Je nutný rozvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
3.3.11 13:47

Já ne že bych se manžela zastávala, ale píšu o sobě - jsem člověl totálně nerozhodný a nebýt právě manžela, tak rozhodně nebydlím tam, kde bydlím. Takže lze říci, že on má se mnou podobné problémy jako ty se svým manželem … taky to chvílema vypadá, že nesjem schopná se rozhodnout ani o záclonách nebo žaluziích … prostě nejsem … :zed: :zed: :zed: takže nemáme nic :cry: ono totiž ve své podstatě je mi to jedno, ale to rozhodné slovo MUSÍ dát někdo jiný …

Ještě mne napadá, nedostal se manžel pod nějaký citový tlak od rodičů? A pak se nakonec rozhodl, i když ne ve prospěch své rodiny (což by měl …)? Prostě někdo dal tu pomyslnou kudlu, kdy byl nějak donucen NĚCO udělat, aniž přemýšlel, co vlastně udělal? Resp. je taky monžý, že nyní, když už se teda něco rozhodl, nechce se mu to řešit, proč od toho ustoupit … tím se ho nechci zastávat, jen se snažím nastínit jeho „nelogické“ chování …

Nejsem pro tak radikální krok jako je rozvod, páč jsem přesvědčená, že „všude je něco“. To nakonec musíš vědět sama, na kolik je pro tebe těch mínusů více. Ale pokud se obáváš toho, že by případný nechtěný dluh mohl popřípadě zasáhnout i tebe, jsem všema deseti pro to předem zásadně vyřešit. Monžá ho to paradoxně nakopne k tomu přemýšlet a jednat ve prospěch rodiny. Myslím tím ženy a dětí, ne rodičů (to je taky rodina … )Uvidíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.11 14:20

Ano, je pravda, že manžela to zasáhlo, protože bratr s prodejem přišel opravdu v nejmíň vhodnou chvilku (otec se bude vracet z nemocnice a tu zahradu má prostě rád) Navíc není a už nebude v takové kondici aby mohl chodit na procházky a do přírody, někam dál.
Předpokládám, že to ještě není manželovo trvalé rozhodnutí a pořád tak trochu doufám, že dostane rozum. Jen vím, že s tímto problémem ještě není konec a že se to bude muset ještě řešit a taky se chvílema přiznám, že poseldní dobou co jsem doma vidím spousty věcí, které jsem možná ani dříve neregistrovala(Chodila jsem do práce, někdy do dvou, domácnost a rodina) prostě on měl své problémy a já taky své a jak už jsem psala žila jsem vedle něj a ne s ním-to platí i naopak.Když šlo o malé problémy typu, že doma dělám já a on ne atd…to je všude i když mne to štve tak vím, že si poradit musím sama,ale tohle mne fakt rozštíplo:-( On ví, o mém snu, se kterým původně souhlasil( jít do většího) Teď se ze snu a přání stává pomalu ale jistě potřeba a on začne s tímto :pocitac: Když to tak vezmu tak jeho dluh men zasáhne tak jako tak, prostě bude v domácím rozpočtu o min 5tis míň což jsou pro nás opravdu velké peníze(vyhozené podle mého za nic na nějakých 30let)Tudíž se do většího nedostanu, pokud nevezmu druhou práci a nezainvestuju do většího já-protože on na to ze svého platu bude mít max, na své potřeby a do rodinny co nedám já, tak nebude:-( (Prostě z prdu kuličku neudělá)A navíc stát se může opravdu cokoliv a já bych mohla dopadnout tak, že nakonec jeho dluhy budu platit a nic z toho( a nejde o nějakých 100 tis) No, dnes nadhodím toto téma a a rázně se zeptám jak si to představuje, zeptám se jaké má plány s rodinnou a zařídím se podle toho. Buď začnem sepisovat majetek a já budu řešit jak to udělat abych v případě jeho plat. neschopnosti nic platit nemusela a nebude-li se mu to líbit, tak zvolím tu horší variantu-sice jsem si nemyslela, že nakonec rozhodnu takto díky financím,ale bránit se musím.

• Citovat
  • Upravit
1126
3.3.11 15:00

mě k tomu napadá ještě jedna věc - je-li ten pozemek tolik předražený, tak bych řekla, že o něj ani nebude moc velký zájem. Přeci jen teď není v naší republice situace, že by se lidé rvali o předražené pozemky. Takže co se pokusit manžela přimět k „risku“, protože pokud to nekoupí on, tak pravděpodobně ani nikdo jiný a tudíž tam tatínek po návratu z nemocnice bude moct vesele chodit dál.

Jinak mě na vaší situaci zaráží zjevný nepoměr mezi vámi - on nic neměl a ani teď do rodiny nic nepřináší, ty jsi měla byt, pozemek,… a k tomu i 2 práce ještě k dítěti a domácnosti… Já rozhodně nejsem zastáncem rozvodů, ale na druhý straně vztah má být aspoň trochu vyrovnaný. Tak co kdyby si ještě 2. práci našel pro změnu on? Podle toho, co jsi o něm napsala asi bude tip, který by potřeboval nůž na krk, tak snad ho rozmluva k něčemu pohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.11 15:22

No, taky jsem to řekla, navíc zahrada není v místě, kde by byla práce(podle mého se všichni mladí, kteří potřebují práci stěhují spíš pryč) a do obce se cpou spíš ti, kteří práci asni shánět nechtějí-takže to tam na ulidích dost rychle tmavne. Si myslím, že nikdo normální by to nekoupil a ty co jsou na soc.dávkách na to mít přeci nemůžou(natož aby si tam ještě neco postavili) Jenomže já nemám strach, že se spletu-o mé rodiče nejde.
Ten nepoměr co se majetků týče, tak bych manželovi nikdy nevyčetla, vím že mám mámu, která hodně šetřila a všechno dělala pro mne, pokud bych si na vše měla našetřit já sama, nemám ani třetinu. Manžel práci má ale je tam denně 11 hod, takže druhou práci-to už by doma nebyl vůbec. Co se prací a celkového zájmu o domácnost týče, tak to mne opravdu hodně štve,ale zas na druhou stranu, když tu čtu problémy jiných, si říkám, že bych mohla mít daleko většího sobečka pohodlnýho-takže v tomto jsem na tom o proti některým ještě dobře. Můj problém je fakt jen o tom, že se bojím, že budu dělat ještě víc a ve finále budu mít míň a proč vlastně??? Protože se bude platit dvoreček a na větší bydlení i když se třeba přetrhnu prostě nebude. No, doma dáme na toto téma řeč, určitě napíšu jak se k situaci postavil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.11 20:12

Hezký večer všem.
Tak když manžel přišel z práce(zdálo se, že by mohla být vhodná doba) tak jsem se znovu zptala s tím, že si musíme pár věcí ujasnit. Nejdříve mi řekl, že o tom dost vážně uvažuje, že je mu rodičů líto, což samozřejmě chápu,ale nezapoměla jsem se zeptat, kdy mu začne být líto mne a našeho dítka, řekla jsem, že by měl začít počítat, protože já už mám několik měsíců stres jak a co bude a on je schopen se takto zadlužit. No, k hádce nedošlo, což jsem tedy čekala, je pravdou, že se zamyslel a řekl, že to asi není možné řešení. Ale bylo vidět, jak mu to v té hlavě pořád hlodá. Nakonec volala tchyně, že bratr se rozhodl zahradu neprodat, že je spíš problém se švagrovou, která udělala hroznou scénu, že to stejně prodá atd…No, takže vidím, že se můj problém vyřešil-bratr zahradu neprodá, manžel nemusí přemýšlet nad tím jak se zbytečně zadlužit, rodiče jsou štastný a se švagrovou si to snad vyjasní-to už je jejich boj. Mě se tak hrozně ulevilo :-D

• Citovat
  • Upravit
1762
4.3.11 08:20
:dance: :dance: :dance: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.3.11 08:30
Anonymní píše:
Hezký večer všem.
Tak když manžel přišel z práce(zdálo se, že by mohla být vhodná doba) tak jsem se znovu zptala s tím, že si musíme pár věcí ujasnit. Nejdříve mi řekl, že o tom dost vážně uvažuje, že je mu rodičů líto, což samozřejmě chápu,ale nezapoměla jsem se zeptat, kdy mu začne být líto mne a našeho dítka, řekla jsem, že by měl začít počítat, protože já už mám několik měsíců stres jak a co bude a on je schopen se takto zadlužit. No, k hádce nedošlo, což jsem tedy čekala, je pravdou, že se zamyslel a řekl, že to asi není možné řešení. Ale bylo vidět, jak mu to v té hlavě pořád hlodá. Nakonec volala tchyně, že bratr se rozhodl zahradu neprodat, že je spíš problém se švagrovou, která udělala hroznou scénu, že to stejně prodá atd…No, takže vidím, že se můj problém vyřešil-bratr zahradu neprodá, manžel nemusí přemýšlet nad tím jak se zbytečně zadlužit, rodiče jsou štastný a se švagrovou si to snad vyjasní-to už je jejich boj. Mě se tak hrozně ulevilo :-D

Nic se nejí tak horký, jak se to uvaří :hug: :pankac:  :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wlj
6.11.13 13:36

Ahojky lidicky, taky mam takovy problem nevim si rady nema mi kdo poradit a nase nechci obtezovat:jsme manzele 10let(za 14dni vyroci).Manzelstvi bylo dobre asi 3roky pak zacly klasicke hadky, mimco co jsme si oba prali se povedlo az pred 2lety mame zlaticko 2lete, manzel ma s prvniho manzelstvi 20leteho kluka ktery bydlo u nas.mi se to moc nelibi mame maly byt 3+1 on ma svuj pokojik a nase mala nema pokoj neni kde navrhovala jsem ze udelame spolecny pokojik ale bylo mi receno od manzela ze nato at zapomenu ze neexistuje a nemam tady vtom byte zadne slovo vse veli jen on.Ja jsem tady jen na uklid, vareni a dost.Ted kdyz mam materskou rozhodla jsem se ze si dam penize na svou kartu zvlast jelikoz kdyz to bylo na jednom ucte(jak jsem chodila do prace)nedaval mi zadne penize kolikrat jsem nemela ani na autobus a pak mi bylo zdeleno jeejda promin.To je vse. Proste setril a ja si musela vzdy rikat o kapesne. Proto jsem mela svou kartu kde chodi materska a pripadala jsem si jako znovuzrozena mohla jsem zajit normalne do potravit atd…koupit na vanoce vsem darek…!Ted nastavaji zase chvile hadek a napr. nechce jezdit semnou nikam na vylety k rodine, k babickam, nedava mi nic na skolku, na malou, na obleceni, vse tahnu s materske, on ma svuj ucet plny penez a neda nic. Nedavno mi rekl ze v tomto baraku neni nic meho a ze jsem chudna urazi me slovne, ze jsem ubozak ze nemam kam jit, urazi me rodice, a rekl kdyby nebyla mala uz semnou neni.Ja ale taky ne, a taky nechci byt snim jen kvuli male a ja jsem nestastna, bohuzel neni den kdybych se mohla zasmat smeju se jen s malou ale snim ne, mam rada sport driv jsem sportovali a on ted vubec ja mam porad malou tak se nemuzu necemu venovat. Myslim si ze mam taky pravo zit.co myslite

• Citovat
  • Upravit
karfice
6.11.13 14:36
@Wlj píše:
Ahojky lidicky, taky mam takovy problem nevim si rady nema mi kdo poradit a nase nechci obtezovat:jsme manzele 10let(za 14dni vyroci).Manzelstvi bylo dobre asi 3roky pak zacly klasicke hadky, mimco co jsme si oba prali se povedlo az pred 2lety mame zlaticko 2lete, manzel ma s prvniho manzelstvi 20leteho kluka ktery bydlo u nas.mi se to moc nelibi mame maly byt 3+1 on ma svuj pokojik a nase mala nema pokoj neni kde navrhovala jsem ze udelame spolecny pokojik ale bylo mi receno od manzela ze nato at zapomenu ze neexistuje a nemam tady vtom byte zadne slovo vse veli jen on.Ja jsem tady jen na uklid, vareni a dost.Ted kdyz mam materskou rozhodla jsem se ze si dam penize na svou kartu zvlast jelikoz kdyz to bylo na jednom ucte(jak jsem chodila do prace)nedaval mi zadne penize kolikrat jsem nemela ani na autobus a pak mi bylo zdeleno jeejda promin.To je vse. Proste setril a ja si musela vzdy rikat o kapesne. Proto jsem mela svou kartu kde chodi materska a pripadala jsem si jako znovuzrozena mohla jsem zajit normalne do potravit atd…koupit na vanoce vsem darek…!Ted nastavaji zase chvile hadek a napr. nechce jezdit semnou nikam na vylety k rodine, k babickam, nedava mi nic na skolku, na malou, na obleceni, vse tahnu s materske, on ma svuj ucet plny penez a neda nic. Nedavno mi rekl ze v tomto baraku neni nic meho a ze jsem chudna urazi me slovne, ze jsem ubozak ze nemam kam jit, urazi me rodice, a rekl kdyby nebyla mala uz semnou neni.Ja ale taky ne, a taky nechci byt snim jen kvuli male a ja jsem nestastna, bohuzel neni den kdybych se mohla zasmat smeju se jen s malou ale snim ne, mam rada sport driv jsem sportovali a on ted vubec ja mam porad malou tak se nemuzu necemu venovat. Myslim si ze mam taky pravo zit.co myslite

Moje rada? Žiješ s chlapem škudlilem - on nedá ani korunu, ty musíš táhnout vše. Takže se sbal, najdi si podnájem a rozveď se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.14 22:37

Je to na rozvod?

Hezký večer,

ráda bych se Vás zeptala na názor, zdali se to zdá jen mě už opravdu moc.

Jsme spolu už pár let, máme spolu 2 děti, začalo to vloni, manžel začal sekat dluhy jak na běžícím páse, nějaký kontokorent, kreditky, leasing, to vše bez mého vědomí, je to už ve stovkách tisíc, říkal, že už se z toho ponaučil, že už to dělat nebude, jenže samozřejmě celá jeho výplata pokrývá jeho dluhy a z mé mateřské jde hypotéka, takže na žití nám nezůstává moc peněz. Táhnu domácnost s dětma sama. Do toho neustálé lži. Říká, že splácí a pak dojde výzva k zaplacení, dokonce si už začal půjčovat i od kamarádů a v rodině. Nebaví mě takový život a nejraději bych se rozvedla. Je to lhář, lži jsou buď malé, nebo velké, ale pořád lži, denně. Ke všemu jsme spolu přestali manželsky,,žít" takže vedle sebe jen ležíme. Zdá se mi že je to konec, nebo je to jen krize? Já bych se nejraději rozvedla, ale všichni okolo mi pořád tvrdí (krom mých kamarádek), že se to zpraví. Nevěřím tomu, co vy na to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.14 22:49

Opravdu prosím o radu jak dál :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.14 22:53

Mam doma to samé, jen v menší míře, takže asi moc neporadím.
Rozvodem si asi ale moc nepomůžeš, polovina dluhů bude tvoje a pokud nebude splácet, zůstane vše na Tebe.

• Citovat
  • Upravit
78
19.9.14 22:57

No, myslim, ze banka mu na tohle nepujci, musis mit majetek - rucit aslespon v te hodnote, idealne 2× v takove hodnote.
Ovsem pri podpisu smlouvy budou chtit i tvuj podpis, takze te obejit nemuze, nebo nemel by. Radeji hlidej OP :?:
Nevim jaky ma postoj k nebankovnim pujckam - to se opravdu nevyplati a fin. vas to zrujnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.14 22:57
@Anonymní píše:
Opravdu prosím o radu jak dál :,(

A věř mi, že se to nezlepší. Naopak, bude to jen horší.
Mě manžel lže už snad ve všem, nevěřím mu nos mezi očima.
Taky tvrdil dlouho jak to platí, tam je domluvenej atd a nakonec začali chodit exekuce.
Nejhorší je, že si začal půjčovat i od známých, takže jsme kvůli němu přišli i o hodně dobrých přátel, protože nikomu nic nevracel.
Jediná možnost jak se z toho dostat asi je zamezit mu dělat další dluhy a postupně vše začít splácet bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.14 22:58

Byla bych na tom lip, kdybych platila polovinu dluhu + hypo, hypo je totiz mnohem vetsi nez ty dluhy, hypo je 1 mil a dluhy 400 tisic, takze asi tak, kdyby jsme se rozedli a on svoji polovinu nesplacel, tak co? platila bych za nej? a hlavne, je to opravdu duvod k rozvodu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky