Je něco po smrti?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Amalthea píše: Více
Kdyby to byly věrohodné důkazy, tak by se s nimi už dávno pracovalo.
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: VíceTy jsi taky pripad
@Pitřicekde jsou takové fotky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je duše když ne naše mysl a emoce? A třeba IQ je dědičné po rodičích z 80% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Lidi si často o nějakém místě přečtou a pak zapomenou…
To je ten pocit „již prožitého“…
Ty jazyky - asi ho kdysi studovala.
Hypnoza: lidi spíš sní než aby si vzpomněli. Většina lidí byla známou osobností, což je divné… 95% lidí by byli rolníci či dělníci či otroci. Ale jak říkám : nesedí ani ten počet lidí kdysi a dneska
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomu nerozumím, IQ je snad součástí duše nebo ne?
- Citovat
- Upravit
IQ souvisí s duší tak, že duše je osobnost - inteligence, charakter (podle boží zkoušky by to měl být hlavně charakter, i podle karmy),… a to je dědičné z části. A část je výchova…
Takže co je duše když ne mysl a emoce/charakter? Nic?
Co nás odlišuje od kusu kamene? Inteligence a emoce… A ty se z části dědí, z části je to věcí výchovy a kultury.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale padlo tady, ze duse je esence. Ne vedomi a mysleni. Takze jak by si mohl nekdo vzpomenout na ‚minuly zivot‘? Kdyz mysleni (mozek, vzpominky jsou v mozku) neni totez jako duse. Tak jak si muze duse vzpomenout ze nekde byla a rict to mozku?
A co teda verici chteji, jit do nebe za bohem, nebo reinkarnaci do noveho tela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si neumím představit, že by bylo „nic“. Neumím si představit to nic. Teď vnímám, v noci sním. To jako že smrt bude takový věčný sen? Odumře mozek, myšlení se zpomalí, až bude nekonečně pomalý a já budu jen jakoby snít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IQ je především jen číslo, nějaký předpoklad, kapacita… na kolik ji využiješ a naplníš je zcela na každém člověku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli někdo zná seriál Lovci duchů, tak mě se hodně líbí ta myšlenka smrti, duchů, andělů, démonů, nebe, pekla, boha, atd., jak je to v tom seriálu vykresleno. Duchové jako duše, co se nesmířily se smrtí, potom jdou do nebe nebo pekla. Bůh je magor, co si se světem hraje. Andělé nejsou 100 % hodné bytosti. Atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Velký Krocan píše: Více
nevím kde bereš ty info, že většina lidí byla známou osobností, já naopak četla knihy o regresních terapiích, kde si většina lidí „vzpomněla“ na svoji předchozí smrt (a byli to úplně obyčejní lidé) a desítky lidí tuto „vzpomínku“ popisují téměř identicky.
Já jsem si taky sáhla na smrt a vím jak mi bylo, jak jsem se cítila atd. To je zkušenost (mezi mnoha jinými mými zkušenostmi), kterou mi nikdo nevezme. Ale myslím, že každý, kdo má nějaké vlastní zážitky těžko přesvědčí někoho, kdo na tyto věci nevěří a ani si nemyslím, že je to třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Velký Krocan píše: Více
Jedině, že by se duše množily. Dřív žily tisíce lidí, potom miliony, dnes miliardy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle jsou přesně ty nesmysly lidí vymývající mozky, promiň, že jsem útočná. Moje kamarádka kdysi absolvovala nějakou terapii alfavlnami, nějaká šílenost, její matka ji do toho navezla a ona mi zaujatě vyprávěla, jak lezla kaktusem, nekecám, věřila tomu. Tvoji rodiče si jen tak sedli a řekli si, že si vzpomněli? A oba dva? Když chceš někoho přesvědčit použiješ rodinu, klasika. Je to nesmysl, že byli někým jiným, mozek umí šílený věci…