě že takové věci se oznamují dřív, nechal nás jet samotné, vratili jsme se za hodinu a půl, a on seděl opilý v obýváku, ze prý si pozval souseda, a přijde ještě s manželkou v devět a stráví u nás silvestra, řekla jsem že stim jsem nepočítala že na tom jsme se nedomluvili a jediné co bylo že mě poslal do p…e
Vzdyt je to vul.
@Ou píše:
Aha - chováte se se jeho zpruzelá matka a divíte se, že utíká pryč? Rozhodně nepomůže, když na něj budete víc ječet a víc mu vyčítat.https://www.knihydobrovsky.cz/…-jiny-535173 (tady je to dokonce ke stažení) http://bit.ly/2lbPDJq
Těžko říct, co je příčina a co následek. Já bych si tak jistá v rychlých soudech nebyla…
@Anonymní píše:
Všem mockrát děkuji za názory, krize je já jí chci řešit, pritel je nekomunikativní takže vše co chci vědět musím se vyptávat, ano moc mu nevěřím, zkusenost z minulých let, ale snažím se ho pochopit, jde mi o to aby čas trávil víc s námi jako rodinou, namisto toho jezdíme s dítětem sami k rodičům, sami na oslavy, nejhorsi byl letošní Silvestr, ja se s rodiči domluvila že přijedeme v šest na ohňostroj, ve tři odpoledne jsem říkala přijedeme kouknout na ohňostroj a pak si uděláme pohoda večer doma, vse bylo nachystané, a on na mě že takové věci se oznamují dřív, nechal nás jet samotné, vratili jsme se za hodinu a půl, a on seděl opilý v obýváku, ze prý si pozval souseda, a přijde ještě s manželkou v devět a stráví u nás silvestra, řekla jsem že stim jsem nepočítala že na tom jsme se nedomluvilia jediné co bylo že mě poslal do p…e
a tvá reakce? ![]()
@Anonymní píše:
Jste rodina, tak byste měli fungovat jako rodina. On má právo na nějaký čas jen sám pro sebe a Ty máš taky právo na nějaký čas jen sama pro sebe. A Vaše dítě má právo na čas strávený s mámou i s tátou.
Zkuste se domluvit na víkendech, jak je budete trávit. Pěkně spravedlivě.
Přes týden se rodině věnuje nebo ne? Řešíte nějak tu krizi? Zkusila jsi třeba partnerskou poradnu, můžeš tam jít i sama.