Je normální plácnutí přes ruku ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1364
14.6.16 08:33

@Moise Za měsíc jo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.6.16 08:37

Plácnutí přes ruku při strkání prstů do pusy by mi nevadilo. Naopak bych byla ráda za to, že se učitelka snaží řešit zlozvyk, který rodič není schopný zvládnout. Stejně tak bych přešla plácnutí, pokud by dítě vyvedlo něco hodně přes čáru.

Víc by mi vadilo zesměšnění před třídou. To bych řešila okamžitě.

• Citovat
  • Upravit
10425
14.6.16 08:37

Pedagogicky pracovnik si tohle dovolit nesmi. Tecka. Osetreno zakonem, at rodic souhlasi ci nikoliv. Neni pravda, ze by ucitele nemohli s detmi nic udelat, i bez fyzickych trestu to jde a u skolkovych deti velmi efektivne, skoro bych rekla, ze ty,,psychologicke" tresty jsou horsi - treba takove vycleneni z kolektivu, byt kratke, verejne napraveni chyby a podobne. Ad cucani prstu - pokud je to reakce na situaci, pak je potreba resit pricinu a ne nasledek, jak uz tu padlo. Ucitelka muze prsty z pusy jemne vyndat, vysvetlit, klidne poste, proc je to spatne, a snazit se zjistit, proc to ditko dela, zaujmout ho necim jinym, motivovat…to vse ve spolupraci s rodicem. To je jeji prace.

Priznavam, i ja jsem jako skolkova ucitelka jednou reagovala zkratkovite a dite pres ruku pleskla - ale v mnohem vaznejsi a vyhrocenejsi situaci, hned jsem si to uvedomila a doted toho lituji, byt i zpetne sudim, ze v tu chvili to bylo adekvatni - ale nesmim. Kdyby me za to nekdo chtel tahat po soudech, mohl by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
14.6.16 08:38

@Voltiček to bude mazec :lol: :lol: hoďte to nějakému zvířátku, jako že ho snědlo, to zabírá. Taky jsem znala takového závisláka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
14.6.16 08:41

@sakota přesně tak. Upozorňováním na zlozvyk to prostě neodnaučí, spíš naopak. Spíš si myslím, že tím plácnutím ona sama ztratila nervy. Osobně kdybych chtěla dítě něco takového odnaučit, tak to dělám tak jak píšeš ty, nenásilně ruku vyndat a odvést pozornost, ne na to ještě víc upozorňovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
14.6.16 08:42

No hlavní ale je, že jsme to ani jedna na vlastní oči neviděla…ani maminka…tak nevíme jestli učitelka ruku z pusy nevytáhla nebo plácla jako přes obličej? nebo přes tu vytaženou ruku? Jakou silou?

A to zesměšnění bylo jaké a čím?

Každopádně nejlepší by bylo zlozvyk dcerku odnaučit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.6.16 08:44
@Moise píše:
@sakota přesně tak. Upozorňováním na zlozvyk to prostě neodnaučí, spíš naopak. Spíš si myslím, že tím plácnutím ona sama ztratila nervy. Osobně kdybych chtěla dítě něco takového odnaučit, tak to dělám tak jak píšeš ty, nenásilně ruku vyndat a odvést pozornost, ne na to ještě víc upozorňovat :nevim:

tak tohle u nás nemělo žádný efekt. Kluk tam rval prsty dál (nevědomky, když byl nad něčím zahloubaný). A to jsem mu vysvětlovala žloutenku, že nebude moct jet na lyžák se školkou. Zabralo až opakované plácání přes ruku.

• Citovat
  • Upravit
10425
14.6.16 08:48

@lucenka To ale musis delat ty. Ta ucitelka fakt nesmi, i kdybys ji k tomu napsala dobrozdani. Bohuzel/bohudik je system tak nastaveny a fyzicke tresty, i nebolestive placani, jsou plne v kompetenci rodicu. Ale tady jde hlavne o to, zda je to zlozvyk - to si pak stejne musi vyresit rodic, ale tam to pleskani chapu, delala bych u sveho ditete taky - a nebo reakce na situaci. Asi jako nekdo, kdyz je nervozni, tak si hraje s koneckama vlasu nebo retizkem. To neni zlozvyk, ale podvedoma reakce na nejak neprijemnou situace. Dospely uz to dokaze ovladat a zvladat, diteti s tim dospely musi pomoct - predevsim minimalizovanim tech neprijemnych situaci a naucenim spravne reakce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56316
14.6.16 08:50

@lucenka tak možné to je, na každé dítě koneckonců platí něco jiného, ale rozdíl je, když to dělá matka z vlastního rozhodnutí a učitelka, která k tomu prostě právo nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
14.6.16 08:56

@Moise Zkusíme, jakože hodit koníkům přes ohradu a hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
14.6.16 09:00

Holky, já to musím napsat. Zlatí komunis…To byla doba! Měla jsem jeden průšvih ve škole, jinak jsem byla vzorná. Mamka mě honila s vařečkou kolem stolu, pak několik týdnů „zaracha“ a povinně každý večer předčítat Káju Maříka. Postupně jsem si tak navykla, že jsme pak ani ven nechtěla. Učitel vzal mého spolužáka do kabinetu, když provokoval. Doteď nevíme, co se tam dělo, ale už nikdy nezlobil :mrgreen: Zuby v pořádku, všichni řádně naočkovaní - celá třída chodila k lékaři a děti byly rády, že se ulijou. Ach jo. Když dítě neposlechlo ve škole, doma zprava zleva a bylo po problému. Znali jsme fyzickou práci, povinnosti. Slovo nuda neexistovalo. Asi jsem se zasekla v patnácti a dál už nefunguju. Asi nejsem vhodná pro tuto dobu.

Příspěvek upraven 14.06.16 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
14.6.16 09:00

@Voltiček dudlík přece odnáší čerti a anděl za to pochválí a mikuláš dá dárek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
14.6.16 09:01

@ivvet Taky řešení, ale musíme vyřešit max. do srpna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
14.6.16 09:11

K samostatnosti dětí: mám kamarádku, která učí přes 20 let ve školce. Názor učitelek - tak jak byly před těmi 20-ti lety samostatní tříleťáci, tak to teď sotva zvládají předškoláci. Samozřejmě jsou výjimky.

K reakci na prsty v puse. Jak už jsem psala, uč. by neměla dítě plácnout (docela mě rozesmálo, že v této souvislosti tady nějaká maminka použila slovo „mlátit“), ale jak bude zakl. reagovat, až uč. nahlas před třídou řekne: prsty se nedávají do pusy, děti podívejte se, jaká je XY ostuda a děti se holčičce budou smát (a věřte že dlouho, děti mají na takovéhle situace pamatováka). A proti takovéhle reakci uč. nic nezmůžeš. Takže pokud bych měla volit z těchto 2 možností, tak radši plácnutí, než upozornění ost. dětí na zlozvyk mé dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
14.6.16 09:14

Ne, učitelka ani ředitelka si toto dovolit nesmí. Nevím proč všem vadí prstíky v puse, je to její způsob uklidnění. Já to taky neřeším když občas dceru 4,5 roku přistihnu s prstíkem v puse - většinou když se soustředí. Moje mamka zase při soustředění dodnes vyplazuje špičku jazyka - nevědomky. No a? Já zas prý vraštím čelo když jsem zamyšlená. Světe div se nikonu to nevadí a komu jo, má smůlu :mrgreen:
Jinak mě vztáhnout ruku na dítě někdo ve školce, půjdu tam s chlapem a vsadím se že víckrát si na naše dítě nikdo nic nedovolí, zvlášt za takovou kravinu. Kdybych věděla že mám fakt sígra kterej provokuje a trápí ostatní děti, vyřídím si to s ním sama doma. Ale aby plácala holčičku že si strká prsty do pusy? Kde to jsme proboha 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML