Je možné studovat magisterske obory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6672
13.4.17 11:13

@zvidavajanca To se u vás platí 18-36 tisíc za semestr dAlšího? To je teda docela pecka. 8o Jestli by ti to nevadilo napsat, to je soukromá VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.4.17 12:52

@klamonožka
Ne, je to Masarykova univerzita v Brně a zdroj máš tady: https://www.muni.cz/…e-se-studiem

Celkově jsou tyto poplatky za delší/další studium (nezaměňovat se školným!) minimálně do určité míry v režiji dané školy (tudíž se můžou lišit), takže je třeba hledat tam a každá škola má dnes webové stránky, kde určitě tato informace bude.

Nicméně myslím si, že doba studia + 1 rok je dostatečně dlouhá doba na to, aby člověk vystudoval. Vím o lidech co mají Bc. za 2 roky (a sama, kdybych trošku chtěla, tak bych ho měla taky - jenže proč, mě nic nikam netlačilo, neměla jsem žádné předcházející neúspěšné studium, jít po neúspěšném studiu, tak asi vím, jak některý věci chodí a bylo by to). A výmluvy jako - chybí mi jeden předmět, co se vypisuje až příští semestr/za rok, tak ten semestr/rok můžu čekat při přerušeném studiu :nevim:

Cíle těch poplatků byly jasné - donutit věčné studenty už konečně dostudovat, kolik jsme viděla studentů u kterých bylo 10. semestr (při délce 6 semestrů :nevim:)

Jako ano, 42 000 za první rok je hodně, ale pokud je obor k něčemu, určitě se to člověku vrátí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
13.4.17 13:00

@zvidavajanca Promiň, ale já mám z toho pocit, že to, co píšeš, je pořád za dElší, ne dAlší studium.
„…Do této doby studia je nutno počítat doby všech předchozích studií, která byla ukončena jinak než řádně…“

Pokud studuje dvě studia najednou, a jedno ukončí úspěšně např. po dvou letech a druhé po třech, tak ten jeden rok platí pouze za dAlší, ne dElší. A za dAlší to nebývají tak velké peníze.

edit: Pokud není pravda to, že se poplatky za dAlší zrušily úplně, což ale nevím, jen to psala diskutující na minulé stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.4.17 13:17

@klamonožka
Ano, motaj se tu delší a další. Za dAlší nikde nevidím, takže možná fakt zrušeno? :think:
Nicméně takové úžasné info bych ráda viděla se zdrojem a ne ve formě výkřiku.

Nicméně nejsou zrušeny všechny poplatky… a to, že bude studovat dvě studia se může stát, že přetáhne ;) A taky je otázka zda začne obě současně (pozor na dvoje státnice a dvě diplomky zaráz) nebo posunutě o rok (tam je to to poplatlů, za dElší studium blíže, zvlášť pokud první studium nedopadne). Spoustu věcí tady nevíme - jak případné neúspěšné „dlouhé“ Mgr. studium, tak neúspěšné NMgr.. A to ještě věc, kdy mohla platit už na bakaláři, tak se to nějak blbě přenášelo i dál. Vím, že loni v létě to někdo řešil.

Ona ta otízka poplatků je docela složitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
13.4.17 13:22

@zvidavajanca Jo, je to děsná pakárna se v tom vyznat, a to jsme se ještě nepustily do případných kombinací státní/soukromé, VOŠky, přetahování na bakaláři… Uf, asi bych to raději uzavřela. :kytka:

Konec konců, dívám se, že se na ty poplatky zakladatelka ani neptala, jen my jsme se toho nějak chytly a zamotaly se do toho. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.4.17 13:43

@klamonožka
Ano, neptala. Ještě by tu mělo od ní zaznít, že ona nic takového nechtěla a na to se neptala a že se laskavě máme věnovat tématu a bla bla. Nicméně myslím si, že je to věc, co se toho může týkat.

Já bych tu ještě zmínila důvod proč studovat 2 VŠ. Analogie toho, že není dané dvouoborové studium ještě ok, ale jinak - určitě je lepší člověk, co má školu a při ní makal v oboru (!), na to u dvou VŠ nebude čas ;) A aby člověk se dvěma VŠ nebyl překvalifikovaný a v praxi navíc ještě nepoužitelný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
13.4.17 14:05

@zvidavajanca
Jo jo, nějak se nám z toho zakladatelka vytratila a ani neupřesnila, jak to vlastně zamýšlí.

Taky si myslím, že studium dvou škol není většinou moc dobrý nápad, přijde mi, že důvod bývá často takový, že se lidi nemohou rozhodnout, tak si řeknou, že zkusí obojí a uvidí. Ale pak zákonitě nemohou věnovat každé 100 % pozornosti a energie, ať už škole samotné, nebo, jak píšeš, práci v oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.4.17 15:48

1. Nově je vyměřován pouze poplatek za tzv. delší studium, poplatek za tzv. další studium nebude existovat.

zdroj: https://www.zcu.cz/…-za-studium/

• Citovat
  • Upravit
6672
13.4.17 16:40

@blabla123 Díky moc! :palec: Netušila jsem, dobré vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.4.17 16:46
@klamonožka píše:
@blabla123 Díky moc! :palec: Netušila jsem, dobré vědět.

Nemáš zač :hug:, platí to teprve od září loňského roku.

• Citovat
  • Upravit
2117
13.4.17 18:41

Proč mi nevěříte? :,( :,( :,( Tak se podívejte do aktuálního znění zákona. Tam, kde byly dřív upraveny poplatky za další studium, tam teď nic není. Nebo mrkněte na weby škol, tam, kde uvádí ceníky. Žádné poplatky za další studium tam už nemají. K lidem, co si pletou delší a další studium, se vyjadřovat nebudu, to už tu bylo vysvětleno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
13.4.17 18:44

@enyf Vždyť my ti věříme, jen jsem o tom doteď neslyšela, tak jsem chtěla nějaký zdroj. @blabla123 sem zdroj napsala, dala odkaz na stránku, kde se o tom píše, takže už víme, že jsi měla pravdu, a opravdu byly poplatky za dAlší studium zrušeny.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
13.4.17 18:50
@klamonožka píše:
@enyf Vždyť my ti věříme, jen jsem o tom doteď neslyšela, tak jsem chtěla nějaký zdroj. @blabla123 sem zdroj napsala, dala odkaz na stránku, kde se o tom píše, takže už víme, že jsi měla pravdu, a opravdu byly poplatky za dAlší studium zrušeny. :kytka:

Ono je to i tím, že je to novinka, tak to určitě spousta lidí nevím, já to taky nevěděla.

• Citovat
  • Upravit
3711
13.4.17 20:06
@enyf píše:
Proč mi nevěříte? :,( :,( :,( Tak se podívejte do aktuálního znění zákona. Tam, kde byly dřív upraveny poplatky za další studium, tam teď nic není. Nebo mrkněte na weby škol, tam, kde uvádí ceníky. Žádné poplatky za další studium tam už nemají. K lidem, co si pletou delší a další studium, se vyjadřovat nebudu, to už tu bylo vysvětleno :-)

To, že tam nejsou, tak nic neříká o jejich neexistenci (byť musí být na webu).

A promiň, že to od tebe neznělo moc důvěryhodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.4.17 21:23

Dámy, děkuji za podnětné příspěvky, ptala jsem se čistě jenom v teoretické rovině, v blízké budoucnosti se mě zatím Mgr. netýká. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze