Azylový dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
1.3.11 09:14

Díky holky za podporu. Byt- vypadá to, že vezmu od kamarádky mimo Prahu, nabídla mi se vším zařízený za 6tisíc. A třeba časem najdu něco jiného.
Jinak kamarádka jiná mi pomůže s právníkem.. O tom jsem manželovi samozřejmě neřekla.

To jsou nervy :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.3.11 09:16

S AD na Praze neporadím, ale co se týče mé zkušenosti, tak je třeba opravdu zažádat a počítat s tím, že budeš čekat. Pokud by jsi fakt byla nějaký případ, který vy potřeboval okamžitou pomoc a byla například s dětmi v ohrožení, tak bys zřejmě dostala krizové umístění ihned. Za dob studií na střední škole jsem měla možnost poznat dva, sice ve Východních Čechách, ale co se týče bydlení:

jeden AD byl na vesnici, 10km od okresního města, byl to spíš větší rodinný dům o pár bytech, provozovaný obcí a místním O.S. takže opravdu domácká atmosféra, kde bývala jedna ředitelka, dvě asistentky a vždy jedno děvče (třeba já) na praxi. Byt to byl řešený jako 1+kk, případně 2+kk, který tam byl pouze jeden a pro maminku se čtyřmi dospívajícími dětmi, se svou koupelnou, kuchyňka bývala společná, i když v bytě kuchyňská linka byla, včetně ledničky, moc to mamči nevyužívaly a hodily do té společné, prádelna byla také společná a za využití pračky se platilo 5KČ. Podmínkou pro přijetí s většími dětmi bylo umístění dítěte do místní základní a mateřské školy. Režim nějaký byl, mamči musely nahlašovat kam jdou, musely se do určité doby vrátit, o děti bylo postaráno a mívaly i program s námi (učili jsme se s nimi, hráli hry na PC, vymýšleli zábavu…), každý sen jsme chodili po bytech a kontrolovaly, co bylo potřeba, tzn. zda mají maminky v bytě uklizeno, co mají děti k obědu, jestli něco nepotřebují … apod.

Druhá má zkušenost je přímo s AD v okresním městě, tam to provozuje ČČK a opět je k dispozici společná kuchyňka a prádelna, společné sociálky a hlavně tedy i společné byty, tzn. že na jedné cimře bývaly maminky třeba tři či čtyři včetně svých dětí. Tam bych řekla, že to byla opravdu nouzovka, byli tam především romské maminy a před azyláčem se srocovali věčně nějací černí spoluobčané a vyřvávali do oken. Takže s tím prvním naprosto nesrovnatelné, v tom druhém bych opravdu bývala za trest.

Držím palečky, ať brzy najdete nějaké bydlení alespoň trochu podle vašich představ a ať se vám všem daří. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.11 09:16

co použít rodičák na soukromou školku a vrátit se do práce? nebo najít si práci? určitě by to bylo finanční polepšení

• Citovat
  • Upravit
9066
1.3.11 09:17

Zkus pohledat studentske servery a fora - z vlastni zkusesnoti vim, ze spousta studujicich bydli na spolecnem podnajmu a samostatny pokoj vychazi v Praze na cca 3-4 tisice. Muj kamarad takhle bydli v Brne - je sam a tak se mu nechce platit cely byt, tak v nem bydli 3, kazdy ma svuj pokoj, byt je velky a hezky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
1.3.11 09:22

Anonymní: ehm, jen jesle tu stojí pár tisíc, pak školka, do které mám danou přihlášku, takže uvidím, ale zřejmě budem tedy i bydlet jinde.

Aliik: No, spolubydlení nevím, jak by potom bylo dobré pro posuzování od sociálky třeba? A jak by se asi líbilo spolubydlícím se v noci nevyspat :lol: a poslouchat řev dětí… Jo, je to levný, dobrý nápad, jen se obávám reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.11 09:33

rodičák plus přídavky použít na školku (i v tom jiném městě) a chodit do práce např. v mém případě 2 děti a být doma 3800 plus 2× 500 přídavky rovná se 4800
druhá varianta 4800 -děti do školky cca 8000 za obě (na druhé je obvykle sleva) a jít do práce výsledek
plat dejme tomu 13000 plus 4800 - 17800 mínus školka zbyde cca 10000,– nevím jestli jsem to napsala srozumitelně ,pokud by starší později šlo do státní jsou další penízky doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.11 09:43

a plus výživné… nevím jak je to nan praze 8 ,ale zrovna jedna z dalším diskuzí je vedena o soukromé školce za 4000 ,nebo www.maxlik.cz určitě se dají najít i levnější než desítky tisíc.

• Citovat
  • Upravit
17050
1.3.11 09:50

13 tis jsem brala za 230odpracovaných hodin v měsící :lol: a to v Praze. No nic, tuhle debatu nebudu nějak rozebírat, děkuji za jiný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.11 15:48

muž mě bije pravidelne

rada bych do aziloveho domu chtela bych vedet neco o nem co a jak kolik to stoji jake to tam je a tak poradite mi nekdo specha to muz me dene bije mam 10mesicniho syna a chci rychle pric muj mail je ***********@seznam.cz dekuji vsem moc predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.15 08:08

Azylovy dum pro oba?

Ahoj holky chci se zeptat, jsem s pritelem ve spatne zivotni situaci, pritel nema kde bydlet a cekame miminko a moji rodice me take uz doma nechteji, nevime co delat. :(
Chci se zeptat, jestli existuji azylove domy pro pary, jeste k tomu kdyz jsem tehotna, a nezamestnana…pritel take nema praci, ale hleda si a chce pracovat, prece jen si uvedomuje, ze kdyz ma tehotnou pritelkyni, tak nemuze byt bez prace :( jenze ono se tezko chodi pak na smeny, kdyz nema kde bydlet, jsme oba dva hrozne vystresovani, bojim se o miminko, casto me boli bricho z tech nervu :(
Chci se zeptat, pritel je z moravy a ja z cech, bydlel pres rok u sve tety, ale u ni uz bydlet nemuze a u svych rodicu na morave to take nejde, a ja mam trvale bydliste u rodicu v cechach…chci se teda zeptat, zda AD poskytuji pomoc vzdy jen podle mista bydliste, anebo je to jedno? A vzali by nas oba dva spolecne, kdyz jsme v takoveto situaci? Pritel by si nasel praci, potrebujeme jen pristresi, azyl, a pomoc do zacatku, videla bych to na dva, max tri mesice, abychom usetrili a pak sli do sveho. A pockali by se zaplacenim „najemneho“ do pritelovi prvni vyplaty?? A co vsechno si overuji nez nekomu pomohou? Ptam se proto, abych kdyztak vse zaridila co nejdrive.
Moc dekuji za odpovedi, potrebuju poradit, pomoct, povzbudit, jsem psychicky v haji :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.15 08:23

Ahoj AD rybka studena jizni cechy je pro rodiny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.15 08:28
@Anonymní píše:
Ahoj AD rybka studena jizni cechy je pro rodiny

Dekuju…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.15 08:31

Neni za co :mrgreen: zavolej tam na netu najdes cislo.tam vas vezmou oba dva. preji hodne stesti at vam to dopadnr :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.15 08:32
@Anonymní píše:
Neni za co :mrgreen: zavolej tam na netu najdes cislo.tam vas vezmou oba dva. preji hodne stesti at vam to dopadnr :kytka:

Dekujeme :)

• Citovat
  • Upravit
8881
7.7.15 08:44

Oba bez práce a vy si dovolíte mít dítě a nabídnout mu chcete azylak… No tomu říkám zodpovědně jednání… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí