Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Píšeš, že z penězma jste na tom díky němu byli vždycky špatně - myslím, že 9 let je dost dlouhá doba na to, aby člověk viděl, že to s takovýmhle týpkem nebude nikdy lepší.
Místo, aby ti byl chlap oporou, tak tě po celou dobu táhne ke dnu. Já myslím, že kdybys žila bez něj, tak by jste si s dětma hodně polepšili. Živila by jsi z mateřské jenom sebe a děti+ bys měla nárok na alimenty na děti a na sebe+ určitě nějaké soc. příspěvky. Takhle máš jen mateřskou a z toho táhneš sebe, děti a chlapa. Odpadly by ti náklady na přítele a to bys viděla, jak by se ti finančně ulevilo. (taky píšu ze své zkušenosti-můj exmanžel byl taky něco podobnýho)
ještě mi nějak nejde do hlavy že když zakladatelka věděla že pan děla dluhy tak proč si sním pořídila další dítě.
Přítel může požádat o jednorázové vyplacení 2 násobku životního minima, pokud na účtu ty peníze má. To mu umožňuje zákon. Musí podat žádost na bankovní ústav, u nějž účet má.
janca21peta25 píše:
ještě mi nějak nejde do hlavy že když zakladatelka věděla že pan děla dluhy tak proč si sním pořídila další dítě.
Hloupá, naivní, mladá, zamilovaná, s růžovkami?? Třeba myslela, že ho dítě spraví, že se polepší a změní, nebo to v té době ještě nevěděla… Mě osobně to ale taky hlava nebere, ale holt asi ženská no…
![]()
Já osobně vůbec nevím za co dluhy nasekal, bohužel jsem i něco podepsala a musím to splácet… takže já si peníze z jeho půjček teda neužila
( prý jsem mu bránila v podnikání…ha ha.. to jeho podnikání byl jeden velkej podvod) Jo a já bohužel procitla až na mateřský, dovedl to všechno maskovat a lhát mi do očí, takže jsem si myslela, že je vše v pohodě a a nic se neděje a pak jsem se nestačila divit ![]()
ahojky.......To, že je někdo bez peněz se samozřejmě může stát komukoli z nás!! Ale píšeš, že jste bez peněz celou dobu, co jste spolu…malé je 6 let a to už je teda pořádná doba. Pokud je mu to jedno, určo ti bude lpe bez něho! Jistě se najde někdo, kdo vás bude mít rád a komu to jedno nebude!! Držím palečky!!
etatinek píše:janca21peta25 píše:Hloupá, naivní, mladá, zamilovaná, s růžovkami?? Třeba myslela, že ho dítě spraví, že se polepší a změní, nebo to v té době ještě nevěděla… Mě osobně to ale taky hlava nebere, ale holt asi ženská no…
ještě mi nějak nejde do hlavy že když zakladatelka věděla že pan děla dluhy tak proč si sním pořídila další dítě.![]()
tak v tom případě nevím kdo je hloupý a naivní dítě nikdy nic nespraví a za 9 let mohla poznat co má doma pokud spolu aspon trochu komunikovali.mladá jsem to jo ale ruzovky jsem davno zahodila a naivní taky nejsem ale ty asi jo když si myslíš že za 9 let nic nepochopila a nepoznala. ![]()
ano omlouvám se nezadala jsem že přítel chodí do práce vydělává 18-19000 tisíc a nevím kam tu vyplatu dává když se ho na to zeptám tak mi říká že neví.Ano jsem snim už 9 let a řikám si jak dlouho jsem to vydržela.Asi proto že jsem ho milovala a po letech si uvědomuji že ho mám jen ráda.A td chci řešit naše žití a né lásku.A spíš tohle mě ještě od něj dál oddaluje,druhé dítě jsem strašně moc chtěla.Špatné období hodně špatné zažíváme od prosince řekl mi to pár dní před vánoci.jo karty má zablokovaný takže si vybrat z bankomatu nemuže ani to minimum a v bance u přepážky nevím jestli mu to dají.Dluhy jsou čistě jenom jeho ale už jako 23 000 a 19 000.No nevim řekla jsem mu pokud tohle zase přijde odejdu.je možnost že se k sobě vrátíme až bude klid a vše si splatí.Nezapomínám že je to otec mích dětí
maren - v tom případě nechápu, že při půjčkách 19tis a 23.tis má zablokovaný účet, navíc s pravidelnou měsíční výplatou 18-19.tis ![]()
Netají ještě něco???
maren píše:
ano omlouvám se nezadala jsem že přítel chodí do práce vydělává 18-19000 tisíc a nevím kam tu vyplatu dává když se ho na to zeptám tak mi říká že neví.Ano jsem snim už 9 let a řikám si jak dlouho jsem to vydržela.Asi proto že jsem ho milovala a po letech si uvědomuji že ho mám jen ráda.A td chci řešit naše žití a né lásku.A spíš tohle mě ještě od něj dál oddaluje,druhé dítě jsem strašně moc chtěla.Špatné období hodně špatné zažíváme od prosince řekl mi to pár dní před vánoci.jo karty má zablokovaný takže si vybrat z bankomatu nemuže ani to minimum a v bance u přepážky nevím jestli mu to dají.Dluhy jsou čistě jenom jeho ale už jako 23 000 a 19 000.No nevim řekla jsem mu pokud tohle zase přijde odejdu.je možnost že se k sobě vrátíme až bude klid a vše si splatí.Nezapomínám že je to otec mích dětí
Ahoj,
nějak nechápu ty počty. Dluží tak málo a má exekuci na účet???
NEvím, přijde mi že ty peníze utrácí jinde, za někoho nebo za něco jiného a očividně jsi mu ty i děti ukradení. To by se mi nelíbilo. Zvlášť, když vydělává a nic z toho. Má milenku? Hraje automaty? Tajný účet?
Vzhledem k tomu, že ze svého mizerného rodičáku potáhneš dvě děti, sebe, domácnost a jeho, tak jeho bych se zbavila a šla si žít sama. 9let je dlouhá doba, aby se začal starat a změnil se. Nakonec taky můžeš zjistit, že si na tebe napůjčoval peníze nebo koupil něco na splátky a budeš v pytli.
maren píše:
on si musí zajít do banky u ktere má učet a říct že má bloklý učet a že ví že má nárok na dvojnásobek životního minima oni kontaktuji exekutora a on je poviný to vyplatit pokud tam chodí výplata měli jsme to taky tak tet má přítel bloklý učet ale v praci uvedl muj a penize chodí na muj a na učet co je bloklý vkládame 1000 a exekutor je spokojen.jde to řešit.ale nemá zase nějak velké dluhy jsou lidi co dluží mnohem více.
Mě by osobně ani tak moc nevadily ty dluhy,ale spíš ten přístup tvého přítele
Tady už nejde jen o něj,ale hlavně o děti a pokud se to nesnaží řešit a je mu to jedno,asi bych odešla-radši k mamince,pokud je to teda možný a jak už tady někdo psal-pronájmy jsou drahý.A kpříteli se můžeš vždycky vrátit,když uvidí,že se snaží něco s těma dluhama dělat.Držím palečky ![]()
janca21peta25 píše:etatinek píše:tak v tom případě nevím kdo je hloupý a naivní dítě nikdy nic nespraví a za 9 let mohla poznat co má doma pokud spolu aspon trochu komunikovali.mladá jsem to jo ale ruzovky jsem davno zahodila a naivní taky nejsem ale ty asi jo když si myslíš že za 9 let nic nepochopila a nepoznala.janca21peta25 píše:Hloupá, naivní, mladá, zamilovaná, s růžovkami?? Třeba myslela, že ho dítě spraví, že se polepší a změní, nebo to v té době ještě nevěděla… Mě osobně to ale taky hlava nebere, ale holt asi ženská no…
ještě mi nějak nejde do hlavy že když zakladatelka věděla že pan děla dluhy tak proč si sním pořídila další dítě.![]()
To jsem psal na ni, ne na tebe. To, že je zadluženéj a je na něj exekuce ví od prosince mám to tušení, jedno dítě má šest let a druhé „vyrobili“ před 13 měsíci, takže asi tak, chápeš?? To, že je celých devět let bez peněz sice věděla, ale asi netušila, že je zadluženéj až na půdu, nebo ano, zakladatelko??
![]()
Jo a abych nebyl úplně mimo téma, tak já jsem jednoznačně pro odchod k mamince, pokud s ní máš dobré vztahy a je ochotna tě přijmout, tak není co řešit… Pomůže ti psychicky i fyzicky, pohlídá dítka, pomůže materiálně, podrží tě, nebudeš na všechno sama atd… Do podnájmu bych sám teda nešel, to jsou taky děsný pálky dneska…
![]()
etatinek píše:janca21peta25 píše:etatinek píše:tak v tom případě nevím kdo je hloupý a naivní dítě nikdy nic nespraví a za 9 let mohla poznat co má doma pokud spolu aspon trochu komunikovali.mladá jsem to jo ale ruzovky jsem davno zahodila a naivní taky nejsem ale ty asi jo když si myslíš že za 9 let nic nepochopila a nepoznala.janca21peta25 píše:Hloupá, naivní, mladá, zamilovaná, s růžovkami?? Třeba myslela, že ho dítě spraví, že se polepší a změní, nebo to v té době ještě nevěděla… Mě osobně to ale taky hlava nebere, ale holt asi ženská no…
To jsem psal na ni, ne na tebe. To, že je zadluženéj a je na něj exekuce ví od prosince mám to tušení, jedno dítě má šest let a druhé „vyrobili“ před 13 měsíci, takže asi tak, chápeš?? To, že je celých devět let bez peněz sice věděla, ale asi netušila, že je zadluženéj až na půdu, nebo ano, zakladatelko??
Jo a abych nebyl úplně mimo téma, tak já jsem jednoznačně pro odchod k mamince, pokud s ní máš dobré vztahy a je ochotna tě přijmout, tak není co řešit… Pomůže ti psychicky i fyzicky, pohlídá dítka, pomůže materiálně, podrží tě, nebudeš na všechno sama atd… Do podnájmu bych sám teda nešel, to jsou taky děsný pálky dneska…![]()
![]()
tak zase tak moc zadluženej není a uplně bez peněz taky nemuže být možná by to chtělo spolu vic komunikovat a ne hnetka utíkat a ptát se jiných.ona sama musí nejlíp vědět jestli ji to za to ještě stojí aspon to skusit každý se musí rozhodnout sam.
ivik21 aha ale já jsem to zrovna tak nemyslela s příspěvku jsem nepochopila jestli dělá další a další dluhy nebo se mu tet rozjely všechny exekuce naraz.navíc se tam ani nepíše jestli dotyčný chodí aspon do práce ale pokud ano tak aspon minimální snaha splácet je.a s platu mu určitě nestrhnou všechno musí mu nechat 2násobek životního minima a ještě na děti a to vím moc dobře protože to taky tak máme potvrzené i od advokáta. ale rozcházet se kvuli dluhum mi dojde dost ubohe navíc jeste je otazka jestli dotyčná s těch pujčech něco měla.