Musím se rozvést?

488
1.3.11 12:28

Musím se rozvést?

Ahojky holky,potřebuji radu ne bo se zeptat.S manželem jsem se chtěla rozvést a podale jsem žádost o svěření dětí do mé péče,ale s manželem jsme se domluvily,že to ještě skusíme,vrátil se k nám a žijeme spolu,ale děti do péče chci,pro případ,že by to nevyšlo,tak nám žádost o rozvod.Takže nyní se ptám,mužeme spolu žít jako manželé a děti mít ve své péči,jde to?Někde jsem to četla,že anoale nevím na 100procent.Máte to někdo takto.Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
1.3.11 12:42

Ahojky, nejsem v tom zběhlá, ale myslím, že by to šlo v rámci předběžného opatření, ale to můžeš udělat vždycky, a taky by tam měl být nějaký důvod. Být tebou, raději bych zkusila dát manželství do pořádku a ne se připravovat na rozvod, zejména, když zase fungujete jako rodina. To, co máš v plánu manželství moc neprospěje, tak to zkus zvážit. Je to samozřejmě tvé rozhodnutí, jeho zastáncem ale nejsem. Už jen otázka ,,musím se rozvést"? mi přijde......moc nerozumím, o co ti jde, chceš dát tedy manželství do pořádku a dát mu ještě šanci, nebo potom nechápu, proč se manžel vrátil a žijete jako dříve…???

• Citovat
  • Upravit
50725
1.3.11 12:46

Já těmhle věcem taky nerozumím, ale přijde mi to divné. Jednou jste manželé, žijete spolu, tak snad máte děti v péči oba, ne? A jestli se rozvedete, tak se to pak vyřeší, jak u každého, kdo se rozvádí a předtím to nečekal :lol: Nechápu, jaký by to teď mělo smysl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.3.11 12:49

Pokud to opravdu chcete oba zkusit, tak do toho musíš vložit i důvěru. Něco se mezi vámi stalo, ale pokud chcete spolu dál žít, musíte to hodit za hlavu a ne si pořád dělat zadní vrátka. Na taková řešení je vždycky času dost. Přijde mi, že jsi souhlasila s tím, že to spolu ještě zkusíte, ale vlastně už jsi rozhodnutá, že spolu nezůstanete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
1.3.11 12:53

Je gambler,o nic jiného nejde.Dala jsem mu ještě jednu šanci-jde se léčit ale už jsem podala žádost o děti a stahovat to nechci,rozumíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
1.3.11 12:54
mazlove píše:
Takže nyní se ptám,mužeme spolu žít jako manželé a děti mít ve své péči,jde to?

Já teda možná taky nechápu dotaz.. ptáš se na to, jestli spolku můžete žít v jedné domácnosti jako manželé a mít děti ve společné péči vás obou? Ale to už přece máte, nebo ne? Úprava by měla smysl, pokud byste byli pořád manželé, ale nežili spolu, ale takhle není přece důvod, ne? :think: Anebo se chceš zeptast, jestli by děti byly jenom v tvé péči, i když byste žili spolu jako manželé? Pak nechápu proč, když by stejně s manželem ve styku (a fakticky v péčiú byly pořád). Nebo ho chceš zbavit rodičovské zodpovědnosti? Možná jen nerozumím dotazu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
1.3.11 12:54

O dúvěře se nedá povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
1.3.11 13:00
mazlove píše:
Je gambler,o nic jiného nejde.Dala jsem mu ještě jednu šanci-jde se léčit ale už jsem podala žádost o děti a stahovat to nechci,rozumíte.

Moc nerozumím.....já jsem bohužel ten sociální moralista…pokud se chce manžel léčit, nemyslíš, že by pro něj byla vhodnější opora, než rozvod a svěření dětí do tvé péče? Gamblerství je nemoc, tak jako každá jiná, je to závislost, kterou je potřeba léčit, ale je důležitá hlavně opora rodiny, motivace, nikoliv nějaký nůž na krku. Tobě by se líbilo, kdybys byla nemocná a manžel se k tomu postavil takto? Dej mu ještě šanci se postavit na nohy a buď mu oporou, rozvést se můžeš vždycky. Znám i lidi, kteří se z této závislosti dostali.

• Citovat
  • Upravit
16694
1.3.11 13:06
sad 1 píše:
mazlove píše:
Moc nerozumím.....já jsem bohužel ten sociální moralista…pokud se chce manžel léčit, nemyslíš, že by pro něj byla vhodnější opora, než rozvod a svěření dětí do tvé péče? Gamblerství je nemoc, tak jako každá jiná, je to závislost, kterou je potřeba léčit, ale je důležitá hlavně opora rodiny, motivace, nikoliv nějaký nůž na krku. Tobě by se líbilo, kdybys byla nemocná a manžel se k tomu postavil takto? Dej mu ještě šanci se postavit na nohy a buď mu oporou, rozvést se můžeš vždycky. Znám i lidi, kteří se z této závislosti dostali.

V tom případě už to chápu. Sad, ty asi nemáš s gamblerem zkušenosti. Strýc je gambler. Problémy začali někdy před 25ti lety. Fest zadlužil rodinu, nakonec se šel léčit. „vyléčil se“ na pár let. Pak zase začal hrát. Bral si půjčky tak, aby o tom rodina nevěděla..nejdřív od bank, menší částky tak, aby nebyl potřeba souhlas manželky, pak i od lichvářů. Ve chvíli, kdy to všechno prasklo, měl „údajně“ dluh 300tis. Teta zemřela „naštěstí“ pár měsíců před tím. Tohle by totiž už nepřežila. Sestřenka si vzala půjčku, aby pokryla veškeré jeho dluhy a nepřišli tak o byt (to bylo loni v létě). A teď? Sestřenka má na krku velkou půjčku a musejí se stěhovat, protože o byt stejně přijdou.

Udělala bych to samé, rozvést se. Pokud budete nadále manželé a on někde naseká dluhy, budeš je muset platit taky. Děti bych zatím neřešila, ty ti jen tak sebrat nemůže a aspoň někde mu tu důvěru dopřeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.3.11 13:10

Já se zeptám jinak - v případě, že by se na léčení vybodl, ty by ses s ním pochopitelně rozvedla - myslíš, že by byl se svěřením dětí do tvé péče nějaký problém? Pochybuju o tom a tedy mi přijde zbytečné to řešit už teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
1.3.11 13:12

Sad 1 nemluvím o rozvodu.žijeme spolu skoro 4 roky,děti skoro 2roky.Přišla jsem na to v těhotenství,jen sliboval a lhal,peníze nenosil.Celkem co jsme spolu,tak tam narval okolo 300tisíc i víc.řekla jsem že už to dál nejde,tak jsem ho vyhodila a dala žádost o svěření dětí do mé péče,rozvod jsem nepodávala.ale ted jsem mu dala poslední šanci s léčením atd,ale právě tu žádost o děti už nechci stahovat,abych já měla jistotu a měla i v něco v ruce.Tak se právě ptám jestli múžeme žít ve společné domacnosti jako manželé a děti mit ve své péči jen já jako matka,o to mi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
1.3.11 13:15
Kakika píše:
sad 1 píše:
mazlove píše:

V tom případě už to chápu. Sad, ty asi nemáš s gamblerem zkušenosti. Strýc je gambler. Problémy začali někdy před 25ti lety. Fest zadlužil rodinu, nakonec se šel léčit. „vyléčil se“ na pár let. Pak zase začal hrát. Bral si půjčky tak, aby o tom rodina nevěděla..nejdřív od bank, menší částky tak, aby nebyl potřeba souhlas manželky, pak i od lichvářů. Ve chvíli, kdy to všechno prasklo, měl „údajně“ dluh 300tis. Teta zemřela „naštěstí“ pár měsíců před tím. Tohle by totiž už nepřežila. Sestřenka si vzala půjčku, aby pokryla veškeré jeho dluhy a nepřišli tak o byt (to bylo loni v létě). A teď? Sestřenka má na krku velkou půjčku a musejí se stěhovat, protože o byt stejně přijdou.

Udělala bych to samé, rozvést se. Pokud budete nadále manželé a on někde naseká dluhy, budeš je muset platit taky. Děti bych zatím neřešila, ty ti jen tak sebrat nemůže a aspoň někde mu tu důvěru dopřeješ.

Tak v takovém případě to chápu, já jsem měla ale pocit, že zakladatelka se rozvádět nechce a z toho jsem vycházela. V takovém případě bych možná udělala zúžení společného jmění manželů. Já prostě neroznumím - svěření dětí do péče…a manželství. Tak buď se rozvádím, nebo ne.
Jinak v rodině jsme měli taky gamblera, dnes už je v pohodě. Je to individuální. Pokud by ale zakladatelce hrozily dluhy, tak asi ale řeší něco jiného, než svěření dětí do své péče, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sad 1
1.3.11 13:16
mazlove píše:
Sad 1 nemluvím o rozvodu.žijeme spolu skoro 4 roky,děti skoro 2roky.Přišla jsem na to v těhotenství,jen sliboval a lhal,peníze nenosil.Celkem co jsme spolu,tak tam narval okolo 300tisíc i víc.řekla jsem že už to dál nejde,tak jsem ho vyhodila a dala žádost o svěření dětí do mé péče,rozvod jsem nepodávala.ale ted jsem mu dala poslední šanci s léčením atd,ale právě tu žádost o děti už nechci stahovat,abych já měla jistotu a měla i v něco v ruce.Tak se právě ptám jestli múžeme žít ve společné domacnosti jako manželé a děti mit ve své péči jen já jako matka,o to mi jde.

Děkuji za objasnění, snad ti holky tady poradí lépe :-D

Příspěvek upraven 01.03.11 v 13:17

• Citovat
  • Upravit
50725
1.3.11 13:17

No právě, já to nechápu s těma dětma - jaký to bude mít dopad v praxi? Majetek chápu, to je jasné, ale děti snad exekutor nesebere :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
1.3.11 13:20

sestra se ted rozváděla nakonec rozvod stáhla před rozvodem řešíli samozřejmě nejprveděti takže byli svěřeny do jeji peče aůe tim že k rozvodu nedošlo z duvodu stáhnuti žaloby zaniklo i svěření ditěte do péče je to novy zákon kdysi to bylo jiny pokud už ti ditě svěřili bylo to prostě platné já se m to tak kdysi měla ale rozvedla se až ne podruhé a to rozhodnuti mi u soudu stále platilo dneska už to tak nejde a pokud anuluješ rozvod anuluješ stim i jine žaloby jako je svěření ditka + třeba majetkoprávni atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí