Stěhování k partnerovi- je to moc hrrr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1238
20.1.23 08:47

Tak jako sorry, ale snad chlapec taky ví do čeho jde, ne? Tak si snad nepředstavuje, že když si nabrnknul samoživitelku s dítětem a hodlá si ji nastěhovat do baráku, že se pro něj finančně nic nezmění. Tedy k horšímu, samozřejmě. Pořídil si rodinu, je fuk, že není biologicky jeho, a rodina je holt drahá sranda. Představa, že budu s někým vytvářet rodinu a nebude mne to stát prachy, je dost naivní.

Chápu zakladatelku, že to chce řešit dopředu. Kdyby to totiž teď neřešila a časem se to ukázalo jako průsr, dostane tu čočku, že to měla mít s partnerem vyjednané předem. Jenže, holky moje zlatý, pokud si blbě vyberete, tak je vám nějaký vyjednávání dopředu prd platný. I svatba je vám prd platná, když vám manžel sedí na prachách jak žába na prameni, žádnou dohodu mezi vámi ohledně peněz si „nepamatuje,” „příští týden něco pošle,” a „vždyť to tak hezky zvládáš i bez mého příspěvku.”

Ke společnému účtu: nikdy, nikdy, NIKDY nedopusť, aby ten druhý měl přístup ke všem tvým penězům!!! Nikdy. Na co nedosáhne, to neztopí, až tě přestane milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
20.1.23 08:52

Mně tedy vyčuraná moc nepřijdeš. Kdybych byla s chlapem 3 roky, on měl 4× víc peněz, ale výlety by se platily „spravedlivě“ napůl… Ne, že bych si něco vynucovala nebo se s ním kvůli tomu rozcházela, ale asi by se mi líbil štědřejší partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.1.23 09:14

Mně teda přijde divné mít s „přítelem“ jeden účet. Proč to vůbec navrhuješ? Ty chceš čerpat z jeho účtu nebo co má být vlastně cílem? My jsme ani jako manželé nikdy neměli společný účet a nikdy nám to nevadilo. Jde spis o dohodu, kdo co bude financovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.1.23 09:16
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že jsme spolu skoro 3 roky.
Já mám dítě.
Bydlení je jeho bez půjčky. Takže částka za bydlení jsou pouze energie

No tak z Tvé strany to může vypadat dost vychytrale. Jdeš k němu bydlet, tudíž už tak ušetríš a ještě budeš brát z jeho účtu peníze pro své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
20.1.23 09:18

Myslím, že pokud to chceš řešit s předstihem, tak na stěhování můžeš zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
20.1.23 09:31
@Anonymní píše:
Na procenta by to bylo ještě horší, když by se podíval na tu částku :lol: 30 %
On cca 21 000 a já 6 600 :mrgreen:
S jeho ex jsem nemluvila, ale on mi říkal, že se jim nedařilo početí a ona z toho úplně šílela…
Už to byl prej toxický vztah a rozpadl se.

No, ale to mi teda zrovna přijde v pořádku, tyhle částky při takovém poměru příjmů. Jestli ho tohle (!) vyděsí, tak jak pak asi bude fungovat, až budeš na rodičáku? To bude platit i tu část za tebe, a pěkně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
7692
20.1.23 09:35

Nejsi divná. Jsi docela normální. Kdyby vydělával méně tak bys společný účet nechtěla. To by tak hrálo dát ti volný přístup ke svým prostředkům hned po sestěhování. :D

Jasně, že jsi ho vyděsila… Mě by se rozblikala kontrolka taky.

Příspěvek upraven 20.01.23 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.1.23 09:37
@Anonymní píše:
Děkuji za vaše názory :*
Určitě to budeme ještě probírat s přítelem a najdeme rozumné řešení hlavně aby jsme byli spokojený oba a aby to bylo fér.
Někdo nepochopil, že jsem nadhodila pouze otázku společnýho účtu a vypadá to, jak kdybych mu dala ultimátum buď společný účet nebo nic :lol:
Bože já jen přemýšlím, jak to udělat rozumně :lol:
A přijde mi, že odpovědi tady, že jsem chamtivá yvychcaná atd píšou ty co závidí a nemají se zrovna nejlíp se svým protějškem.
Nebo to zkusili taky a chlap je s tím poslal někam a jedou doma vše půl na půl :mrgreen: Či chodí každý měsíc a prosí o peníze.
Pro mě je půl na půl placení když jsou děti dost mimo. To můžu dělat s kamarádkou nebo spolubydlícím. Ne s chlapem s kterým budu žít a zakládat rodinu.

A co je na tom divného, jet nákladové na půl…??? Mi trvá zase přijde mimo, aby živil nevlastní dítě :nevim:
Proč si příjem nezvýšis sama??? To máš základní mzdu, nebo přítel vydělává +200
Jo a o to dítě, které máš se mají postarat jeho rodiče, takže pokud to nestačí alimenty, tak to řeš s ex nebo si najdi líp placenou práci.
Mě manžel neživil ani na rodicaku…nemám potřebu se nechat vydržovat

• Citovat
  • Upravit
16274
20.1.23 09:46
@Bereta píše:
Mně tedy vyčuraná moc nepřijdeš. Kdybych byla s chlapem 3 roky, on měl 4× víc peněz, ale výlety by se platily „spravedlivě“ napůl… Ne, že bych si něco vynucovala nebo se s ním kvůli tomu rozcházela, ale asi by se mi líbil štědřejší partner.

Mně přijde už dost štědré, že na víkend u ní nakoupí pro všechny, víkendy u sebe financuje komplet taky (kdyby to byly 3 víkendy v měsíci, tak v podstatě 20% dní z měsíce ji komplet živí a sama píše, že rozmazluje), v restauraci za ni/ně zaplatí vždy.
Zakladatelko, pokud ti nabízí bydlení u něj zadarmo, a je ochotný se podílet i na jídle, protože si uvědomuje, že toho sní nejvíc on, tak mi to přijde jako slušný přístup, na kterém zákonitě vyděláš.
Společné finance bych řešila až před svatbou, on je to takový mezník, kdy je třeba řešit financování té svatby a přirozeně diskuze přejde v to, jak financovat život po svatbě. Společné finance neznamenají nutně společný účet.
Na mě bys taky byla hrrr, já si k sobě stěhovala budoucího manžela, vydělávala jsem víc než on, a kdyby přišel s tím, že chce společný účet nebo že bych měla něco dotovat, protože vydělávám víc, tak by se mi teda chlupy naježily sakra dost. Ano, vydělávala jsem víc, našetřila jsem víc, po svatbě jsem značnou část těch peněz vrazila do společných projektů a cílů, ale bylo to moje rozhodnutí, rozhodně to ode mě nikdo neočekával.
Jinak od plánování dítěte jsme jeli v režimu, že já si nechala 10tis. (plánovaná částka rodičáku) a všechno nad tuto částku jsem posílala na spořící účet (k němu jsme měli přístup oba). Zjistila jsem a během pár měsíců jsme vyladili, kolik od něj potřebuju posílat, abych poplatila jídlo, drogerii, pojistky, spoření, a zároveň mi zůstaly cca 2-3tis. na svoje věci. Tuto částku mi po výplatě posílal, já se snažila se do toho vejít, a než se podařilo otěhotnět a za dobu těhotenství a pobírání PPM se na tom spořícím účtu nahromadily slušné statisíce, které jsem tam odkláněla pravidelně. Takže příchod dítěte pro nás neznamenal žádný finanční zásah, jaké to bude na rodičáku jsme věděli už X měsíců před narozením dítěte a měli spoustu času doladit detaily a jako vedlejší efekt toho učení se hospodaření na rodičáku jsme našetřili opravdu spoustu peněz.
Nechápu ženský, který až s půlročním dítětem zjistí, že vlastně skočí dolů na rodičák a nemají z čeho žít. Ale to se dá všechno řešit fakt bez tlaku na společný účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
20.1.23 09:48
@Bereta píše:

Nebo hejbnout zadkem a začít vydělávat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.1.23 09:49
@Anais Brno píše:
@Lucie_Sx jako když to čtu, tak asi rozvedená samoživitelka fungující s nízkým příjmem a alimenty potkala člověka který vydělává trochu normální peníze a místo, aby se zamýšlela nad možnosti jak si sama za sebe vydělat víc, tak „chce mít jistotu, že se o ní borec postará“… Promiň tohle je za mě vychcanost.
Ty jsi v životě na někým finančně závislá. Tuhle pupeční šňůru jsem odstřihla někdy v devatenácti, když jsem odešla z domu a postavila se na vlastní nohy…

Ale blbost.
Jen jsem zila s vysokoprijmovym clovekem a prestoze jsem na tom byla financne dobre, tak na jeho zivotni navyky jsem fakt nemela (ani bych tak sama nezila, prachy vrazim do jinych veci, nez delal on, ale kdyz to chtel sdilet se mnou, tak si to fakt nebudu platit ja).

Takze moc dobre vim, jake to je, kdyz je v paru rozdil v prijmech. Nejde jit napul.
Nehlede na rodicak, jsou zeny, co dite klidne odlozi a jdou nekam manazerovat, ja a spousta dalsich se holt chceme venovat detem, kdyz iz je mame

Příspěvek upraven 20.01.23 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 09:50
@bigl píše:
Ano, je to přesně tak. Samoživitelka s minimální mzdou se tímto zajišťuje pro budoucnost. Místo aby řešila navýšení svých příjmů a to, aby se sama uživila, tak se jistí chlapem, co má čtyřnásobný plat, ve stylu- co je tvoje, to je moje.

Ne, ona se teď v pohodě uživí, a protože dle jejího příspěvku chlap je natěšenej na dítě, tak ona se jistí pro jeden jediný případ - že ona bude pobírat 10tis RD a on třeba 100tis a kdyby jim to neklapalo anebo kdyby se ukázalo, že musí žebrat o prachy (anebo obojí), tak se jistí na to, kdy jí zůstane na krku na 20 let komplet starost o dítě a jemu, plácnu, 8000 alíky.
Což při tomto příjmovým rozdílu by jí líp vyšly ty alíky, pokud by jí náhodou k RD nechtěl nic dávat, že.
Ale lepší by bylo mít funkční vztah, ne se dostat k penězům na dítě jedině díky alíkům…

Zkrátka zakladatelko, myslím, že v tvém případě jde o víc věcí než finance. Vidím tam potřebu promluvit o tom, jak si představujete postup vašeho vztahu (jak tu třeba bylo navrhováno, rok spolu žít, pak svatba a pak dítě. Dohodnout se na očekáváních v tomto směru. No a ty finance, trochu těžko říct kdy mají přijít na přetřes. Ale už to líp zapadá do tohoto celku.

Upřímně my s přítelem teď platíme třeba restaurace a vstupy na střídačku, někdy i cesty, aby to tak +- vyšlo napůl. Když jsme letěli i s mojí dcerou, tak samo každý svou cestu a já cestu, a ubytko, za dceru. Ale třeba mně děsně vadí soustředit se pořád na to, kdo to platil minule a kdo by „měl“ teď, aby to bylo napůl, mně by bylo mnohem pohodlnější mít společný účet na dohodnuté společné výdaje a platit ty společný věci z něj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 09:51
@zrcadlo píše:Jinak od plánování dítěte jsme jeli v režimu, že já si nechala 10tis. (plánovaná částka rodičáku) a všechno nad tuto částku jsem posílala na spořící účet (k němu jsme měli přístup oba). Zjistila jsem a během pár měsíců jsme vyladili, kolik od něj potřebuju posílat, abych poplatila jídlo, drogerii, pojistky, spoření, a zároveň mi zůstaly cca 2-3tis. na svoje věci. Tuto částku mi po výplatě posílal, já se snažila se do toho vejít…

Tak to je pecka přístup. To slyším poprvý :palec:

• Citovat
  • Upravit
93
20.1.23 09:55

Taky bych na tebe koukala jak zjara:D Zaprvé je to brzo, ještě nevíte, jestli vám to bude klapat. Zadruhé neschvaluju společný účet. Leda nějaký, kam třeba oba posilaj něco na spoření na auto, dovolenou, hypo nebo tak. Aktuálně, ve vaší fázi, by mi přišlo rozumný rozdělit si výdaje na bydlení a zbytek řešit v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.1.23 10:07

@Lucie_Sx tak jsou i ženy, které jsou na rodicaku a mají pasivní příjem, takže mají čas se dítěti věnovat a jsou nezávislé na ničím příjmu a zda jim někdo dá drobné na kafe…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky