Je patrová postýlka opravdu tak bezpečná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30324
18.8.25 08:42

Že by spadla pod někým patrová postel jsem neslyšela. To spíš spadnou na děti skříně, když blbnou a věší se na dveře. Za mě, pokud se vejde, vem rovnou 200, děti rostou velmi rychle a takto jim vydrží do dospělosti. My máme nyní je vyvýšené postele a byla doba, kdy jsem tam spala s dětmi i já a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.8.25 09:17

Já jsem se dočetla o nehodě, kdy dítě propadlo mezi matrací a zábranou, zustalo viset za hlavu a oběsilo se. tehdy jsme si zrovna pořizovali patrovku, takže jsem u ní a všech dalších patrovek vždy hlídala, aby mezi matrací a zábranou nebyla škvíra, kterou by prolezl zadek a když jsme třeba spali v nějakém ubytování s palandou a ta mezera se mi nezdála, tak jsem ji něčím zatarasila. obvykle to dobře šlo knížkama (nasvislo, držely ve škvíře mezi matrací a bočnicí). A děti jsem upozornila, ať tím nic neprostrkávají. No jsem magor, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.8.25 09:19

Jo a propadlo se nám dítě na patrovce, byl tam rošt s chybějícími prkýnky a provalilo se to i s matrací - byla slabá. Nikomu se nic nestalo, všichni z toho měli srandu. nestalo se to při spaní, ale při blbnutí, při spaní se váha rozloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
18.8.25 09:25

Já palandu nikdy neměla i když jsem po ní opravdu hodně toužila. A užívala jsem si spaní nahoře tak pouze na táborech a školách v přírodě. Ale spousta dětí v mém okolí na palandě vyrostlo. A nikdy jsem neslyšela, že by pod někým spadla. Nebo se na ní někdo vážně zranil. Nějaké ty modřiny, škrábance, nebo třeba vyvrknutý kotník nepočítám. Ale to si děti dokážou přivodit i bez palandy.
Takže já bych se toho nebála. Koupila bych kvalitní, nebo ji klidně nechala vyrobit u truhláře pokud vám to rozpočet dovolí.
Taky dneska už existuje mnohem více bezpečnostních prvků. Což se za nás tolik neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 11:12

Ještě mě napadá jak jsou prkna na horní posteli, měli jste to něčím ještě zespodu zakryté? Aby časem neopadávaly třísky dolů z roštu.

• Citovat
  • Upravit
2301
18.8.25 11:15
@Pudloslava píše: Více

To se stalo před pár lety v obci poblíž. Prý tam ten chlapeček nějakou dobu bojoval, aby se vyprostil. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24779
18.8.25 11:34
@Pudloslava píše: Více

Ano, to se stalo lidem u nás, dítě si jim takto zlomilo vaz na táboře. Ale tam spali ve spacácích a ten klouzavý pytel se s holčičkou svezl. My jsme měli patrovku od útlého vělu až do dospělosti a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.8.25 16:24
@Anonymní píše: Více

to je opracovane drevo, nic nepada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 18:15

@Pudloslava u nízkých postelí co jsme objednali tak jsem měla na matraci pořád třísky

• Citovat
  • Upravit
69118
18.8.25 18:48

A jsme zpět na první straně, musíš volit solidního výrobce. Fakt není normální, aby z roštu lezly třísky. Normální dřevo je opracované. Máme palandu od truhláře, ani se nehne, nikdo se nikam nepropadá a tříska z toho neleze jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16478
18.8.25 19:41
@Anonymní píše: Více

Tak to asi nebyla extra kvalita. Taky jsem dosud neviděla nikde v posteli třísky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22957
18.8.25 20:05

My měli na chatě pidi palandu délka 140 a letos jsme ji poslali dál, dcera měla 130cm, ale doma bych brala rezervu tak aspoň 20cm, 180cm mi přijde naprosto v pohodě.
Nehody nikdy žádné nebyly. Doma měla dcerka od 4 let vyvýšenou postel se skluzavkou, nikdy nespadla ani na ní nic nespadlo. Palandy už nemáme, máme veliký pokoj a vadilo mi, že jsem si nahoru nemohla k dceři lehnout, sednou k posteli, kdežto k mladší dceři ano a nedělalo to dobrotu. Jen na té chatě, kvůli místu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí