Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, situace se zhoršila a dostalo se mi odmítnutí i od rodičů
![]()
Uvažuji nad azylovým domem… Protože na pronájem asi nebudu mít. Zatím uvažuji nad všemi řešeními.
Nemá někdo zkušenost?
Jaké jsou podmínky pro přijetí?
Jak to tam vypadá?
Co vše je k dispozici? (přivydělávám si výrobou dortů a kvůli studiu potřebuji internet)
Jaká je šance se dostat?
Děkuji
Zadej si do vyhledávače Azylový dům pro matku s dětmi a tam si sama najdeš odpovědi na své otázky.
Já jsem byla jednou na exkurzi v Azylovém domě v Praze ve Starých Bohnicíh. Žádný luxus to nebyl, ale zase tam měli dobrý režim. Bohužel název si nepamatuji. Ale myslím, že internet tam byl k dispozici.
Vím, že je všude pořadník. Takže se hned jen tak nedostaneš(pokud nejsi vyloženě v nouzi, že bys musela jít hned na ulici. Ale to se dozvíš na jakýkoliv stránkách Azylových domů pro matky s dětmi.
Budu držel palce, aby bylo líp. ![]()
ahojky,je mne moc lito v jake ses situaci,pred cca dvema lety jsem tohle taky resila…nevim odkud ses?ale u nas azylaky mmentalne prijimaji,vim ze se tam plati kolem ctyr tisisc mesicne,a dokonce je zajistene i hlidani pro mimisky…ale prinejhorsim,co jeste zkusit nejakou ubytovnu?alespon na zacatek,u nas toho maminky vyuzivaji,ubytovna je pekna,cista se socialnim zarizenim,a nevyjde tak draze…drzim palecky ![]()
Dost dlouho se čeká být na tvém místě tak si zažádám o pobyt v několika azylákách a uvidíš který ti vyjde dřív. Přeji hodně štěstí a síly
Ahojky,
mrzí mě v jaké jsi situaci:-(
Zkušenost sice nemám, ale našla jsem tohle:
http://www.kolpingpraha.cz/azylovy-dum/?…
(myslím,že na minulé diskuzi jsi psala,že hledáš byty na Praze 8,takže by jsi chtěla ten azyl. dům asi taky na P-8?)
Držím palce ![]()
Alyss píše:
Ahojky,
mrzí mě v jaké jsi situaci:-(
Zkušenost sice nemám, ale našla jsem tohle:
http://www.kolpingpraha.cz/azylovy-dum/?…
(myslím,že na minulé diskuzi jsi psala,že hledáš byty na Praze 8,takže by jsi chtěla ten azyl. dům asi taky na P-8?)Držím palce
jo tak to je to, dek jsem byla na exkurzi a bylo to tam fain.
ahoj, taky mám zkušenost, že bývají azyláky plné. Některé jsou větší, jiné menší, podle toho to tam i vypadá , doporučovala bych i kvůli dětem spíše menší - bývá tam taková domáčtější atmosféra,často i slušnější klientela - ne všechny klientky jsou úplně slušné a vydrží tam… o jejich partnerech a rodinách, co za nimi chodí na návštěvy nemluvě…
Bývá tam celkem daný režim, návštěvy jen od - do, do určité doby se musíš vracet z venku, soc. pracovnice se s tebou snaží řešit situaci, aby se zlepšila, dodává ti info - resp. by měla.
Kritéria jsou taky nastavená různě, ale podle toho mála, co jsem kde zahlédla bys do cílové sk. zapadala.
Internet - tak ten si nemyslím,že je v každém azyláku brán jako standard, to tě nepotěším. K dispozici většinou bývá pokoj s umyvadlem, toaleta a sprcha bývá částo pro pár (2-5) pokojů. Vybavení pokoje je základní. Součástí většiny azyláků je nějaká spol. místnost a herna pro děti. Podle potřeby ti ev. na chvilku pohlídají děti. Pokud není na pokoji kuchyňka, tak bývá zase na patře. Jinak funguješ sama.
Ubytovna - každá je jiná, opravdu je třeba se rozhodovat podle konkrétního místa -nevím kde bydlíš.
Jj, Praha 8. Koukala jsem na ten azylový dům u nás právě, tak mě zajímalo konkrétně, jak tady. Takže s dortama asi nic moc:(.Chtěla jsem tady, abych nebyla úplně sama. ![]()
Kolem 4000 za měsíc - jak tu někdo psal,že se platí, už ale jde sehnat nájem malé garsonky - aspoň u nás, v bývalém okresním městě, přibližně 50 000 obyvatel..Navíc, pokud bys tam měla trvalé bydliště s dětmi, pravděpodobně bys měla nárok na příspěvek na bydlení, vůbec není malý, může to dělat 2000.
Co se týče azylových domů, taky jsem jich pár v rámci školních exkurzí prošla, potom jsem pracovala na sociálce, tak jsem taky získala reference. Můžu říct, že nic moc. Hlavně ty v nejnižších cenových kategoriích.
Konkrétně u nás, ubytovna převážně romské klientely. Časté problémy, policie tam měla výjezd tak jednou do týdne.
Jinak obecně, píší pevný režim, návštěvy v určitou dobu, vycházky taky v určitou dobu. Jak už někdo psal, sociální pracovnice se snaží s klienty situaci řešit.
„Nejlepší“ azyláky, které jsem v rámci exkurze poznala, byly ty křesťansky orientované, nevím, jak to napsat.Ale pokud nejsi vyloženě věřící, mohla by Ti vadit ta atmosféra, svaté obrázky všude, hodiny s farářem - mám pocit, že ale nejsou povinné.
Co se týče internetu, dnes už je to „standart“. V mnoha azylových domech internet je, ale společný, ve společné místnosti. Nemáš ho sama pro sebe a nikdy nevíš, kdy se tam dostaneš. V těch lepších se klientky píší na internet dopředu,po hodinách, aby se tam dostaly všechny.
Kolem 4000 za měsíc - jak tu někdo psal,že se platí, už ale jde sehnat nájem malé garsonky - aspoň u nás, v bývalém okresním městě, přibližně 50 000 obyvatel..Navíc, pokud bys tam měla trvalé bydliště s dětmi, pravděpodobně bys měla nárok na příspěvek na bydlení, vůbec není malý, může to dělat větší čtyřcifernou částku.
Co se týče azylových domů, taky jsem jich pár v rámci školních exkurzí prošla, potom jsem pracovala na sociálce, tak jsem taky získala reference. Můžu říct, že nic moc. Hlavně ty v nejnižších cenových kategoriích.
Konkrétně u nás, ubytovna převážně romské klientely. Časté problémy, policie tam měla výjezd tak jednou do týdne.
Jinak obecně, píší pevný režim, návštěvy v určitou dobu, vycházky taky v určitou dobu. Jak už někdo psal, sociální pracovnice se snaží s klienty situaci řešit.
„Nejlepší“ azyláky, které jsem v rámci exkurze poznala, byly ty křesťansky orientované, nevím, jak to napsat.Ale pokud nejsi vyloženě věřící, mohla by Ti vadit ta atmosféra, svaté obrázky všude, hodiny s farářem - mám pocit, že ale nejsou povinné.
Co se týče internetu, dnes už je to „standart“. V mnoha azylových domech internet je, ale společný, ve společné místnosti. Nemáš ho sama pro sebe a nikdy nevíš, kdy se tam dostaneš. V těch lepších se klientky píší na internet dopředu,po hodinách, aby se tam dostaly všechny.
Lakynko, sledovala jsem i tvou diskusi z minulého týdne. To mě mrzí, že to takhle dopadlo a držím pěsti, ať se vše brzy urovná ![]()
Být tebou tak jak píše Jana, zkusím se poohlédnout pro začátek po nějaké garsonce mimo Praha, kde je levněji, domnívám se, že by to pro tebe i pro děti bylo jistě lepší než-li azylový dům a zkusila bych vyběhat-poptat se na příspěvek na bydlení. A vyřízení trvalého bydliště jistě nebude překážkou…
HODNĚ ŠTĚSTÍ ![]()
Lakynka píše:
Ahoj, situace se zhoršila a dostalo se mi odmítnutí i od rodičů![]()
![]()
![]()
Uvažuji nad azylovým domem… Protože na pronájem asi nebudu mít. Zatím uvažuji nad všemi řešeními.
Děkuji
Nemá někdo zkušenost?
Jaké jsou podmínky pro přijetí?
Jak to tam vypadá?
Co vše je k dispozici? (přivydělávám si výrobou dortů a kvůli studiu potřebuji internet)
Jaká je šance se dostat?
A co třeba podnájem u nějaké straší paní, s tím, že ji budeš vypomáhat? Já si myslím, že se najdou staří lidé, kteří v bytě bydlí sami a pronajali by pokoj
Je mi líto, že se nemůžeš obrátit na vlastní rodiče ![]()
Lakynko - četla jsem si tuto i tvojí druhou diskusi. Nemáš to jednoduché, ale napadá mě jediná věc. Sehnat si ubytování mimo Prahu. Ceny se tam budou pohybovat určitě jinde.
A jinak doporučuji podat žádost o svěření dětí do péče a stanovení výše alimentů, následně žádost o rozvod. Jejich výši si nebude určovat manžel, ale určí mu to soud podle příjmu. A ty máš potom ještě nárok na alimenty na rozvedenou manželku.
Pokud je manžel agresivní, vůbec bych mu o těchto krocích neříkala, vše můžeš podat bez jeho vědomí - jeho obešle soud. A stýkala bych se s ním pouze za přítomnosti nějaké tvojí opory (táta, brácha, kamarád…)- aby viděl, že máš zastání. Ještě jednou přeji hodně štěstí pro tebe a děti ![]()
Ahoj,nemám s tím sama žádné zkušenosti. Ale přeci, když odejdeš od manžela musíš dostat nějaké přídavky na dítě či bydlení ne? Zkus se zeptat na sociálce. 7600 ti nemůže stačit. A než soud rozhodne o výši alimentů může trvat dlouho - hlavně v praze. Svěření do péče je rychle vyřízené. Pusť se do toho a neboj vše zvládneš. jak máš staré děti?