Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@pocker snad by to měla být jen kožní reakce/kopřivka na plenu či nějaký materiál… pravděpodobně nic závažného.
tak co? je miminko v pohodě?
@Anonymní píše:
@pocker snad by to měla být jen kožní reakce/kopřivka na plenu či nějaký materiál… pravděpodobně nic závažného.
Nám podobně vadily konce plen, které byly jakoby roztřepené, ze koukala igelitova vrstva. Až dcera snese jen pants z DM, ty mají všechny vrstvy “schované”, jakoby v tunýlku, viz druhý obrázek.
Může prosím být vyrážka na fotce jen opruzenina z plenky? Je to bok a lem plenky. V reálu to vypadá ještě trochu hůř. Malá má 11 měsíců. Děkuju ![]()
@Anonymní píše: Více
Těžko říct, dcera měla vyrážku z gumicek a takového toho “slepení” jakoby přicvaknuti papíru pleny u gumiček od pampers. Mela to v třísle. Chvili to bylo min chvili vic. Když to setrvávalo ale nezhoršovalo se po mazání nějakou mastí (zkoušela jsem vittelu, infadolan), tak bylo jasné, ze za to můžou pleny
. Pleny jsme odstranily a vyrážka byla pryč. ![]()
@Ifka81 děkuju, zkoušíme jinou plenku no. Trochu se mi nezdá, jak to má vystouplé a celkově jak to vypadá. Máme možnost poslat fotku doktorce, tak kdyžtak v pondělí pošlu.
@Anonymní píše: Více
Jak jste dopadli? Uz je opruzenina pryč nebo to bylo neco jineho? ![]()
@Ifka81 Měnili jsme plínky, ale sem tam se to trochu objeví i na eko plínce. Došla jsem k tomu, že jak má fakt velké faldíky
tak se to tam prostě zapaří, dráždí,.. měníme častěji a skoro ok.