Je potřeba dítě uspávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
8.1.16 13:01

Rozhodne si to delejte, jak jste spokojeni. ja myslim, ze ditko absenci rezimu netrpi, spis rodice. Ani ja deti nejak neuspavala, jen ukladam (a v poslednich letech i zahanim).

Jedine, co bych k tomu podotkla, ze s podobnou rodinou je pomerne neprijemne travit dovolene. Dospelak se obvykle tesi na vecer s vineckem a volnym pokecem bez deti. A kdyz mu cizi decku leze po stole do jedenacti, tak je nenaladen, zejmena, pokud si to svoje pracne ulozil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
8.1.16 13:02
@Moni25 píše:
Myslím, že mluvíš o dvou různých věcech: uspávání a režim.
Uspávání z mého pohledu je „tyranie“ rodiče, přijde mi zbytečné a obě děti jsme se snažili odmala „učit“ na samostatné usínání, i když samo ne za cenu vyřvání apod.
Možná jsem měla štěstí, ale oba od miminkovského věku zvládají usnout sami bez problémů a to i v cizím prostředí.
Takže uspávání bych neučila, když Vám takhle za pomoci mlíčka usne sám.Ale režim… nenutila bych dítě na hodinu, kterou chci já, ale režim bych držela. Myslím tím režim ve smyslu chodit spát přes den i večer v plus mínus půl h stejný čas.. ten rituál okolo (koupání, spaní, večeře) se mě osobně osvědčil, protože děti připraví na ten spánek, zklidní atd..
takže pro ten bych se přimlouvala, ale je to přeci jen o tom jak to vyhovuje Tobě a dítěti ne?
jinak ono je něco jiného syn Tvého věku a pak za rok, dva uvidíš, zda to i nadále bude takhle fungovat, ty děti se hrozně mění.

Moni, můžu se zeptat, jak jste učili děti usínat samotné? Mám sice doma ještě malé miminko, ale myslím, že už bych se o něco snažit mohla, jen nevím jak na to, taky ji nechci nechat vyřvat, ale sama mi prostě usnout nechce :think: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
8.1.16 13:08
@koala123 píše:
@Svistice Jj, to přesně má kamarádka. Dcerka už kolabuje, ale spát nejde. To malý usne všude, stačí dečka a lahvička. Někdy se mu směju, že je jak pejsek. Vleze na svůj pelíšek na dece a usne. Asi jednou bude krušné ho na to usínání s lahvičkou odnaučit. Ale zatím je malý a každé dítě má něco. Některé láhev, jiné dudlík, jiné plyšáka :)

Neboj, ono mu to mlíko přestane chutnat, až bude starší. Dcera pila k snídani batolecí mléko z lahve ještě ve 4 letech, když chodila do školky. Už jsem si začínala dělat starosti, jak ji to odnaučím, a ona během pár týdnů lahev sama odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
8.1.16 13:10
@KW píše:
Moni, můžu se zeptat, jak jste učili děti usínat samotné? Mám sice doma ještě malé miminko, ale myslím, že už bych se o něco snažit mohla, jen nevím jak na to, taky ji nechci nechat vyřvat, ale sama mi prostě usnout nechce :think: děkuji

Já učila postupně od nějakých 3 měsíců, tedy nenechat úplně usnout u prsa, ale pokládat do postýlky těsně před vytuhnutím a postupně stále probuzenější a probuzenější… pokud začala brečet, tak pohladit, případně pochovat, třeba i znova mlíko, ale zas odložit do postýlky ještě nespící a časem jsme se dostali do stadia, že se napije a lehne. Teď třeba hned nespí a hraje si tam než usne, ale nevyžaduje mě k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
8.1.16 13:10

@KW Mě se osvědčilo, aby to pro malého vypadalo, jako že jdeme spát taky. Když nám v obýváku hrála televize a byl tam manžel, malý chtěl za námi a nechtěl být v postýlce. Tak jsme to začali dělat tak, že všude zhasneme a já si taky lehnu do postele a říkám mu, že jdeme spinkat. On je milionový, vždy usne sám. Pak když usne, můžeme udělat třeba párty, už ho nic nezvbudí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.1.16 13:19

@koala123 gratuluju k zavedenému režimu, na řeči kolem se vykašli. My jsme neuspávali nikdy. Ano, měli jsme rituály, pomazlili se před spaním, pohádka na nočníku atd. ale žádné hodinové cyráty. Malá si po večeři umyje zuby, sedne na nočník, přečtem pohádku, pomazlíme se v křesle, dostane do postýlky svoji deku a hračky, pusinku a už mi hlásí „papa“. Budou jí dva, naprosto stejným stylem jedem minimálně od roku, uspávat ji pak může prakticky kdokoliv. Koupání v rituálech nemám, nekoupeme každý den…spí mi do sedmi až osmi s probuzením na nočník v noci. Pak ještě po obědě ze dvě hodinky. Bez uspávání, prostě není problém…neřeš a užívej si to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.1.16 13:19
@KW píše:
Moni, můžu se zeptat, jak jste učili děti usínat samotné? Mám sice doma ještě malé miminko, ale myslím, že už bych se o něco snažit mohla, jen nevím jak na to, taky ji nechci nechat vyřvat, ale sama mi prostě usnout nechce :think: děkuji

Ono záleží na tom, co si představuješ pod pojmem „usínat samotné“. Jestli to, že najedené a vykoupané dítě frkneš do postýlky a nazdar bazar, už mě s ničím neotravuj, nebo to, že to dítě usne, aniž by jsi ho musela třeba do bezvědomí uhoupávat na ruce nebo si s ním lehnout do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
8.1.16 13:20

@Lutonka Jí vadí, že tak malé dítě chodí spát v deset. Ale každému stačí jinak dlouhý spánek. Ráno se mi budí veselý a usměvavý. Před den má jedno polední spaní na dvě hodinky, nevidím v tom problém. Pořád ale poslouchám, jak jsem hrozná, že nechávám dítě ponocovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.16 13:21

@koala123 buď ráda, že to tak máš.. Náš má pravidelný režim, hlídám čas, když je jeho doba, šupnu do postýlky, dám pitíčko a zachvílu vesele chrápe :mrgreen: teď máme pokažené večerní usínání, protože mu rostou tesáky, trvá, než zabere, ale co.. lepší, aby usnul sám v půl 10, než ho nosit v náruči třeba od 8 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.1.16 13:24

@koala123 Tak mě by taky třeba vadilo, kdyby dítě chodilo spát v deset. Pokud to nevadí vám jako rodičům, tak vaše věc.

Jeden z aspektů pozdě chodících dětí zmínila @Pudloslava, další věcí je pak případné kolize s pozdějším „školkovým“ režimem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.1.16 13:25

@koala123 jak tu uz padlo, pletes dve veci dobromady. Rezim a uspavani. Ty resis rezim. Uspavani je trochu o necem jinem. Ja uspavam. I kdyz si mala zmoula oci a zyve, musim uspat, jinak neusne a bude brecet a brecet. No a nekdy to uspavani trva hodinu, ale vyjimecne. Sama nevim, jak to odbourat. Sama proste nikdy neusne. Jen v kocaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.1.16 13:27
@koala123 píše:
@Lutonka Jí vadí, že tak malé dítě chodí spát v deset. Ale každému stačí jinak dlouhý spánek. Ráno se mi budí veselý a usměvavý. Před den má jedno polední spaní na dvě hodinky, nevidím v tom problém. Pořád ale poslouchám, jak jsem hrozná, že nechávám dítě ponocovat.

mě by třeba takhle pozdní ukládání vadilo, v tuhle dobu jsme kolikrát s manželem už tuzí…dítě se prostě přizpůsobilo našemu režimu…jako zkusila bych to být tebou posunout, stačilo by možná o hodinku…hned by to vyznělo líp ;) je to fakt mrně…posouvala bych postupně..třeba každý večer o deset minut. to pak skoro nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.1.16 13:27

@Pomka Vydrž, ona k tomu dozraje. Až pochopí, že když je unavená, tak se s tou únavou nemá prát a snažit se ji přebíjet, ale má si lehnout, zavřít oči, zrelaxovat a usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
8.1.16 13:28
@martina.se píše:
@koala123 buď ráda, že to tak máš.. Náš má pravidelný režim, hlídám čas, když je jeho doba, šupnu do postýlky, dám pitíčko a zachvílu vesele chrápe :mrgreen: teď máme pokažené večerní usínání, protože mu rostou tesáky, trvá, než zabere, ale co.. lepší, aby usnul sám v půl 10, než ho nosit v náruči třeba od 8 :think:

souhlas..dělala bych stejně. naší rostou teď tři špičáky…usínání pohoda, ale v noci se budí i třikrát, je zmatená, chce snídat a na záchod… :roll: no, mám zase nácvik na kojení druhého :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.1.16 13:29

@koala123 Jak bylo psáno, některé dítko potřebuje pomoct s usnutím, jiné ne. Váš má vlastní režim a evidentně vám to všem vyhovuje.
My uspávali do 9 měsíců, pak se naučil usnout sám. Teď má 2 a čtvrt a já jen dám pusu na dobrou noc a odcházim. Přes den už nám spí jen někdy a je to jen na něm zda se cítí unavený a lehne si, nebo jde večer spát dřív. Někdy vytuhne na gauči, dneska šel do postele. Ale přiznám se, že nejdýl má večerku ve 20 hodin, to jde do postele. Na malé dítě mi 22 hodin přijde moc, navíc já pracuju z domova a večer prostě potřebuju klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí