Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj všem,není to poprvé co sousedi nechali celou noc brečet svoje dítě. Jsme v paneláku a podotýkám, že jde přes stěny všechno slyšet. Bohužel máme ložnici hned vedle té místnosti, kde mají dítě. Celou noc brečí a nikdo na něj ani nepromluvil, zní to jako kdyby tam bylo samo a to mají dokonce ještě jedno starší. Jediná reakce je, že po té holčičce matka zařve, malá se ještě víc vztekne a křičí jako by ji někdo mlátil a tak to je celou noc. Přijde Vám to normální? Je půl 7 ráno a ona pořád nepřestala…
Jak často malá brečí?? každý den? jednou za měsíc? pokud by to bylo často i to křičení na dítě tak bych s tím asi něco dělala…ono se to někdy může jevit tak že k dítěti nikdo nejde a přitom jde… mám úžasnou sousedku která když malá brečela tak právě začala hulákat po celém paneláku že je naše dítě chudák že za celou noc k ní nikdo nevstane a já k ní vstávala třeba 10krat za noc…zkus špunty do uší já je taky používám manžel totiž chrápe
Anonymní: Naštěstí je to opravdu jednou za čas, ale když, tak už fakt v nesnesitelné míře. Uvidim, co dneska. Jestli to bude to samé, tak budu jednat. A špunty do uší si kvůli nim pořizovat nebudu. Ta matka by se měla začít chovat normálně. Udělala si dítě, tak by se o něj měla starat. ![]()
@Anonymní píše:
Anonymní: Naštěstí je to opravdu jednou za čas, ale když, tak už fakt v nesnesitelné míře. Uvidim, co dneska. Jestli to bude to samé, tak budu jednat. A špunty do uší si kvůli nim pořizovat nebudu. Ta matka by se měla začít chovat normálně. Udělala si dítě, tak by se o něj měla starat.
No není to tak jednoduché vždycky mít děti je občas zahul a nervy prostě přetékají.
@Káťa19 píše:
Hele mam deti dve, miminko mi v naruci rvalo, to jo, to byly opravdu hodiny, ale nikdy celou noc. Navic tady se jedna o batole a opravdu jsem nezazila, ze by rocni dite rvalo celou noc, pokud matka nejak utesuje a pomaha ho uklidnit… To fakt ne.
no vidíš, naše třetí dcera od roka probrečela spoustu nocí, rostly jí zuby, první je vylezl v 11 měsících a od té doby vždy, když se klubal další, brečela za noc třeba šestkrát, sedmkrát… nepomáhalo nic, až se vyklubal, byl chvíli klid a pak začal růst další… a šup a to samé, dokud jí nevylezl poslední zub… to trvalo tak do dvou let… ládovat dítě pořád nurofenem asi není ideální… gely a mastičky nepomáhaly…
Syn mi takhle proplakal taky nějaké ty noci, nepravidelně… doktorka ani na pohotovosti nepřišla na to, čím to bylo… zjistilo se to až později, měl kýlu a asi ten pláč byl od toho… ale poznalo se to až když to bylo vážné, když už mu nezalezla zpět a začal i zvracet…
Pokud dítě brečí jednou za dva měsíce a není to každý den, může to být třeba zánět středního ucha… to věřím, že bude brečet celou noc, to fakt bolí… nechci tím říct, že reakce matky je ideální, ale zase jestli má nervy s chlapem a odnáší si to i od něho, tak chápu, že jí nervy vytečou a na dítě zařve… neomlouvám ji, jen se to snažím pochopit… není každá matka ideální, vyrovnaná a dokonalá… i tady je spousta takových diskuzí, když tu matka píše, že jí ujely nervy a neovládla se…
@Regina Hero I me nekdy ujely nervy, ale ne opakovane
. zakl.pise,ze slysi jak u ditete neni, proste na ni krici treba z jine mistnosti
to proste neni normalni
@Káťa19 Ono je těžké to hodnotit když u toho člověk není… člověk může jen spekulovat…
@Káťa19 píše:
@Regina Hero I me nekdy ujely nervy, ale ne opakovane. zakl.pise,ze slysi jak u ditete neni, proste na ni krici treba z jine mistnosti
to proste neni normalni
jak víš, že tam není? Jak víš, že se ji nesnaží jinak utišit? V paneláku jsem bydlela… slyšet je toho dost, ale normální mluvení ne… jen když člověk zařve nebo když dělá nějaký hluk… ale běžná řeč fakt ne…
@Regina Hero U nás, kdy je ve 3 ráno ticho v celém paneláku je slyšet i normální mluvení. Obzvlášť když jsou v pokoji hned vedle.
Zakl.
@Regina Hero píše:
jak víš, že tam není? Jak víš, že se ji nesnaží jinak utišit? V paneláku jsem bydlela… slyšet je toho dost, ale normální mluvení ne… jen když člověk zařve nebo když dělá nějaký hluk… ale běžná řeč fakt ne…
Protoze to psala zakl. ![]()
Dnes se to opakovalo, naštěstí už v menší míře, ale schválně jsem se zaposlouchala a opravdu za ní nikdo nešel, naopak jsem slyšela jak na ní bouchaji přes zeď z jiného pokoje. Ta holčička brečela spíš takovým způsobem jako kdyby si chtěla něco vydobýt.
zakl.
@Anonymní píše:
Dnes se to opakovalo, naštěstí už v menší míře, ale schválně jsem se zaposlouchala a opravdu za ní nikdo nešel, naopak jsem slyšela jak na ní bouchaji přes zeď z jiného pokoje. Ta holčička brečela spíš takovým způsobem jako kdyby si chtěla něco vydobýt.zakl.
Mozna nechce usinat sama ![]()
Ja ty metody vyplakavani nesnasim…clovek potrebuje blizkost a prituleni ![]()
U nás metoda vyplat pomohla vždy. Ale naše brečely max 20 minut a bylo. Podotýkám že nejsem krkavčí matka
Jo a jsem si jistá, že kdyby zakladatelka něco řekla tak bude odkázána někam
Děkuji všem kteří mě pochopili, že opravdu nemám v plánu nikoho udávat na sociálku, nejsem nějaká svi*ě, která by chtěla někomu udělat zle. Pokud bych si nebyla 100% jistá, že těm dětem někdo ubližuje.