je stabilni trojkolka???

130
5.11.07 09:49

je stabilni trojkolka???

holky, prosim poradte kdo ma zkusenosti s trojkolkama a jaky kocarek je nejlepsi?jednou jsem byla v obchode a prodavacka rikala, ze je to pouze trend a ze to neni stabilni pro starsi dite, ktere se muze preklopit.kazdopadne potrebuju spise sportovni kocarek s kombinaci, radi chodime na vylety.tak nevim jestli mam dat prednost klas.ctyrkolce, nebo trojkolce.dekuju predem za radu.Mam vyhlidlou trojkolku Patron Bohemia fenix F3,nema,ale otocne kolecko, nebo poradite jiny??dekuju Martulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
5.11.07 10:05

Je jedno jestli trojkolka nebo čtyřkolka, do terénu jsou rozhodující pořádná nafukovací kola :)

Mimochodem, jezdím s trojkolkou a nestabilní teda není.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
5.11.07 10:27

Podle mě by se o případné nestabilitě dalo mluvit pouze v případě trojkolky, co má napevno přední kolečko. Osobně nechápu, proč si někdo takový kočár pořídí, potažmo proč se vůbec vyrábí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
5.11.07 10:55

Urcite je dulezite predni otocne kolo a taky me pri kupovani kocarku trojkolky pred tremi lety upozornovali na roztec kol. My mame tu nejvetsi, takze je hodne stabilni. Mame Red Castle Shop n jogg. Uz jsem ho pouzivala i na druhe dite a nikdy jsem se stabilitou nemela problemy. Takze doporucuju pozkouset a pomerit. Je fakt, ze sestrenka ma stejny kocar jako my a nez si ho vybrala, tak zkousela jine trojkolky a pry opravdu stabilni nebyly. Bohuzel si nepamatuju znacku…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
5.11.07 12:09

Ahoj Marťulko,

mám taky 3-kolku a stabilní je.

Před časem jsme byli s malým v restauraci, kde spal venku a dospělí sedí vevnitř a setkala jsem se tam s názorem na náš kočárek. Shodou okolností seděl chlap od 4-kolky u nás a jeho známý se ho ptal, jestli už viděl ty kočárky se 3 koly. On na to, že jo, ale že je to jen móda, že jsou hrozně drahé a vůbec nejsou stabilní (netušil, že 3-kolka je naše). Tak jsem se ho ptala, jestli už s tím kočárkem někdy jel. On že ne, ale připadá mu to tak 8O . No nechápu, jak může někdo, kdo to v životě nevezl, kecat takové nesmysli. To jen pro pobavení.

Přesně, jak říkaly holky, pokud je to otočné kolečko a dobrá značka, nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.11.07 12:54

Ahoj my mame trikolku od I´COO Platon - a stabilni tedy je, a jezdi se s ni vyborne :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
5.11.07 12:59

Trikolku mam a nedam na ni dopustit. Stabilni mi prijde dokonce vic nez 4kolka. Jen nemam vyzkouseno na snehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
5.11.07 13:07

Trojkolku máme, a nedám na ní dopustit. Máme Knorr Circle, má nafukovací kola, přední otočné s možností aretace. Jezdili jsme s ním i v zimě a pohoda. Když je víc sněhu, jen se musí to kolečko zaaretovat, páč pak lítá a nelze to utlačit. Ale díky tomu, že kola jsou jak buginy :P , fakt v pohodě. Už bych od jiného nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.07 13:11

DMartina - I trojkolka s předním pevným kolem je stabilní, prostě se před pár lety ještě všechny s otočným kolem nedělaly;-)

• Citovat
  • Upravit
65
5.11.07 15:08

Já jsem vyčetla v chytrých článkách :) , že když se člověk rozhodne pro koupi trojkolky, neměl by šetřit. Pokud by chtěl ušetřit, ať se raději rozhodne pro 4kolku. To nevím, co je na tom pravdy.
Důležitá jsou prý dvě „zadní“ kolečka, je důležitě, aby byla trochu jakoby „zkosená“ proti sobě, když se na ně podíváš. (Snad jsem to popsala srozumitelně?) To by mělo zaručit stabilitu.
Každopádně se doporučuje stabilitu pořádně vyzkoušet ještě v prodejně, ale nevím, co budou říkat, když tam budou mít nějakej šmejd a rozbiješ ho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.11.07 15:35

No, my jezdíme i terénem a je fakt, že trojkolka je na svahu horší než čtyřkolka - ale kolikrát jdeš tak, že máš jednu stranu kočáru výrazně výš než druhou? Velké kořeny a výmoly taky nejsou nic moc… Ale to nejsou pro žádný kočár, ne?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
5.11.07 15:41

Ja zacinala s ctyrkolkou, pak presedlala, a uz bych do niceho jineho nesla. Je to daleko jednodussi manipulace a navigace :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
6.11.07 17:01
Anonymni píše:
DMartina - I trojkolka s předním pevným kolem je stabilní, prostě se před pár lety ještě všechny s otočným kolem nedělaly;-)
… to samozřejmě beru, že se před pár lety nedělaly, ale i dnes na takové člověk narazí, tuším například Patron Fenix F3… Jak píše Lesina, na nerovném terénu (les a ještě trochu z kopce…), to chce kočár pořádně držet (ale to 4kolku asi taky…) a myslím, že v tuhle chvíli možná to odaretované kolo trochu pomáhá… ale nevím.. myslím, že o stabilitě tříkolek už toho bylo napsáno dost a dost… je to pořád dokola… převrhnout se dá každý kočár…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.11.07 17:03

MArtino do lesa JEDINĚ ZAARETOVANÉ KOLO!!!! Věř mi, máme bohaté zkušenosti :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
6.11.07 20:02

Ahoj,
my jsme měli u prvního dítěte 4-kolku a teď jsme zkusili 3-kolku. Vlastně je to taková 4-kolka, ale přední dvě kola jsou hodně blízko u sebe a spojená, takže je to chápáno jako tříkolka. No abych řekla pravdu, tak mi docela fest vadí, jak už bylo uvedeno výše, že na nerovném povrchu je fakticky nestabilní. V létě jsme jezdili na chatu a přes trávu (máme to trochu z kopce) by se byl schopen překotit. Museli jsme mít zaaretované přední kolo a i tak to nebylo ono. Do terénu absolutně nedoporučuji a potom mi vadí, že se mi někdy to přední kolečko zasekne a buď musím do kolečka kopnout, aby se mi otočilo, nebo zatlačím na rukojeť.

Takže kdybych se měla znovu rozhodnout, tak jdu radši do 4-kolky a pokud bych chtěla lepší vytáčení, tak si koupím 4-kolku s vytáčecíma předníma kolečkama.

Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4