Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bjetuschka píše:
Jasan, když už je to neúnosný, udělám takový to gesto rukama jakože,,Taaaaaajm! Jdu kadiiiiiiiit!"![]()
@Judina píše:
No ale ani jedno z těch slov v novinách ani v televizi neuvidíš.
No a? ![]()
Přestaňte používat kadit i kakat a začněte chodit na toaletu.
@azaleila píše:
Přestaňte používat kadit i kakat a začněte chodit na toaletu.
Nebo se prostě jděte vysrat ![]()
@Tamtama píše:
Fakt si doma říkáte „jdu na toaletu“?
Tak někdo tu psal, že je slovo záchod vulgární
tak asi si doma onikají… ![]()
Kadit mi nepřijde vulgární, naopak jsem ho vždycky považovala za jediné všeobecně přijatelné sloveso přesně popisující danou činnost. Kakat je pro mě infantilní, s. rát vulgární a konat velkou potřebu je takový až moc formální opis. U nás se třeba vždycky říkalo, že musíme jít vyvenčit psa, protože se mu chce kadit. O zvířatech to říkám normálně dodneška, o lidech někdy taky.
Moje dvouapůlletá dcera teda zatím používá kakat, ale kadit už byla taky. Aktivně používá i slova sranda a bordel - nepovažuju je za vulgární. Kokina nemá, to je humáč. Ale u nás v Praze a středních Čechách se to nepoužívá, kokino znám jen z televize a dlouho jsem neměla tucha, co to je.
Nedávno jsem se sama nad sebou pozastavila u slov p. ičfuk a h. ovnocuc, ta už jsou i za mě trochu na hraně. Ale zas jsou výstižná, jen je asi nemusí používat školkové dítě. Dlouhodobě taky trošku váhám, jestli je společensky přijatelné slovo vyfik. undace. ![]()
Co by u mě neprošlo v žádném případě je prcina a kačena - to mi přijde vysloveně vulgární a nevhodné. Určitě v tom ale roli hrajou krajové zvyklosti.
Když může někdo do každého slova cpát j. Např. brejle, sejr a další prznění. Ať se klidně používá slovo kadit.
**
Co bude manžel dělat až začne dítko ze školky/školy nosit daleko vulgárnější výrazy?
Se pos.ere. Pardon, pokaká. ![]()
@Kelsey píše:
Když může někdo do každého slova cpát j. Např. brejle, sejr a další prznění. Ať se klidně používá slovo kadit.
Promiň, ale to není prznění, jen krajová varianta mluveného jazyka. Že to lidem z jiných krajů třeba rve uši, je jiná věc. Ale není to a priori špatně, jen jinak. Taky nebudu třeba o Ostravákovi psát, že przní češtinu jen proto, že se mi ostravština nelíbí.
to mě pobavilo, lepší kadit než „mě se chce kajdit“
z toho nějak hořím já, takovej patvor jako miminko a mimísek. ![]()
Ale vulgární mi to nepřijde, ať se jde v klidu vykadit, když se mu chce
![]()
Vykakat taky…ale zase mi to přijde takové pro ty školkové spíš než pro školáka ![]()
Ten už by mohl říct, že jde na velkou a nebo prostě na záchod ![]()
@Tamtama píše:
Fakt si doma říkáte „jdu na toaletu“?
Fakt ne ![]()