Je domov důchodců interna?

Anonymní
6.5.22 13:52

je domov důchodců interna?

Ahoj, máme mít praxi na oddělení interního typu, tak jsem si domluvila praxi v dd, ale ted jsem zjistila, že se tomu říká spíš sociální zařízení a prý tam ani nebývají doktoři. Myslíte si, že by to prošlo nebo si mám domluvit ještě něco jiného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
6.5.22 13:55

Ano, domov pro seniory neni zdravotni zarizeni, ale socialni - neleci se tam, jen proste bydli a pomaha. Takze tohle by asi neproslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.5.22 13:58

Nemáte v okolí LDNku? To je, narozdíl od domova pro seniory, léčebné zařízení. Domov důchodců je sociální. To ti neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
6.5.22 13:59

Ne, domov důchodců není interna. Je to sociální zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
6.5.22 14:03

Ne, to neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
6.5.22 15:06

Dd není interna a doktori tam fakt nejsou. Když je třeba doktor, tak se ten člověk posílá do nemocnice. Víceméně je to prostě bydlení, kde je personál, co pomáhá při základních úkonech (hygiena, jídlo apod), ale není to lékařské zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
6.5.22 15:09

DD je sociální služba. Některé k tomu jsou i registrovaným poskytovatelem zdravotnických služeb, ale mívají registraci spíš na ošetřovatelskou péči (ORP), příp. ergo- a fyzioterapii, internu asi ne, aspoň jsem se s tím nesetkala. Takže to bude chtít sehnat si jinou praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
6.5.22 16:24

Pracuji v domove pro seniory a mame zdrav. sestru, nicmene interna to neni ani nahodou. Takze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
6.5.22 17:55

Ne, je to sociální pobytová služba. A je to domov pro seniory, ne domov důchodců. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
6.5.22 18:30

Vše bylo řečeno více, nejedná se o lůžkové zdravotnické zařízení, praxe by s pravděpodobností hraničící s jistotou nebyla ve výsledku uznána.

Menší jazykové okénko: každý z klientů / obyvatel daného zařízení je senior a zároveň i starobní důchodce, takže není nic špatného nazvat zařízení domovem pro seniory či domovem důchodců, byť DD může znít trochu hanlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty