Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky holky za podporu. Byt- vypadá to, že vezmu od kamarádky mimo Prahu, nabídla mi se vším zařízený za 6tisíc. A třeba časem najdu něco jiného.
Jinak kamarádka jiná mi pomůže s právníkem.. O tom jsem manželovi samozřejmě neřekla.
To jsou nervy
.
S AD na Praze neporadím, ale co se týče mé zkušenosti, tak je třeba opravdu zažádat a počítat s tím, že budeš čekat. Pokud by jsi fakt byla nějaký případ, který vy potřeboval okamžitou pomoc a byla například s dětmi v ohrožení, tak bys zřejmě dostala krizové umístění ihned. Za dob studií na střední škole jsem měla možnost poznat dva, sice ve Východních Čechách, ale co se týče bydlení:
jeden AD byl na vesnici, 10km od okresního města, byl to spíš větší rodinný dům o pár bytech, provozovaný obcí a místním O.S. takže opravdu domácká atmosféra, kde bývala jedna ředitelka, dvě asistentky a vždy jedno děvče (třeba já) na praxi. Byt to byl řešený jako 1+kk, případně 2+kk, který tam byl pouze jeden a pro maminku se čtyřmi dospívajícími dětmi, se svou koupelnou, kuchyňka bývala společná, i když v bytě kuchyňská linka byla, včetně ledničky, moc to mamči nevyužívaly a hodily do té společné, prádelna byla také společná a za využití pračky se platilo 5KČ. Podmínkou pro přijetí s většími dětmi bylo umístění dítěte do místní základní a mateřské školy. Režim nějaký byl, mamči musely nahlašovat kam jdou, musely se do určité doby vrátit, o děti bylo postaráno a mívaly i program s námi (učili jsme se s nimi, hráli hry na PC, vymýšleli zábavu…), každý sen jsme chodili po bytech a kontrolovaly, co bylo potřeba, tzn. zda mají maminky v bytě uklizeno, co mají děti k obědu, jestli něco nepotřebují … apod.
Druhá má zkušenost je přímo s AD v okresním městě, tam to provozuje ČČK a opět je k dispozici společná kuchyňka a prádelna, společné sociálky a hlavně tedy i společné byty, tzn. že na jedné cimře bývaly maminky třeba tři či čtyři včetně svých dětí. Tam bych řekla, že to byla opravdu nouzovka, byli tam především romské maminy a před azyláčem se srocovali věčně nějací černí spoluobčané a vyřvávali do oken. Takže s tím prvním naprosto nesrovnatelné, v tom druhém bych opravdu bývala za trest.
Držím palečky, ať brzy najdete nějaké bydlení alespoň trochu podle vašich představ a ať se vám všem daří. ![]()
co použít rodičák na soukromou školku a vrátit se do práce? nebo najít si práci? určitě by to bylo finanční polepšení
Zkus pohledat studentske servery a fora - z vlastni zkusesnoti vim, ze spousta studujicich bydli na spolecnem podnajmu a samostatny pokoj vychazi v Praze na cca 3-4 tisice. Muj kamarad takhle bydli v Brne - je sam a tak se mu nechce platit cely byt, tak v nem bydli 3, kazdy ma svuj pokoj, byt je velky a hezky ![]()
Anonymní: ehm, jen jesle tu stojí pár tisíc, pak školka, do které mám danou přihlášku, takže uvidím, ale zřejmě budem tedy i bydlet jinde.
Aliik: No, spolubydlení nevím, jak by potom bylo dobré pro posuzování od sociálky třeba? A jak by se asi líbilo spolubydlícím se v noci nevyspat
a poslouchat řev dětí… Jo, je to levný, dobrý nápad, jen se obávám reality.
rodičák plus přídavky použít na školku (i v tom jiném městě) a chodit do práce např. v mém případě 2 děti a být doma 3800 plus 2× 500 přídavky rovná se 4800
druhá varianta 4800 -děti do školky cca 8000 za obě (na druhé je obvykle sleva) a jít do práce výsledek
plat dejme tomu 13000 plus 4800 - 17800 mínus školka zbyde cca 10000,– nevím jestli jsem to napsala srozumitelně ,pokud by starší později šlo do státní jsou další penízky doma.
a plus výživné… nevím jak je to nan praze 8 ,ale zrovna jedna z dalším diskuzí je vedena o soukromé školce za 4000 ,nebo www.maxlik.cz určitě se dají najít i levnější než desítky tisíc.
13 tis jsem brala za 230odpracovaných hodin v měsící
a to v Praze. No nic, tuhle debatu nebudu nějak rozebírat, děkuji za jiný pohled.
rada bych do aziloveho domu chtela bych vedet neco o nem co a jak kolik to stoji jake to tam je a tak poradite mi nekdo specha to muz me dene bije mam 10mesicniho syna a chci rychle pric muj mail je ***********@seznam.cz dekuji vsem moc predem
Ahoj holky chci se zeptat, jsem s pritelem ve spatne zivotni situaci, pritel nema kde bydlet a cekame miminko a moji rodice me take uz doma nechteji, nevime co delat. ![]()
Chci se zeptat, jestli existuji azylove domy pro pary, jeste k tomu kdyz jsem tehotna, a nezamestnana…pritel take nema praci, ale hleda si a chce pracovat, prece jen si uvedomuje, ze kdyz ma tehotnou pritelkyni, tak nemuze byt bez prace
jenze ono se tezko chodi pak na smeny, kdyz nema kde bydlet, jsme oba dva hrozne vystresovani, bojim se o miminko, casto me boli bricho z tech nervu ![]()
Chci se zeptat, pritel je z moravy a ja z cech, bydlel pres rok u sve tety, ale u ni uz bydlet nemuze a u svych rodicu na morave to take nejde, a ja mam trvale bydliste u rodicu v cechach…chci se teda zeptat, zda AD poskytuji pomoc vzdy jen podle mista bydliste, anebo je to jedno? A vzali by nas oba dva spolecne, kdyz jsme v takoveto situaci? Pritel by si nasel praci, potrebujeme jen pristresi, azyl, a pomoc do zacatku, videla bych to na dva, max tri mesice, abychom usetrili a pak sli do sveho. A pockali by se zaplacenim „najemneho“ do pritelovi prvni vyplaty?? A co vsechno si overuji nez nekomu pomohou? Ptam se proto, abych kdyztak vse zaridila co nejdrive.
Moc dekuji za odpovedi, potrebuju poradit, pomoct, povzbudit, jsem psychicky v haji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj AD rybka studena jizni cechy je pro rodiny
Dekuju…
Neni za co
zavolej tam na netu najdes cislo.tam vas vezmou oba dva. preji hodne stesti at vam to dopadnr ![]()
@Anonymní píše:
Neni za cozavolej tam na netu najdes cislo.tam vas vezmou oba dva. preji hodne stesti at vam to dopadnr
Dekujeme ![]()
Oba bez práce a vy si dovolíte mít dítě a nabídnout mu chcete azylak… No tomu říkám zodpovědně jednání… ![]()