Stěhování k partnerovi- je to moc hrrr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
19.1.23 23:55
@Anonymní píše:
Na procenta by to bylo ještě horší, když by se podíval na tu částku :lol: 30 %
On cca 21 000 a já 6 600 :mrgreen:
S jeho ex jsem nemluvila, ale on mi říkal, že se jim nedařilo početí a ona z toho úplně šílela…
Už to byl prej toxický vztah a rozpadl se.

No ale ta castka na procenta by byla uplne v poradku.
Jen do toho jeste nejak zapocist tvoje dite, cele alimenty taky do spolecneho nebo to proste nejak konkretne upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 23:58
@Lucie_Sx píše:
No ale ta castka na procenta by byla uplne v poradku.
Jen do toho jeste nejak zapocist tvoje dite, cele alimenty taky do spolecneho nebo to proste nejak konkretne upravit.

Myslím si už teď, že by na mě koukal ještě hůř než včera :lol:
S tím bych souhlasila hned, ale asi jen já…
Musíme to ještě pořádně probrat.

• Citovat
  • Upravit
20.1.23 00:05

Přijde mi to zbytečně předčasné. Zatím spolu jdete „jen“ bydlet, zatímco tobě už v hlavě zní svatební zvony. To, co jsi s ním měla řešit bylo primárně pouze to, jak se budete dělit o společné náklady. Fifty-fifty je fér, ale tak ať si to každý nastaví tak, jak mu vyhovuje.

Dost možná jsi ho vyděsila. :mrgreen: Mně bys teda vyděsila a místo tebe bych si tam nastěhovala dogu. Dvě dogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.1.23 00:09

Tak zase, pokud jsou spolu 3 roky, tak on musi vedet, jak/jestli ona utraci, jestli je sporiva, zodpovedna…
Doted jeli napul a pro ni je nejvyssi cas zmenit status quo, resp. opravdu je velmi dulezite, aby si vyjasnili vzajemna ocekavani i ohledne rodicaku, ktery by ji velmi snadno a rychle dostal do uzkych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.23 00:25

Dočetla jsem všechny zakladatelčiny příspěvky a prostě stahuje kalhoty a brod v nedohlednu. A argumentuješ poměrně hloupě - promiň. :oops: Rozumím ti - předchozí vztah stál za nic a jsi poučená. Ale ještě spolu ani nebydlíte a ty tu hovoříš o společném účtu. Ani spolu nejste sezdáni a ty už imaginárně těhotníš a pobíráš RP. Řešíš problémy, které nenastaly. Opět - rozumím, proč to děláš, ale reaguješ nevhodně a odeženeš si ho nakonec sama tím, jak to hrotíš v naprosto nevhodnou dobu.

Pobavte se v létě na téma jak oba dva vidíte chod společné domácnosti z finančního hlediska (aneb kdo, co zaplatí, zda bude společný provozní účet na společné výdaje anebo mu budeš posílat předem dohodnutou částku a výdaje půjdou z jeho účtu).

Pobavte se rok po sestěhování o svatbě (kdy zamilovanost opadne a reálně se začne ukazovat, zda spolu dokážete kohabitovat a je to láska), kdy je vhodné do debaty zahrnout, zda budou finance společné na 1 účtu anebo pojedete jako dřív. TADY je vhodné se bavit o rodičáku, nastínit, jak by to fungovalo s penězi, a spočítat, jak na tom rodina bude s novým miminem. No a pak svatba, dítě, a už jen samé jistoty a komforty a ten tvůj vysněný happyend. Kéž se ho dočkáš.

Jestli se ti zdá, že se trochu ušklíbám, tak trochu asi jo. Ale to je prostě tím, že z mojí zkušenosti nikdy nic nejde v životě úplně tak, jak si člověk maluje. Hodně štěstí. A zkus aspoň malou sebereflexi o tom, zda zbytečně nehrotíš životní situace měsíce, ne-li léta před tím, než skutečně nastanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
20.1.23 05:39
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká mě stěhování k partnerovi.
Načala jsem téma finance.
Mám se stěhovat až na podzim, ale mám ráda jasno, tak jsem se přítele zeptala, jak si to představuje on a já mu řekla, že mám vidinu společného účtu. Šlo na něm vidět, že byl zaskočený :roll:
Podle mě nad touhle variantu nepřemýšlel. Řekl mi, že si to musí promyslet, ať mu dám čas…
Myslíte, že jsem ho tím vystrašila?
On by se chtěl ženit a mít semniu dítě/ děti, tak mě celkem překvapilo, že nad tímto nepřemýšlel :think:
Finance má skoro 4× vyšší než já.
V minulém vztahu měli finance na půl a taky měli v plánu budoucnost. Jsem divná já? Že chci tohle řešit s předstihem a ne až za pochodu po nastěhování?
Kdy jste to řešily vy a jak prosím?
Díky moc za reakce :*

Takhle..resit finance pred nastehovanim ano, ale ne spolecny ucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.1.23 05:54
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká mě stěhování k partnerovi.
Načala jsem téma finance.
Mám se stěhovat až na podzim, ale mám ráda jasno, tak jsem se přítele zeptala, jak si to představuje on a já mu řekla, že mám vidinu společného účtu. Šlo na něm vidět, že byl zaskočený :roll:
Podle mě nad touhle variantu nepřemýšlel. Řekl mi, že si to musí promyslet, ať mu dám čas…
Myslíte, že jsem ho tím vystrašila?
On by se chtěl ženit a mít semniu dítě/ děti, tak mě celkem překvapilo, že nad tímto nepřemýšlel :think:
Finance má skoro 4× vyšší než já.
V minulém vztahu měli finance na půl a taky měli v plánu budoucnost. Jsem divná já? Že chci tohle řešit s předstihem a ne až za pochodu po nastěhování?
Kdy jste to řešily vy a jak prosím?
Díky moc za reakce :*

No na mě by tohle bylo nejen hr, ale i přes čáru. S manželem jsme dobrých 15 let a každý máme svůj účet. Nevidím důvod proc on by měl živit mě, nebo já jeho…
Náklady dělíme na půl.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.1.23 06:41
@Anais Brno píše:
No na mě by tohle bylo nejen hr, ale i přes čáru. S manželem jsme dobrých 15 let a každý máme svůj účet. Nevidím důvod proc on by měl živit mě, nebo já jeho…
Náklady dělíme na půl.

Ono prece nejde uplne o ziveni, kazdy se uzivi z toho, na co ma.
Ale jakmile jsou spolu dva, kdy jeden ma ctyrnasobek a chce jezdit na wellness a chodit do restauraci atd, tak najednou je to styl zivota, ktery ten s nizsim prijmem doted nevedl a vest nemuze.
A opravdu to nejde „napul“.
Tady je debata o penezich zcelana miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.1.23 06:45

@Lucie_Sx no tak mu řekni kolik vydělává, to má minimální mzdu a borec je ředitel???

• Citovat
  • Upravit
34322
20.1.23 06:54
@Anais Brno píše:
@Lucie_Sx no tak mu řekni kolik vydělává, to má minimální mzdu a borec je ředitel???

Vzdyt to mas hned tady nahore :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
20.1.23 06:54
@Janli píše:
Je to hrrr. Po sestěhování bych nějakou dobu fungovala s oddělenými účty. Teprve poté, co bych si ověřila, že vztah funguje po všech stránkách, tak bych řešila svatbu a po svatbě společný účet. Zatím jste si nevyzkoušeli jak bude vztah fungovat až budete řešit problémy všedního dne a mít v tuto chvíli společný účet, je nesmysl. Zvlášť pokud máte takový rozdíl v příjmech. Po svatbě by ovšem finance měly fungovat společně, to bez debaty.

Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.1.23 07:04

@Lucie_Sx jako když to čtu, tak asi rozvedená samoživitelka fungující s nízkým příjmem a alimenty potkala člověka který vydělává trochu normální peníze a místo, aby se zamýšlela nad možnosti jak si sama za sebe vydělat víc, tak „chce mít jistotu, že se o ní borec postará“… Promiň tohle je za mě vychcanost.
Ty jsi v životě na někým finančně závislá. Tuhle pupeční šňůru jsem odstřihla někdy v devatenácti, když jsem odešla z domu a postavila se na vlastní nohy…

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
20.1.23 07:59
@Anais Brno píše:
@Lucie_Sx jako když to čtu, tak asi rozvedená samoživitelka fungující s nízkým příjmem a alimenty potkala člověka který vydělává trochu normální peníze a místo, aby se zamýšlela nad možnosti jak si sama za sebe vydělat víc, tak „chce mít jistotu, že se o ní borec postará“… Promiň tohle je za mě vychcanost.
Ty jsi v životě na někým finančně závislá. Tuhle pupeční šňůru jsem odstřihla někdy v devatenácti, když jsem odešla z domu a postavila se na vlastní nohy…

Souhlas…a nechapu, proc by tohle jakejkoliv pricetnej chlap, mel delat…to je vzdy vyhodne jen pro toho, co vydelava mene :lol: Mne by se teda taky nelibilo, kdybych si nasla chlapa, co vydela jen tretinu toho, co ja a po mne by chtel nejake kompenzace sveho platu :lol: 8o To jako proc…? :think: At se snazi sam, snad je svepravnej, ma ruce, nohy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18151
20.1.23 08:03
@Anais Brno píše:
Ty jsi v životě na někým finančně závislá. Tuhle pupeční šňůru jsem odstřihla někdy v devatenácti, když jsem odešla z domu a postavila se na vlastní nohy…

Ano, je to přesně tak. Samoživitelka s minimální mzdou se tímto zajišťuje pro budoucnost. Místo aby řešila navýšení svých příjmů a to, aby se sama uživila, tak se jistí chlapem, co má čtyřnásobný plat, ve stylu- co je tvoje, to je moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:41

Děkuji za vaše názory :*
Určitě to budeme ještě probírat s přítelem a najdeme rozumné řešení hlavně aby jsme byli spokojený oba a aby to bylo fér.
Někdo nepochopil, že jsem nadhodila pouze otázku společnýho účtu a vypadá to, jak kdybych mu dala ultimátum buď společný účet nebo nic :lol:
Bože já jen přemýšlím, jak to udělat rozumně :lol:
A přijde mi, že odpovědi tady, že jsem chamtivá yvychcaná atd píšou ty co závidí a nemají se zrovna nejlíp se svým protějškem.
Nebo to zkusili taky a chlap je s tím poslal někam a jedou doma vše půl na půl :mrgreen: Či chodí každý měsíc a prosí o peníze.
Pro mě je půl na půl placení když jsou děti dost mimo. To můžu dělat s kamarádkou nebo spolubydlícím. Ne s chlapem s kterým budu žít a zakládat rodinu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky