Je potřeba odrážedlo?

5.4.17 14:01

Je potřeba odrážedlo?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když má dítě 2 roky, jestli je třeba mu kupovat odrážedlo? S manželem se nemůžem shodnout, já ho chci a on ne. Jeho argumenty jsou ty, že stačí ta odrážecí motorka a pak přejít na kolo s kolečky..Mě přijde, že čekat rok na to, až bude jezdit s přídatnými kolečky je hrozně dlouhá doba.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
5.4.17 14:05

Na koloodrážedle se naučí rovnováhy která je potřeba na kolo..jestli nechcete koloodrážedlo, koupila bych místo motorky rovnou kolo 12tku s kolečkama..to už pro 2,5 jde..

• Citovat
  • Upravit
442

Jaky je rozdil mezi odrazeci motorkou a odrazedlem 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270

@majdamuller my jsme ho (odrážedlo jako kolo bez šlapek) teď dostali a malá je nadšená, že má své kolo. Všechny děti co ho měly pak přešly rovnou na kolo bez přídavných koleček. Já jsem pro ho koupit, bohatě bude stačit z bazárku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
5.4.17 14:07

Tak potřeba to není, dítě bez toho přežije, ale za mě ano. Dcera od 2 let jezdí na koloodrážedle a od 3 na malém kole už rovnou bez koleček. Ve 4 letech přesedlala na větší kolo a už normálně jezdí bez jakékoli pomoci, nasedne, zastaví… Podle mě se s bočnými koly ještě nikdo na kole jezdit nenaučil. Ale záleží, jak jste založeni a jak na to ježdění spěcháte. My jezdíme na kole hodně a chtěli jsme, aby dcera jezdila co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136

Myslis kolodrazedlo? Mi ho koupili ted ke 2 narozkam ale moc ho nezvlada, zaprvy je tezky ze ho sam neunese kdyz mu treba upadne a zadruhy neumi zatacet :D mame i ty motorky, auticka, a to je uplne o necem jinem, ty koloodrazedla jsou vetsinou stejne urcene od 3 let, nemusi hned potom jezdit s pomocnymi kolecky :nevim: myslim ze manzel ma pravdu, neni to nejlevnejsi zalezitost a pravdepodobne vam to bude jako nam asi este chvili lezet doma bez vyuziti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680

Tak deti, co jezdi na koloodrazedle se potom na kole nauci rychleji, maji zmaklou rovnovahu a pridavna kolecka vetsinou nepotrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
5.4.17 14:09

Já jsem pro odrážedlo. Syn na něm jezdil od dvou do čtyř let, naučil se na něm držet balanc a první kolo se šlapkami jsme kupovali 18 a rovnou se naučil během chvilky jezdit bez přídavných koleček.
Navíc super pomůcka pro delší trasy, které dvouleté dítě ještě nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.4.17 14:09

Odrážedlo (kolo bez koleček) je ideální na naučení se držení rovnováhy a děti už pak můžou rovnou jezdit na kole bez koleček. A naučí se pak mnohem lépe a dříve na kole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.4.17 14:11

U dcery jsme z motorky přešli rovnou na kolo s kolečky, u syna byl postup motorka - odrážedlo - kolo bez koleček. Hlavní argument, proč je druhý postup lepší, je, že se stabilizačními kolečky jej třeba využívat jinou techniku jízdy, protože kolo není možné v zatáčkách naklonit. Jenže na odrážedle sice dítě zatáčí náklonem a navíc trénuje rovnováhu, zároveň se ale nenaučí šlapat, což ho při přechodu na kolo také limituje. I na základě osobní zkušenosti mi to tedy přijde úplně jedno. Syn se sice nakonec naučil jezdit později, ale on je docela poseroutka, takže to spíš bylo tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
5.4.17 14:13

Asi napíšu, co většina. Do asi 2,5 let motorka, pak kolodrážedlo a na šlapacím kole se obě holky před 4. rokem naučily 100% samostatně jezdit během asi 4 dnů (tím myslím rozjet se, šlapat a dle potřeby zastavit). Díky kolodrážedlu se naučily hodně samy. Běhat jsem za nima musela jen asi 2 dny, než se naučily rozjíždět.
Přídavný kolečka jsme sice ke kolu dostaly (podědily), ale okamžitě je schovaly.

Příspěvek upraven 05.04.17 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.4.17 14:14

Moje mladsi jezdi od dvou let na firstbiku, ma tam jeste namontovany adapter, ktery snizuje sedlo, je celkem drobna, jeste nema 12kg, ale v pohode to zvlada, ted ma 2,5. Je ale trosku divocejsi povahy :lol: starsi dcera koloodrazedlo nemela, ani plastovou motorku, bydleli jsme ve meste a moc ji to nebavilo. Ve trech dostala kolo s pridavnymi kolecky a ve 4,5 se naucila jezdit bez. Ted mela pet a uz ma kolo 20' a zvlada to. Takze ono to je fakt ruzny. Ja bych ho ale poridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154

@Svistice Můžu se jen zeptat jestli byl syn taky tak malý jako je má dcera (2 roky, max. 80cm)? A kdy (spíše při jaké výšce) jste pro něj sehnala první odrážedlo? Případně co to bylo za značku… Malá totiž ještě pořádně ani z té motorky nedosáhne na zem. Jako dosáhne, ale při každém odrazu zavadí o zadní kolečko. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157

Tak u nas neplati to kdyz maji koloodrazedlo tak pak na kolo se slapkama jdou uz bez pridavnych kolecek…jinak ale samozrejme muze byt bez koloodrazedla, ale po dvou detech musim je to super a treba z druhe ruky neni tak drahe…moji kluci na nem jezdili od roka a pul a do tri urcite, mladsimu budou 4 a ted jsme mu koupili kolo se slapkama(ale ma pridavny kolecka) nez se nauci slapat taky jim to chvili trva, ale porad na vylety radsi vezu tu koloodrazedlo nez klasicky kolo, i na prochazku do mesta apod. mi prijde jeste lepsi a kolo vylozene na stezku nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
5.4.17 14:15

@majdamuller Syn bude mít 2 roky v červnu a odrážecí kolo mu plánuju koupit jako dárek. Motorku miluje, na cyklisty venku nadšeně ukazuje, tak si myslím, že je to krok správným směrem. Já jako dítě na kole s kolečky jezdila a nic mi to nedalo. :nevim: Ty odrážecí kola mi jsou hrozně sympatická, jdeme do toho určitě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí