Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zdravím všechny maminky ráda bych se vás zeptala na váš názor.Žiju s přítelem v pronajmu 3 března spolu budeme mít výročí 9 let.Máme spolu 2 děti 6 let nikolka v září jde do první třídy,a danečka 4 měsíce.Zažíváme špatné období od prosince má na platu exekuci kterou zaplatil a nyní tam má další.Takže má zablokovaný učet a stou naší mateřskou nemužem vyžít celý měsíc.jsem z toho celkem v depresích protože on se ani moc nesnaží to vyřešit a já musim běhat za maminkou aby mi pujčila penízky a také si hledám domácí práci.Mám ho ráda ale tohle je hruza musim myslet na děti aby měli co potřebují hlavně jídlo.Přemýšlím že si najdu pronájem a odejdu s dětma nestojí mi za to aby jsme se trápily hlady jinak tohle zažívám celou dobu co jsem sním že jsme pořád bez peněz.Jemu je to jedno jestli odejdu tak co myslíte budu se mít líp když budem sami s dětma?moc vám děkuji za názory
kdyz mu je to jedno tak si najdi nekoho komu to jedno nebude… ![]()
livinka píše:
kdyz mu je to jedno tak si najdi nekoho komu to jedno nebude…
Nevyhazuj penízky oknem za pronájem a jdi k mamce ![]()
Přesně jak psaly holky, pokud je mu to jedno, tak JDI!!!
tak my máme ten samý problém přítel už měl dluhy když jsme spolu začali jsou to 4 roky a taky má věčné exekuce zablokovaný učet ale přijde mi nefer i vuči dětem se sním rozejít a pokud ho miluješ tak bych to nějak vydržela všechny dluhy se jednou zaplatí teda pokud chodí do práce až budou děti větší tak se budou ptát proč nemají tatínka doma a co jim řekneš že měl dluhy?
JancaPeta - Joo??? a žít s vědomím, že nemám co dětem dát najíst?? a „příteli a tátovi“ je to jedno a seká další dluhy a exekuce???
To vysvětlíš dětem jak???
Takovýho manžela jsem měla taky, radím rychle pryč… jsme od sebe skoro 3 roky a exekuce seká dál, jsem ráda, že jsem to dokázala a mám už klid, ty věčné návštěvy exekutorů a policajtů nebyli pro malou zrovna fajn…
stepi1 píše:
Takovýho manžela jsem měla taky, radím rychle pryč… jsme od sebe skoro 3 roky a exekuce seká dál, jsem ráda, že jsem to dokázala a mám už klid, ty věčné návštěvy exekutorů a policajtů nebyli pro malou zrovna fajn…
Marenka - tohle je zkušenost ze života, tak zkus pouvažovat, jak Tobě a dětem bude líp …
Já ti nevím byla jsem v podboný situaci a dlouho řešila jestli odejít nebo pořád čekat,že se to zlepší.Začalo to tím,že když jsem byla těhotná prasklo na přítele,že má už dost velký dluhy.Naštval mě,že to zapřel,ale sliboval,že najde lepší práci a že to bude lepší.Pak se malá narodila a přicházely dwlší upomínky a exekuce co tajil a šlo to tak dlouho,že jsem to nevydržela pprotže taky stím nic nedělal musela jsem chodit za mamkou,jeho rodiče se na nás vykašlaly a on dělal mtrvýho brouka prostě nezájem jestli máme co jíst,malá mlíko atd…Bylo toho víc…
Prostě jsem to utla,ted jsem sice sama v podnájmu,ale mám relativní klid a neklepu se kdo nám zas zazvoní na dveře nebo jakou perlu zas najdu ve schránce,dá se říct,že ted se mám rozhodně líp.
Takže myslela bych na děti,šla zatím do podnájmu třeba se chytí a začne to řešit.Když ne tak v podnájmu vám bude líp,protože to je začarovaný kruh porád se to valí a časem to je prostě neunosný.
taky vzpomínám na období, jak jsem kroužila raději venku s kočárkem, měla jsem doma strach, úplnou paniku a při zvonku se mi rozklepala kolena… Dlouho trvalo, než jsem se z toho dostala a to malá byla naštěstí hodně malá… takový týpci se opravdu nezmění, samé lži, podvody, můj ex to dopracoval na celostatně hledaný ![]()
Taky bych šla pryč…
je očividně nenapravitelnej a bude sekat dluhy a vznikat exekuce dál a dál…podle mě není na co čekat.
hodně štěstí!!!
Těžká situace,to se může stát každému,ale jde o to, jak se k tomu dotyčný postaví,jak se to snaží napravit.
Pokud ne a je mu to jedno,tak bych se zbalila a jak píšou holky odešla.Akorát já bych se vrátila k našim,tu možnost mám a neutácela peníze za podnájem.Nevím jak jsi na tom se svými rodiči,ale i tak bych odešla.
Přeju pevné nervy ![]()
děkuji za názory takovou reakci jsem nečekala,koukám že máte stím také své skušennosti a poradily jste si stím dobře a máte se líp.Poslední dobou si to začínám taky myslet.když jsem mluvila se svojí sestřenkou tak ta mi hned řekla odejdi.Ona sama ví jakej sním mám život.Krodičum nemohu neměli by jsme se kam tam složit.takže asi ten podnájem.Dám si inzerci a snad se někdo hodný najde kdo nebude mít nějak velký nájem.Moc krát vám děkuji vidím že není sama kdo mi řikala odejdi
Ahojky pokud trpí děti a jemu to je jedno ..
Tak ti nezbyde nic jiného.