Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akorat
Dokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni
jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se ![]()
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akoratDokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni
jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se
Ano, vnímám ho negativně - jako hrubé až vulgární, doma jsme ho nikdy nepoužívali.
Spíš jako divné. Školkové dítě ještě může kakat. Pak prostě bude chodit na záchod a každému může být šumák, co tam dělá.
Teda mě to nikdy nenapadlo řešit, u nás se používá kadit a kakat asi na stejné úrovni
ani mě nikdy nenapadlo, že by to někomu přišlo vulgární
U nás teda děti říkají, že jdou dělat bobo, to vydrželo ještě i školákovi
ale je mi to upřímně jedno.
Kakat a kadit mi prijde na stejne úrovni, vulgární by bylo, kdyby synek chodil srát ![]()
Manžel je nějaký prudérní ne?
Ano, vnímám to jako vulgární. Ale já nepoužívám například ani slovo „sranda“, to mi přijde taky hrubé, jakože příbuzné od, promiňte mi ten výraz, „srát“.
Výraz kadit bych brala jakš takš u školního dítěte a starších, ale tam se zvládnou použít slušnější „jít na velkou“. U malých dětí mi to přijde fakt divné.
Příspěvek upraven 07.10.22 v 20:41
@Hanka1 píše:
Kakat a kadit mi prijde na stejne úrovni, vulgární by bylo, kdyby synek chodil srát
Já taky chodím kakat, jen občas mě někdo nasere
@MayaLevin píše:
Ano, vnímám to jako vulgární. Ale já nepoužívám například ani slovo „sranda“, to mi přijde taky hrubé, jakože příbuzné od, promiňte mi ten výraz, „srát“.
V životě by me nenapadlo spojovat slovo sranda se sraním… ![]()
Kadeni nesnasim
, ale vulgarni mi to vubec neprijde a jsem prekvapena, ze to vulgarismus je. Pro me je to strasny slovo ![]()
@Hanka1 píše:
Kakat a kadit mi prijde na stejne úrovni, vulgární by bylo, kdyby synek chodil srát
tak nejak.
@Hanka1 No právě mně „sranda“ připomene slovo „sra*ka“ a úplně se pokaždé naježím.
U nás se chodí kakat
občas se i syn u dveří zeptá jestli už i maminka kakala
jinak jo kadit na mě působí tak nějak hrubě, nepříjemné. Ale vyloženě vulgárně ne. Mě zase manžel neustále opravuje, když mají dětičky v pokoji bordel, prý je to to nepořádek a bordel je pro něj vyloženě sprosté slovo ![]()
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni! Zajimal by me vas nazor na sloveso kadit. Vim, ze to neni zadny odborny termin, ale u nas doma se ten vyraz bezne pouzival. Manzel me soustavne opravuje a okrikuje, abych syna to slovo neucila a nerikala ho pred nim, pry je to hrube a nevhodne pro dite, pry ma rikat, ze jde „kakat“. Skolkove dite jeste nebude rikat, ze jde na velkou potrebu, ale kakani mi prislo takove miminkovske, kadeni mi prislo tak akoratDokonce jsem pohledala na internetu a podle Wikislovniku ma manzel pravdu a je to skutecne vulgarni
jak to slovo pusobi na vas? Nehledam zadne rozsouzeni, jen pojdte podiskutovat a pobavit se
Co bude manžel dělat až začne dítko ze školky/školy nosit daleko vulgárnější výrazy? ![]()