Je sloveso "kadit" vulgární?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21913
7.10.22 17:39
@bjetuschka píše:
Jasan, když už je to neúnosný, udělám takový to gesto rukama jakože,,Taaaaaajm! Jdu kadiiiiiiiit!" :D :D
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.10.22 17:48
@Judina píše:
No ale ani jedno z těch slov v novinách ani v televizi neuvidíš.

No a? :P

• Citovat
  • Upravit
17441
7.10.22 17:53

Přestaňte používat kadit i kakat a začněte chodit na toaletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.10.22 17:57
@azaleila píše:
Přestaňte používat kadit i kakat a začněte chodit na toaletu.

Nebo se prostě jděte vysrat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17472
7.10.22 17:58

Fakt si doma říkáte „jdu na toaletu“? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21913
7.10.22 18:01

Jako vazne nekdo v ramci rodiny pouziva “jdu na toaletu”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21913
@Tamtama píše:
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Tamtama píše:

Tak někdo tu psal, že je slovo záchod vulgární :roll: tak asi si doma onikají… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21913
@Hanka1 píše:
Nebo se prostě jděte vysrat :mrgreen:

Tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
7.10.22 18:15

Kadit mi nepřijde vulgární, naopak jsem ho vždycky považovala za jediné všeobecně přijatelné sloveso přesně popisující danou činnost. Kakat je pro mě infantilní, s. rát vulgární a konat velkou potřebu je takový až moc formální opis. U nás se třeba vždycky říkalo, že musíme jít vyvenčit psa, protože se mu chce kadit. O zvířatech to říkám normálně dodneška, o lidech někdy taky.

Moje dvouapůlletá dcera teda zatím používá kakat, ale kadit už byla taky. Aktivně používá i slova sranda a bordel - nepovažuju je za vulgární. Kokina nemá, to je humáč. Ale u nás v Praze a středních Čechách se to nepoužívá, kokino znám jen z televize a dlouho jsem neměla tucha, co to je.

Nedávno jsem se sama nad sebou pozastavila u slov p. ičfuk a h. ovnocuc, ta už jsou i za mě trochu na hraně. Ale zas jsou výstižná, jen je asi nemusí používat školkové dítě. Dlouhodobě taky trošku váhám, jestli je společensky přijatelné slovo vyfik. undace. :)

Co by u mě neprošlo v žádném případě je prcina a kačena - to mi přijde vysloveně vulgární a nevhodné. Určitě v tom ale roli hrajou krajové zvyklosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.10.22 18:18

Když může někdo do každého slova cpát j. Např. brejle, sejr a další prznění. Ať se klidně používá slovo kadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
7.10.22 18:22
**
Co bude manžel dělat až začne dítko ze školky/školy nosit daleko vulgárnější výrazy? :think:

Se pos.ere. Pardon, pokaká. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
7.10.22 18:27
@Kelsey píše:
Když může někdo do každého slova cpát j. Např. brejle, sejr a další prznění. Ať se klidně používá slovo kadit.

Promiň, ale to není prznění, jen krajová varianta mluveného jazyka. Že to lidem z jiných krajů třeba rve uši, je jiná věc. Ale není to a priori špatně, jen jinak. Taky nebudu třeba o Ostravákovi psát, že przní češtinu jen proto, že se mi ostravština nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
7.10.22 18:27

:mrgreen: to mě pobavilo, lepší kadit než „mě se chce kajdit“ :mrgreen: z toho nějak hořím já, takovej patvor jako miminko a mimísek. :potlesk:

Ale vulgární mi to nepřijde, ať se jde v klidu vykadit, když se mu chce :palec: :mrgreen:
Vykakat taky…ale zase mi to přijde takové pro ty školkové spíš než pro školáka :)
Ten už by mohl říct, že jde na velkou a nebo prostě na záchod :palec:

• Citovat
  • Upravit
17441
7.10.22 18:29
@Tamtama píše:

Fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek