Stěhování k partnerovi- je to moc hrrr?

Anonymní
19.1.23 20:52

Je to moc hrrr?

Ahoj, čeká mě stěhování k partnerovi.
Načala jsem téma finance.
Mám se stěhovat až na podzim, ale mám ráda jasno, tak jsem se přítele zeptala, jak si to představuje on a já mu řekla, že mám vidinu společného účtu. Šlo na něm vidět, že byl zaskočený :roll:
Podle mě nad touhle variantu nepřemýšlel. Řekl mi, že si to musí promyslet, ať mu dám čas…
Myslíte, že jsem ho tím vystrašila?
On by se chtěl ženit a mít semniu dítě/ děti, tak mě celkem překvapilo, že nad tímto nepřemýšlel :think:
Finance má skoro 4× vyšší než já.
V minulém vztahu měli finance na půl a taky měli v plánu budoucnost. Jsem divná já? Že chci tohle řešit s předstihem a ne až za pochodu po nastěhování?
Kdy jste to řešily vy a jak prosím?
Díky moc za reakce :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
19.1.23 20:57
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká mě stěhování k partnerovi.
Načala jsem téma finance.
Mám se stěhovat až na podzim, ale mám ráda jasno, tak jsem se přítele zeptala, jak si to představuje on a já mu řekla, že mám vidinu společného účtu. Šlo na něm vidět, že byl zaskočený :roll:
Podle mě nad touhle variantu nepřemýšlel. Řekl mi, že si to musí promyslet, ať mu dám čas…
Myslíte, že jsem ho tím vystrašila?
On by se chtěl ženit a mít semniu dítě/ děti, tak mě celkem překvapilo, že nad tímto nepřemýšlel :think:
Finance má skoro 4× vyšší než já.
V minulém vztahu měli finance na půl a taky měli v plánu budoucnost. Jsem divná já? Že chci tohle řešit s předstihem a ne až za pochodu po nastěhování?
Kdy jste to řešily vy a jak prosím?
Díky moc za reakce :*

Za mne je naprosto v poradku resit finance predem. Muj muz ma cca 3× vyssi plat nez ja a sam navrhnul spolecny ucet. Resili jsme to jeste pred sestehovanim, povazuji to za dulezite.

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.1.23 21:03

Je to hrrr. Po sestěhování bych nějakou dobu fungovala s oddělenými účty. Teprve poté, co bych si ověřila, že vztah funguje po všech stránkách, tak bych řešila svatbu a po svatbě společný účet. Zatím jste si nevyzkoušeli jak bude vztah fungovat až budete řešit problémy všedního dne a mít v tuto chvíli společný účet, je nesmysl. Zvlášť pokud máte takový rozdíl v příjmech. Po svatbě by ovšem finance měly fungovat společně, to bez debaty.

• Citovat
  • Upravit
22692
19.1.23 21:04

Tohle ma kazdy jinak. Spravne je to tak, jak se oba dohodnou. My jsme manzele a mame deti a jedem si kazdy svoje. Kazdy ma svuj ucet. Plati ten kdo se zrovna nachomitne. Neresime. Prebytky se posilaji na spolecnou hypoteku. Ja jsem rada, ze mam svuj ucet, kam mi nikdo neleze. Penize jsou myslenkove samozrejme spolecne, ale jen myslenkove. Tohle jde, kdyz jsou oba setrivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.1.23 21:13

Tak za mě je to fakt hrrr ;) taky bych byla zaražená. Ale my nemáme společný účet ani v manželství :mrgreen: Já tedy na manželovo účet můžu, ale on na můj ne.
Já jsem třeba ráda, že nevidí kolik utrácím. Nejsem totiž moc spořivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 21:16

Mě by si taky vyděsila. Nevidím jediný pádný důvod mít společný účet. Jdeš tam jen bydlet. Tak klid.

• Citovat
  • Upravit
4785
19.1.23 21:18

Mně to hrr nepřijde. Chcete spolu žít, spát, plánovat budoucnost a dítě… takže vám asi není 15, tj. je na místě se o těhle věcech bavit. Však nemusíte mít přímo společný účet, jen se dohodnout na nějaké formě společných financí. Stačí si přečíst pár diskuzí typu z rodičáku platím vše, manželovi přijde i kopřivový šampon za 20 kč jako zbytečnost… Lepší si to posichrovat předem. Jak přistupuje partner k financím teď? Jestli je to škrťák, stejně není dobrý nápad něco s ním plánovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
19.1.23 21:20

Ty brďo, tak to by mě vyděsilo taky. Kor jestli chlap vydělává 4× víc než ty. Bydlet spolu chcete až za půl roku…, jak tady píší holky, nejdřív se sestěhujte, zkuste si, jestli jste spolu schopní žít a pak řešte prachy. Kdybych tohle navrhla z pozice někoho, kdo vydělává čtvrtinu, tak bych si připadala jako vychcánek.
My máme i po 20ti letech účty oddělené, ale máme k nim vzájemně přístupy a finance bereme jako společné.

Příspěvek upraven 19.01.23 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
19.1.23 21:25

Nechtěla bych s nikým společný účet. Dá se to řešit i jinak. A na mě by to hrr bylo…

• Citovat
  • Upravit
788
19.1.23 21:27

Já jsem zastánce společného účtu, ale až v manželství. Když jsme se s mým současným mužem sestěhovali, tak jsme prostě zřídili 3. účet, kam jsme oba posílali stejnou částku a z toho jsme všechno platili. Až když jsme se vzali, tak jsme ho zrušili a jedeme na jeden účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 21:32

Společný účet bych nikdy nechtěla. Ani s manželem ho nemáme. Jako k čemu? Aby koukal za co jsem utratila? Ne že bych měla nějaké tajnosti ale bylo mě to nepříjemné. Když jsem začala bydlet s přítelem platili jsme vše na půl. Šlo o věci spojené s bydlením jako: energie, společně jídlo do lednice apod.

• Citovat
  • Upravit
31189
19.1.23 21:35

Taky bych nechtela s nikym mit spolecny ucet :think:. Ja jsem na tohle asi moc free :oops:. Na druhou lidi to delaji, tak asi zajemci existuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 21:52

Jak bylo psáno výše - je důležitý to řešit včas a dojít ke shodě. A já bych po mých zkušenostech taky už nechtěla společný účet, ale mně by přišlo nejlepší mít „společný“ účet kam budeme posílat xy % z příjmu (dle dohody) a z toho se budou platit společný věci jako nájem, jídlo, drogerka, režie, dovolené.. zbytek každý svůj bez dohledu a s možností mít vlastní rezervu třeba…
Už jsem to s přítelem načala, zatím nedořešeno a to se máme sestěhovat v červnu :mrgreen: musíme to doladit..

• Citovat
  • Upravit
9374
19.1.23 21:53

Je to hrrr. Nepíšeš, jak jste spolu dlouho, ale sestěhování je první velká zkouška vztahu a nikdy nevíš, jak si sednete i ve fungování doma. Je dobré mít ve financích nějakou domluvu, kolik kdo bude platit na domácnost, kdo bude platit jídlo, příp. kolik kdo komu pošle. Ale jeden účet bych zakládala nejdřív po svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
19.1.23 21:57

No vyjasnit si finance je dobre, než spolu začnete žít, to každopádně, ale asi bych hned nevybalila společný účet. To zní jako bys byla zlatokopka :D proste si dejte dohromady výdaje a co kdo bude platit, s tím, ze až budeš na mateřské tak většinu převezme muž no, aby se pak nedivil, až ti rapidně klesne prijem. Můžete si nechat každý svůj účet a platit každý něco, nebo si udělat ještě jeden společný a tam každý bude posílat část výplaty na ty společné výdaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí