Je nachlazení v 1.trimestru nebezpečné?

Anonymní
10.10.24 20:23

Je nachlazení v 1.trimestru nebezpečné?

Dobrý večer,

maminky, prosím vás o vaše zkušenosti, rady.

Jsem podruhé těhotná. Poprvé to bohužel nevyšlo (zamlkle těhotenství v 7tt) hned na začátku silena viróza - horečky 39 a kašel.

Minuly týden jsem objevila opět //. Ale 2 dny na to - migrena, bolest v krku, rýma. Teď mám již vlhký kašel. Ale po zjištění // mě hrozne bolely kyčle, kolena, kotníky. Taková bolest, ze jsem si asi 3× musela vzít paralen (vždy jeden za den). Teplota nebyla nejspíš vyšší než 37,6.

No jsem na nervy. Další těhotenství a opět s nemoci. Teď nevím, bylo to jen obyc nachlazení? Nebo chripka? Ta je prý nebezpečná.

Setkala se některá z vás s takovou situaci? Nemoc hned na začátku těhotenství? A dopadlo vše dobre? :(

Píšu anonymně, o těhotenství ještě vůbec nikdo neví. A chodi sem švagrova, tak pro jistotu.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
10.10.24 20:28

Melo by byt ok, nemely by bejt horecky, ty nebezpecny jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
10.10.24 20:34

Pokud nejsou horečky, tak by to mělo být v pohodě, ono je to i celkem logické, plod je vlastně parazit, takže imunita klesá, aby proti němu tělo nebojovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14734
10.10.24 20:35

V 5. tydnu prvniho tehotenstvi (jeste jsem nevedela, ze jsem tehotna, test jsem si delala az v 6. tt) jsem mela virozu s horeckou okolo 39, dalsi priznaky si nepamatuju (je to skoro 11 let), ale bylo mi hodne zle. Dcera se narodila zdrava. Ma tedy stredne tezkou dyslexii, ale tou horeckou to asi neni.

Takto na zacatku muze plod ohrozit horecka. Ty mas jen zvysenou teplotu. Tak se hlidej, at nemas nad 38. A chripka to nejspis neni. To bys nejspis mela okolo tech 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
10.10.24 20:44

Ono je to dost běžné, imunita pracuje ve prospěch udržení mimina a tak je člověk furt na hromadě. Aspoň já si první trimestr v tomto opravdu užila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.10.24 21:45

Ty už ses na to dneska jednou ptala, že? Takže znovu - ano, viry, teplota - může mít vliv na vznik VVV v prvním trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí