Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam temer 26mes. chlapecka. Doktorka nam dnes rekla, ze v grafu je na dolni hranici s vyskou.Pry se bude vice vedet na kontrole ve 3letech.Kdyz se narodil meril 47cm, v 18mes.78cm a dnes to typuji kolem 83cm.je opravdu tak maly? Dekuji za vsechny odpovedi.
Syn měl při narození 51 cm a v 18 měsících 82 cm. Dr. říkala, že je v průměru. Na tom není nic špatného, že je na dolní hranici grafu. Někdo tam být musí, ne? A taky si myslím, že děti rostou skokově, ve třech letech může být všechno jinak. Vůbec bych se tím netrápila. Dr. ho přece sleduje.
Ve dvou letech, jsem nasla, ze je prumer 83 cm. Ale strasne zalezi na celkovem vyvoji
.
Pak jsem nasla, ze dolni hranice je cca 81 cm ![]()
http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/
Tak menší asi je, ale zatím to o ničem nevypovídá. Důležité je, jak vypadá celý ten jeho graf - malinký se i narodil, takže velký není a přijde mi to normální. Kamarádka měla takhle malou holčičku - ve 3 letech strašně maličká, doktorka jim taky říkala, že je pošle na růstovou křivku, ale holčička je naprosto v pořádku, je to prostě drobek a když si stoupne vedle našeho, tak není skoro poznat rozdíl. Určitě bych se tím zatím nijak neznepokojovala. Syn měl v roce 82cm, ale při narození měl 53cm a hlavně je o hlavu vyšší jak jeho vrstevníci, takže my máme zase opak.
Příspěvek upraven 23.08.12 v 12:33
@věrka6 Není důležité jak je velký, ale zda se pohybuje stále po stejné růstové křivce… pokud ano, tak je vše v pohodě, pokud by najednou poklesl, tak to může být problém. Jinak v 18 měsících měl malý 76,5cm takže ještě méně než vy.
Ahoj zakladatelko zeptej se tady http://www.rustovyhormon.cz/rustovy-hormon
at máš klid a rada profesionálu. ![]()
Nam je 10,5mesice a mame 81cm (mne se zda ze ma jeste vic
), na nas zase kazdy kouka, ze jsme moc dlouhy…si nevyberes
nekdo ma holt pak v dospelosti 2m a nekdo 150cm no… ![]()
@věrka6 Mám u holčičky téměř totožné míry jako ty, a mezi vrstevníkama je opravdu nejmenší. Nicméně já to neřeším, my s manželem jsme taky spíš menší, tak nemá po kom.
My máme podobné „parametry“, při narození 49 cm, v roce 72 cm, v 18m 77,5 cm, teď tipuju něco mezi 83-85cm (u metru nepostojí, ale teď přes léto se docela vytáhl). Je drobek, ale co bych taky měla chtít, když sama jsem prcek.
Moc vam dekuji holky. docela se mi ulevilo.je pravda, ze ja merim 160cm a manzel 175cm takze nejaci velci fakt nejsme. jinak vazi skoro 12kg takze myslim, ze snad ok.ju a je porad kojeny a spapa vse na co prijde.
Ja myslim, ze je taky v norme, dcera ani nevim kolik ma, ja nejsemchopna ji zmerit, vazi cca 11 kilo. Ma necele dva. Drobek je, ale taky ma byt po kom. Ja sama mam 150 cm. Manzel je teda vysokej.
pri narozeni mela 3 kila a 50 cm.
Hlavne vy dva nejste zadny obrici, ditko nema po kom byt velke.
Ze ti doktori dokazou vzdy vystrasit.taky prave nikdy nedokaze postat u toho metru takze bych rekla, ze ma tak o 1-2cm vic