Je sloveso "kadit" vulgární?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1210
7.10.22 13:06

Je sloveso "kadit" vulgarni?

Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akorat :mrgreen: Dokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni 8o jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13739
7.10.22 13:07

Ne, nepřijde mi vulgární ani hrubé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
7.10.22 13:07
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akorat :mrgreen: Dokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni 8o jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se :)

Ano, vnímám ho negativně - jako hrubé až vulgární, doma jsme ho nikdy nepoužívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
7.10.22 13:12

Spíš jako divné. Školkové dítě ještě může kakat. Pak prostě bude chodit na záchod a každému může být šumák, co tam dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
7.10.22 13:19

Teda mě to nikdy nenapadlo řešit, u nás se používá kadit a kakat asi na stejné úrovni :D ani mě nikdy nenapadlo, že by to někomu přišlo vulgární :nevim: U nás teda děti říkají, že jdou dělat bobo, to vydrželo ještě i školákovi :mrgreen: ale je mi to upřímně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.10.22 13:22

Kakat a kadit mi prijde na stejne úrovni, vulgární by bylo, kdyby synek chodil srát :mrgreen:
Manžel je nějaký prudérní ne?

• Citovat
  • Upravit
337
7.10.22 13:23

Ano, vnímám to jako vulgární. Ale já nepoužívám například ani slovo „sranda“, to mi přijde taky hrubé, jakože příbuzné od, promiňte mi ten výraz, „srát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.22 13:23

Výraz kadit bych brala jakš takš u školního dítěte a starších, ale tam se zvládnou použít slušnější „jít na velkou“. U malých dětí mi to přijde fakt divné.

Příspěvek upraven 07.10.22 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
7.10.22 13:24
@Hanka1 píše:
Kakat a kadit mi prijde na stejne úrovni, vulgární by bylo, kdyby synek chodil srát :mrgreen:
Manžel je nějaký prudérní ne?

Já taky chodím kakat, jen občas mě někdo nasere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.10.22 13:25
@MayaLevin píše:
Ano, vnímám to jako vulgární. Ale já nepoužívám například ani slovo „sranda“, to mi přijde taky hrubé, jakože příbuzné od, promiňte mi ten výraz, „srát“.

V životě by me nenapadlo spojovat slovo sranda se sraním… :roll:

• Citovat
  • Upravit
21895
7.10.22 13:27

Kadeni nesnasim :mrgreen:, ale vulgarni mi to vubec neprijde a jsem prekvapena, ze to vulgarismus je. Pro me je to strasny slovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
7.10.22 13:27
@Hanka1 píše:
Manžel je nějaký prudérní ne?

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: tak nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
7.10.22 13:29

@Hanka1 No právě mně „sranda“ připomene slovo „sra*ka“ a úplně se pokaždé naježím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
7.10.22 13:30

U nás se chodí kakat :lol: občas se i syn u dveří zeptá jestli už i maminka kakala :lol: :lol: jinak jo kadit na mě působí tak nějak hrubě, nepříjemné. Ale vyloženě vulgárně ne. Mě zase manžel neustále opravuje, když mají dětičky v pokoji bordel, prý je to to nepořádek a bordel je pro něj vyloženě sprosté slovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
7.10.22 13:31
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akorat :mrgreen: Dokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni 8o jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se :)

Co bude manžel dělat až začne dítko ze školky/školy nosit daleko vulgárnější výrazy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová