Je to normální postup v práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
1.8.25 13:25

Bez smlouvy je to no go. Je to nelegální, hlavně kdyby se ti něco stalo, nejsi pojištěná. Musí tě proškolit na BOZP. To je nejdůležitější.
Takže ať ti dají DPP nebo dřívější nástup, ale ´robpha oficiální pracovní smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.8.25 13:39

Tak mne dnes opět naháněla ať příjdu, já ji na to napsala, že do začátku zaří mám času dost, paní se cítíla asi dotcena, ze mi napsala, že toho casu není dost. Tak jsem ji napsala, že zkušebni doba neni od věci a na to mi uz nereagovala, jsem si cim dal jistejsi, ze to neni uplne koser. Navic, mi to prijde, ze mne chtela hodit do vody a plav… ano mam uz nejake zkusenosti, ale kazda firma ma nejake sve zajete procesy a ucit se je zadarmo fakt nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8592
1.8.25 13:56
@Lencakudrnka píše: Více

Jakože tě chce už zaučit? Nebo proč tě nahanela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
2.8.25 13:44

@izabe Ano presne tak, abych za ni mohla vzit jeji dovolenou,,, nejak mi to budi nazor, ze mne hodi do vody a plav si a pak se rozhodnu jestli te vezmu nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.8.25 15:35

No, a ta paní, co to po tobě chce, je tvoje budoucí nadřízená, nebo kolegyně?

Psala jsi, že pomlouvá tu původní. Paní je co a pomlouvá původní co? Že někdo pomlouvá svou původní kolegyni, je sice ošklivé, ale představit si to umím.

Že budoucí nadřízená pomlouvá někoho, kdo už tam není by měl být red flag. Takovou nadřízenou bych nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.8.25 15:50
@smile_xxx píše: Více

Přesně. Že kolegové pomlouvají… lidé jsou různí. Ale mít klevetníka šéfovou, to musí být ocistec.
Dobrý šéf řesí problémy s tím, kdo je dělá, ne s někým za jeho zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
3.8.25 16:42

No v první řadě chce aby si za ní vzala tu dovolenou. Proto chce aby si chodila už nyní. A samozřejmě, že by to potom probíhalo stylem hodíme tě do vody a plav. Ideálně zadarmo.
A pak už by to přibíhalo podle toho jestli opravdu stojí o dalšího zaměstnance. A možná by si tu smlouvu nakonec dostala s tím, že peníze za ten záskok bys neviděla. Protože by to bylo přeci dobrovolné zaučováni se. Protože by ti vyšli vstříc aby si měla nástup co nejlehčí.
A nebo o nového zaměstnance nestojí a dostalo by se ti hrozné zpětné vazby a smlouva žádná.
Fakt se na to vyprdni. On jim na to naletí někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.25 16:53

@Lencakudrnka můžu se zeptat odkud jsi?
Klidně jen kraj… připomíná mi to situaci v bývalé práci :think:

• Citovat
  • Upravit
76
3.8.25 16:59
@eumedon píše: Více

V jedné bývalé práci byla největší drbna ve firmě personální. Vykecala po firmě úplně všechno. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.8.25 22:34
@Anonymní píše: Více

Jsem z Kralovehradecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.8.25 22:35

@eumedon Presne tak, uplne dobry dojem to nebudi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.8.25 22:36

@Karinkas presne doslova, nejak tak to citim, ale nechodim do prace, abych tam travila cas, to si ho radsi uziju s potomkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.25 03:37

Ani bývalou kolegyni, zvlášť když občas chodí na návštěvy do kanceláře, není třeba pomlouvat nebo šířit věci z jejího soukromí. Přesně tohle dělal můj teď už naštěstí bývalý nadřízený. Těch red flags tam byla celá řada, teď už to vidím, ale už tam naštěstí nejsem.

• Citovat
  • Upravit
19790
17.8.25 13:39
@Anonymní píše: Více

Nikde jsem nepsal, že je to třeba.

Ptal jsem se proto, že v případě, že to dělá kolega, je snadnější obrana, než případě, že to dělá nadřízený.
Kolegovi se snadněji řekne „proč mi to říkáte, mě to nezajímá“, než nadřízenému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.25 14:16

Jde to samozřejmě říct i nadrizenemu. No bohužel tenkrat jsem to neudělala a momentálně v práci mám dobrý profesionální kolektiv, kde se takové věci veřejně nepropiraji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat