Je potřeba pedagogické minimum,i když mám státnice z pedagogiky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A jaké máš obory? Pedagogické minimum se dělá obvykle kvůli možnosti učit předměty, vseobecne nebo přírodovědné na 2stupni ZS a SS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@afghani Pokud bys chtěla učit musíš mít kvalifikaci - tedy vystudovanou pedagogickou fakultu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U me byl treba problem v tom, ze na diplomu nemam napsanou i didaktiku, jen pedagogika jim nestacila, tak jsem se musela „dovzdelat“… Vtipne je, ze momentalne v nasem okrese chybi desitky ucitelu, tak se nabiraji i stredoskolaci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj V tomto případě zaklad. nemusí. Pedagogiku v Mgr. studiu zakončeno SZZK (včetně té didaktiky atd.,a ta se na katedře pedagogiky určitě učí)lze uznat místo pedag. mimima. Katedra pedagogiky FF UK totiž přednáší právě pedag. minimum a náplň pedag. minima byla zcela jistě i náplní Mgr. studia. Mám totiž pedagogiku na FF taky
P. S.Jedině že by na tom nějaký pedant ředitel bazíroval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@afghani jde o to co chceš učit. Sama jsem měla na pajdě vystudované 3 obory, nyní jsem potřebovala učit další a dostudovávala jsem si ho. Že sice teď to ještě povinné není, ale časem by měli učit jen aprobovaní a tam ti je ped. minimum k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@afghani jde o to co chceš učit. Sama jsem měla na pajdě vystudované 3 obory, nyní jsem potřebovala učit další a dostudovávala jsem si ho. Že siceteď to ještě povinné není, ale časem by měli učit jen aprobovaní a tam ti je ped. minimum k ničemu.
Už to je povinné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@afghani píše:
@Danitschka didaktiku mam, i pedag. praxi z privatni zahr.skoly.Jde mi o to, zda tedy musim delat ped. minimum nebo ne a kdo to vyhodnoti?
Napis si na msmt, je tam jedna urednice, co se zabyva vylozene kvalifikaci, az dorazim domu, muzu napsat i jmeno. Tam by to meli vedet presne podle kodu na diplomu. Od roku 2015 by meli ucit jen aprobovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka to znamená přesně co? Stačilo mít vystudovanou vs odbornou a k tomu pedagogické minimum a bralo se to jako kvalifikovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. co vím, tak je nyní povinnost, že člověk musí mít vystudovaný nějaký obor, ale může učit i jiné, takže já jsem s matikou mohla fyziku učit, ale ředitelka rovnou řekla, že jestli si troufnu, ať si to radši dostuduju hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@afghani mail je:kvalifikace@msmt.cz, mne odpovidala mgr. Nemeckova, uvidis, kdo napise Tobe. Preji hodne zdaru a zadne dalsi studium. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
uplatnění
Ahoj, chci se zeptat, jak jsi dopadla s dotazem? Mám stejný problém, taky mám vystudovanou Pedagogiku na FF UK a teď hledam práci. Při studiu jsem dělal v dětském koutku, ale teď potřebuju práci na plný úvazek. Budu ráda za jakékoliv tipy. Předem děkuju:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@afghani píše:
@Danitschka dik moc
Afghani, dostala jsi nějakou odpověď z MŠMT?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit