Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozvod můžu podat kdykoliv,ale ta žádost se už vyřizuje a nechci ji stahovat.Je jinak hrozně hodnej,ale ty bedny,je nenapravitelnej,ale ted snad nejakou dobu nehraje a jde se léčit a vše peníze půjdou jen ke mě.
mazlove píše:
Sad 1 nemluvím o rozvodu.žijeme spolu skoro 4 roky,děti skoro 2roky.Přišla jsem na to v těhotenství,jen sliboval a lhal,peníze nenosil.Celkem co jsme spolu,tak tam narval okolo 300tisíc i víc.řekla jsem že už to dál nejde,tak jsem ho vyhodila a dala žádost o svěření dětí do mé péče,rozvod jsem nepodávala.ale ted jsem mu dala poslední šanci s léčením atd,ale právě tu žádost o děti už nechci stahovat,abych já měla jistotu a měla i v něco v ruce.Tak se právě ptám jestli múžeme žít ve společné domacnosti jako manželé a děti mit ve své péči jen já jako matka,o to mi jde.
Mě to opravdu přijde taková na hlavu postavené. Děti ti sebrat nemůže, ale o majetek tě připraví ani nemrkneš ![]()
Tak taky je možnost, že se opravdu rozvedete, ale jenom papírově - přece nikdo neříká, že spolu nemůžete být i tak. To vyřeší ty děti, navíc i majetek a když bude muž 5 let hodný, tak si ho můžeš zase vzít
Já bych se teda víc bála, že přijde exekutor a sebere dětem střechu nad hlavou… ![]()
To vím,že o děti nepřijdu,ale už jsem to podala.Tak co mám dělat?I dr.mi poradila,že abych tu žádost nestahovala.Jde to vůbec to stáhnout?Podávala jsem tu někdy začátkem února a řekla mi,že do prázdnin by to mělo být
Tak ja nevim jak je to dnes, ale pred par lety to resila kamaradka. S chlapem bydlela v podnajmu a normalne podala zadost o svereni deti do sve pece (taky byli manzele) a normalne to proslo jeste v dobe kdy spolu bydleli. Kdyz pozdeji odesla uz ji nikdo na deti nemohl sahnout. A porad byli manzele.
doriang píše:
Tak ja nevim jak je to dnes, ale pred par lety to resila kamaradka. S chlapem bydlela v podnajmu a normalne podala zadost o svereni deti do sve pece (taky byli manzele) a normalne to proslo jeste v dobe kdy spolu bydleli. Kdyz pozdeji odesla uz ji nikdo na deti nemohl sahnout. A porad byli manzele.
no tak to šlo kdysi ted už ne cca rok je to změněno pokud nedojde k rozvodu tak se všechno anuluje běž na socialku je tam vždy odděleni o pěči omatku a děti tam tohle všechno řeknou uvidiš
já bych hlavně udělala zúžení majetku manželů, sice exekutoři na to nehledí, ale pokud budeš mít právně potvrzené, že např. byt, či nějaká nemovitost je pouze tvoje, tak ti jí vzít nemůžou. Jesli máš podanou žádost o svěření dětí do péče, tak stejně to trvá několik měsíců než se to vyřídí, třeba pak budeš mluvit jinak a rozvedeš se z fleku.
jinak otec jedné mé kamarádky taky hrál. manželka se s ním rozvedla, pár let žil jinde než ona a jejich děti. asi za pět let, kdy se stále stýkali jako pár, ale nežili spolu (event. hrozba exekuce a tak) tak se stěhoval zpět (dokázal, že to dokázal), už se teda nikdy zpět nevzali (recidiva je dost častá), ale jsou spolu celkem přes 33 let.
Ahoj, tak já Ti odpovím z vlastní zkušenosti. Manžel mi před rokem utekl k milence. Ihned začal kolotoč. Dítě, majetek a pak rozvod. Dítě jsem měli vyřízené hrozně rychle. Je v mé péči a manžel platí 3 tis. měsíčně. Ale než jsme s právníkem cokoli připravit k rozvodu, tak se manžel s pláčem a prosíkem vrátil zpět k nám. Já jsem řekla, že to naposledy zkusíme. Je to už rok, jsme spolu ale dítě mám ve své péči a on mi platí alimenty.
Mazlove - kdo se nechce změnit, ten se nezmění. Mám na to v rodině příklad - svého otce. Spočti si, jestli během měsíce nahází do beden tolik, že by vás to finančně potopilo - a podle toho jednej. Dávat někomu šanci je sice pěkné, ale nesmí tě to stát střechu nad hlavou. Za dobrotu na žebrotu.
A hodný jepodle mě takový chlap, který vydělá na obživu rodiny, svou ženu pohladí, občas jí dopřeje nějakou drobnou radost (třeba jednodenní společný výlet) a svým dětem vymyslí náplň volného času (a respektuje jejich přání a sny). Peníze do hracích automatů podle mě házejí jenom sobci…
kaculkadrakulkapřesně takhle jsem to myslela,ale někdo tu psal,že už to takhle nejde,že to bylo dřív.
On se chce zmněnit,nehraje bedny každý měsíc,on tak jednou za 3měsíce,jinak je v poho,prostě mu to v hlavě přeskočí a musí si jít zahrát a nechá tam třeba 8tisíc.Dnes ráno volal do té léčebny a řekli mu,že 21 března nastupuje
S hraním beden je to jako se závislostí na alkoholu, lécích, drogách atd. Kdo se jednou dostane do závislosti, ten už k tomu nikdy nesmí ani „přičichnout“. Pokud si jde zahrát jednou za 3 měsíce, tak u něho ta závislost trvá. Bude to znít tvrdě, ale najdi si jiného chlapa. Tento tě jenom stáhne do bahna. Je to tvůj život, jak si ho zařídíš, tak ho máš.
V první řadě bych si, jak ti radí holky, nechala právně upravit majetek - zúžení společného jmění manželů. To je podle mě pro tebe a děti úplně nejdůležitější !!!!!
A jinak souhlas Jurou- „A hodný je podle mě takový chlap, který vydělá na obživu rodiny, svou ženu pohladí, občas jí dopřeje nějakou drobnou radost (třeba jednodenní společný výlet) a svým dětem vymyslí náplň volného času (a respektuje jejich přání a sny). Peníze do hracích automatů podle mě házejí jenom sobci…“
Checht, mě přijde opravdu zábavné, že chceš mít ošetřené děti, ale na majetek vůbec nemyslíš… Co když mu hrábne, vezme si půjčku půl milionu, všechno naháže během týdne do automatů, no a co pak?? Pak se z toho pose…tyvíšco…
![]()
Nemolka, ale zruší se to po jaké době?? Když nebyla podána žádost o rozvod a přitom dojde ke svěření do péče matky, tak jak se to řeší pak??
![]()
tADY MI ASI NĚKDO NEPORADÍ!JÁ SE PTÁM NA JINEJ DOTAZ A NÉ O MAJETKU ATD.MĚ ZAJÍMÁ JEN,JESTLI TO JDE TAKHLE ŽÍT JAKO MANŽELÉ A JÁ MÍT DĚTI VE SVÉ PÉČI.jÁ TO UŽ PRÁVĚ PODALA A TED NEVÍM CO.DĚKUJI