Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemusí to ták být. Náš kluk probrečel celé noci v náručí. Občas jsem zařval na manžela, když jsem potřebovala pomoc, aby mě slyšel a masírování bříška nebo odsávání soplíků znělo jako největší týrání…
Pokud by to bylo více než jednu noc taky by mi to normální vážně nepřišlo. Jak je malá stará? Chudinka…
@Pipilota Citrónie No já ale slyším, že křičí na ni a ne na partnera. Přijde a zařve něco ve smyslu ať už je ticho a neřve pořád…
No to není normální, šla bych tam zazvonit, jestli se něco neděje, že ji slyšíte celou noc brečet, já to úplně nesnáším, rve mi to srdce. A jinak jak se sousedi k dětem chovají a kolik té holčičce je? Ježiš já bych takový lidi normálně střílela.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,není to poprvé co sousedi nechali celou noc brečet svoje dítě. Jsme v paneláku a podotýkám, že jde přes stěny všechno slyšet. Bohužel máme ložnici hned vedle té místnosti, kde mají dítě. Celou noc brečí a nikdo na něj ani nepromluvil, zní to jako kdyby tam bylo samo a to mají dokonce ještě jedno starší. Jediná reakce je, že po té holčičce matka zařve, malá se ještě víc vztekne a křičí jako by ji někdo mlátil a tak to je celou noc. Přijde Vám to normální? Je půl 7 ráno a ona pořád nepřestala…
Ne, neni to normalni.
@Eule No zažili jsme to víckrát. Oni jsou docela divní, jednou ta ženská nechtěla svého chlapa pustit o půlnoci dovnitř a on se opřel o zvonek který jde slyšet až do prvního patra. Bydlíme nahoře.
@LennyL1 Nevím jak se k nim chovají, protože je moc nepotkávám. Jen slyším přes stěny. Holčičky jsou velké cca 4 roky a jeden rok. Ta menší je ta co pláče.
@Adun píše:
Ospod…
Taky jsem si rikala. Jestli mas nejake podezreni, klidne je zavolej.
Hele, a co ji nejdriv zkusit nabídnout pomoc, říct ze slyšíš malou v noci plakat a zeptat se jestli je neco trápí? Můj první syn prorval ze startu několik noci kvůli brisku a pak jeste par kvůli zubum. Taky jsem na nej v největším zoufalství zahucela ať uz toho sakra necha ze ma byt zticha atd (pyšná na to nejsem, ale vyčerpání a stres udělaly svoje). Přitom jsem ho celou dobu co brecel mela v náruči, chlacholila a snažila se mu pomoct. Sousedi taky mohli myslet kdovico. A to poslední co v takovou chvíli každá máma potřebuje je prudérní soused nebo anonym na ospod. Nevíš jak to u nich je, tak si nejdřív zjisti skutečný stav věci, nez začneš tvořit domněnky.
@Marie432875 Ona není typ, kterému bych nabízela pomoc.
Kdykoliv ji potkám na chodbě a pozdravím, tak neodpoví. Občas pozdraví jen ten její partner, ona hodí jen vražedný výraz a neřekne ani bů.
@Marie432875 Úplně souhlasím. Zakladatelko, jak můžeš vědět, že ji netiší? Asi není přes ty zdi slyšet úplně všechno. Dítěti rostou zuby třeba, máma se nevyspí, občas jí rupnou nervy a zakřičí a hned je z toho aféra.
@selia Jestli jí utěšuje, to nevím, psala jsem, že to pouze zní, jako kdyby tam ta malá byla sama. Samozřejmě nemusí. Ale to, že je ona hysterka mi nikdo nevymluví. Ona je tím stylem i budí. Prostě i ráno slyším jak přijde a začne po té starší řvát, ať vstává, že jdou do školky.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,není to poprvé co sousedi nechali celou noc brečet svoje dítě. Jsme v paneláku a podotýkám, že jde přes stěny všechno slyšet. Bohužel máme ložnici hned vedle té místnosti, kde mají dítě. Celou noc brečí a nikdo na něj ani nepromluvil, zní to jako kdyby tam bylo samo a to mají dokonce ještě jedno starší. Jediná reakce je, že po té holčičce matka zařve, malá se ještě víc vztekne a křičí jako by ji někdo mlátil a tak to je celou noc. Přijde Vám to normální? Je půl 7 ráno a ona pořád nepřestala…
Ahoj, souhlasím s @Marie432875 můj syn první dva měsíce vysloveně prorval. Ve dne v noci, pořád a pořád a pořád. Já byla nevyspana, partnera jsem nenutila k utěsovani, chodí do práce a potřeboval být vyspany, takže vše bylo na mě.. Často už jsem prostě brečela s ním, tak moc jsem byla zoufalá, protože nic nepomáhalo. máme dceru 2,5 roku, každou noc chodila k nám do postele, takže když už náhodou spal, cvakly dveře a syn se budil s křikem. občas mi taky ujely nervy a prostě jsem dceru nebo syna okrikla. Nejsem na to pyšná, ale psychika po porodu, nevyspani, zoufalství a bezmoc udělá své. Nejdřív bych se asi zeptala jestli nepotřebuji pomoc a popř pak bych to řešila. hodně záleží i na tom jak se chovali ke staršímu dítěti než se narodil mladší. Pokud na něj neustále řvali už před narozením sourozence asi je opravdu něco špatně. ![]()
@Anonymní píše:
@Marie432875 Ona není typ, kterému bych nabízela pomoc.Kdykoliv ji potkám na chodbě a pozdravím, tak neodpoví. Občas pozdraví jen ten její partner, ona hodí jen vražedný výraz a neřekne ani bů.
Pro me by to treba byl prave důvod zkusit se k ni dostat blíž - čím blíž budeš, tim spis zjistit skutečný stav věci.
Ahoj všem,
není to poprvé co sousedi nechali celou noc brečet svoje dítě. Jsme v paneláku a podotýkám, že jde přes stěny všechno slyšet. Bohužel máme ložnici hned vedle té místnosti, kde mají dítě. Celou noc brečí a nikdo na něj ani nepromluvil, zní to jako kdyby tam bylo samo a to mají dokonce ještě jedno starší. Jediná reakce je, že po té holčičce matka zařve, malá se ještě víc vztekne a křičí jako by ji někdo mlátil a tak to je celou noc. Přijde Vám to normální? Je půl 7 ráno a ona pořád nepřestala…