Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den
jmenuji se Sára S přítelem jsem uz dva roky. O dite jsme se jeste nepokouseli ale mam mensi problem… Meli jsme spolu sex a par dnu nato jsem to asi na 3 hodinky dostala Ted jsem mela termin menstruace a nic Je to asi tak mesic a pul od te doby co jsem naposledy mela sex Posledni tyden mi je nevolno citim se unavena Mohla bych bit těhotná? Predem dekuji za odpovedi
@Halibar ja vím, ale proste nějak netuším, co ty holky čekají za radu ![]()
@Sára2000 pokud souložíš bez ochrany, můžeš být těhotná. kup si test.
Každá z nás určitě měla jednou tu nejistotu „jsem v tom, nejsem v tom“ tak není třeba se hned shazovat ![]()
Určitě si zajdi koupit test, není drahý a stydět se nemusíš, popřípadě jdi na gyndu. Jiný řešení není ![]()
@slamar píše:
Každá z nás určitě měla jednou tu nejistotu „jsem v tom, nejsem v tom“ tak není třeba se hned shazovat
To asi určitě, ale většina zvládne dojít do lékárny a koupit si ten test a nemusí se na to ptát na netu…
@slamar píše:
Každá z nás určitě měla jednou tu nejistotu „jsem v tom, nejsem v tom“ tak není třeba se hned shazovat
Určitě si zajdi koupit test, není drahý a stydět se nemusíš, popřípadě jdi na gyndu. Jiný řešení není
Jo, tu nejistotu jsem zažila, ale i v 17 letech mi došlo, že to vyřeší koupě testu.
@Sára2000 těhotná být můžeš. pokud nejsi, doporučuji příště po nechráněném styku požít postinor. je to sice hnus a celkem drahý hnus ale máš jistotu že se nic nestane. Bude ti z toho blbě, rozhodí ti to cyklus ale za blbost se platí a v tak mladém věku je to rozhodně lepší než být matkou.
@Adélajda4 jako proč? brala jsem ho v životě asi 3× a otěhotněla jsem po 2 měsíčním snažení. není to nic jiného než hormony akorát ve vyšší koncentraci a rozhodně to je menší zásah do těla než potrat.
@slamar to sice ano. Ale uz je to strasne otravne. Porad diskuze tipu boli me prsa, mam divny pocit, tadatadatada-muzu byt tehotna? Staci si otevrit stare diskuze a najde triliardu odpovedi, a to :kup si test! ![]()
Takze autorko, kdyz soulozis bez ochrany (nekdy i kdyz tu ochranu pouzijes), tak tehotenstvi byva dost casto vedlejsi produkt. Takze ano, tehotna byt muzes. Takze koupit test, pripadne kontrola u dr ![]()
Mužeš být těhotná, to se nevylučuje. Kup si těhotenský test a uvídíš.
@slamar píše:
Určitě si zajdi koupit test, není drahý a stydět se nemusíš, popřípadě jdi na gyndu. Jiný řešení není
Stačilo by obnovit starou diskuzi nebo si je aspoň pročíst. Průměrně inteligentní ženě dojde, že přes počítač jí nikdo těhotenství nepotvrdí a že těhotná může být kterákoliv, která má sex.
@Adélajda4 A kde bereš tu jistotu, že kdyby to neudělala, tak se 6 let nesnaží? On v tom totiž bývá jiný problém, než zrovna postinor, já netvrdím, že je nějak super, ale na druhou stranu v tomhle ohledu nijak výrazně rizikový není, to je podstatně rizikovější revize, na kterou houfně chodí spousta holek i dost často zbytečně protože přece nebudou čekat, zda se to nevyřeší samo… a o interupci píšou, že nikdy, co kdyby to pak už nešlo, přitom, když pominu tu etickou stránku, že při interupci to dítě zabiju, tak z hlediska těla ženy je to lautr to samý.