Je to normální spinkání?

73
13.9.15 22:40

je to normalni spinkani?

Ahojte maminky… mame skoro 6 mesicniho chlapecka a uz si fakt nevim rady:( je to moje prvni dite takze fakt nevim jestli je to normalni. Abych popsala nasi situaci.. od narozeni sme meli roblemy s briskem.. mezi druhym tretim mesicem se to zlepsilo behem dne zadny naznak ze by sme meli problemy sbriskem v noci se porad budil tak co 3-4 hodiny tak sem ho vzdy akrmila a rikala si ze to je jeste tim briskem.. ze to nemusi byt presne 3 mesice co to skonci :D jenze mame 6mesicu a mam pocit ze je to horsi..vstavani co dve hodiny.. hlady byvh fakt nerekla. Nekdy se probudi z niceho nic ze se zacne kroutit vypadne dudlik.. a je vzhuru ale nekdy slysim ze zaprdi a zacne u toho plakat jakby ho to zabolelo nekdy je to tak i behem dne ze spi zaprdi a rozplace se je to normalni???. al enekdy to vubec behem spani nevnima abehem bdelosti jakby ani nevedel ze prdi. taky se porad rika cim starsi miminko tim mene bude spat pres den.. nas prdola to ma naopak, je uz po dvou hodinach zase unaveny… ja si rikam ze je to asi tim ze se pres noc nevyspi… rodina my zase radila ze se budi vnovi kvuli toho ze je prespaty ze ho mam utahat.. natahovala sem ho 4-5 hodin pred nocnim spanim ani to nepomohlo…Taky i pred den vstava pokazde s placem, a kdyz mu dam dudlik zpatky jak by chtel jeste spat ale nejde mu to tak ho vzdy zvednu a musim ho rozptylovat par minut. Kdyz sem rekla doktorce o nocnim buzeni hned bez meho vysvetleni odvetila hlady… maly ma za par dni 6 mesicu a uz ma 9 kilo :D vazne mi nepripada ze trpi hlady.
Jeste posledni dny je to jakby vymeneny chlapecek.. furt jen knoura vzteka se place chce ke me na ruce pritom na noseni v rukou neni moc zvykly tak sem si rikala ze asi zoubky.. jenze dnes zase jako by nic uz byl zase vklidu. fakt uz nevim nic :D:(((
takze ve zkratce je normalni ze vstava s takovym placem jakby ho neco bolelo nebo je otraveny ze chce spat jeste??? pak ze budi s placem ze spani kdyz prdi? a jak poznam ze prichazeji zoubky? celodenni plac? meli ste tot ak taky? protoze nejsem si jista jestli to sou zobky nebo posledni dny brisko.. nebo nevyspalost… :nevim: :nevim:
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
886
13.9.15 22:50

Ahoj, takýmto niečím podobným sme si prešli tiež. Museli sme dávať espumisan kvapky až do siedmich mesiacov, inak stále plakal kvôli prdíkom, budil sa sto krát za noc, potom bol cez deň mrchavý a stále by spal. Bolo to úplne na nervy, ani neviem ako som to prežila, ale keď sa začal pohybovať, loziť, tak to prešlo. Prajme pevné nervy, musíte to len vydržať, tie prdíky vedia trápiť niektoré detičky až do času, kým sa samé nezačnú viac pohybovať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.9.15 22:51

@adamsmum Není přespaný ani nevyspaný, to budou ty zoubky. Mně se takhle dcera budila do 13m, to jsem fakt myslela, že už si to hodím. Pak se to zlepšilo (přestala jsem kojit v noci), ale i tak jsem několikrát za noc vstávala, když ji bolely zoubky a pobrekávala.

Není nic divného, že to buzení od zubů přijde a odejde. Prostě se chvilku hýbou, a pak zase jsou v klidu.

Nedělala bych paniku. Pokud čůrá a kadí normálně, tak bych si nemyslela, že to je ani to břicho - nicméně pokud by měl zácpu, průjem nebo tak, tak bych to řešila.

Každopádně nepropadej panice, je to normální, nedělej s ním kejkle s nechej ho spát, jak mu vyhovuje - holt jsi tu od toho, abys k němu vstávala ;) Pokud budeš unavená, dávej si s ním šlofíka přes den, ale určitě ho nenatahuj silou nebo tak, tomu nepomůžeš.

Příspěvek upraven 14.09.15 v 07:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
13.9.15 23:45

Mám taky první dítě, má rok a půl a prošla mnoha obdobími. Já bych to neřešila, přijde mi to normální a mám pocit, že kolem půl roku, jsme něco podobného taky zažili. Ale každopádně se pokus to spaní přes den trošku ubrat, aby více spal v noci, ale neporučíš, to je jasné. Jo a ještě zkus, jestli to nemá z nějakého jídla, co jí nedělá před spaním dobře, pokud má příkrmy. Jo a dáváš odbrknout po mlíku? To může taky trápit a pak prdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.9.15 06:44

@adamsmum dceři je 5,5 měsíce. Přes den vydrží běžela max 2 hodin, někdy jen hodku. Pak kje pretazena. Potrebuje spat proste víc, než třeba syn v tomto věku. V moci vstávat jak kdy. Někdy jednou ( to má hlad), jindy 4×. Taky ji budí prdy, teď asi uz i zuby, někdy potřebuje jen pritulit u prsa. Neresim to, věcné to po trebovat nebude.
A zuby snáší každé dítě jinak. U syna jsme o nich nevěděli, jen slintal, lovil v puse a mrzuty byl jen párkrát. Jiné děti třeba nejí, prujmuji, mají teploty či každý zub prorvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
14.9.15 06:56

@adamsmum
Naprosto normální, to co říkají v knížkách a realita je často něco dost odlišného. Pamatuj ze obecně platí ze čím lépe spi dite ve dne tim lépe spi v noci takze natahovat mu čas aktivity pred spaním na 5 hodin je úplná demagogie a zbytečnost. Znám jednu co velmi dlouho vstavala i 20 x za noc a její kluk z toho taky vyrostl neboj. Možná se ti to zda hrozny ale jeste je to v pohode to mi věř. Jednou prospívá celou noc ale někdo uz v pul roce a jiný až ve 3 letech. A příčin proč se vzbudí muze byt milion to bych neřešila, obvikle je jich u vic dohromady, nebo proste stesk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.9.15 07:02

@skoromamuška Podepisují, kdyz spi dobře přes den, spi i v noci. Nějaké buzení, unavovani, natahovani bdeni pred vecernim spánkem má smysl u batolete, ale ne u miminka. Tam si člověk koleduje akorát o přetazení či prestimulovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.9.15 07:34

U nás to bylo podobné. První tři měsíce koliky, pak se to pomalu začínalo zlepšovat a peklíčko začalo právě kolem toho 6. měsíce. Malej do toho měl skoro 2 měsíce v kuse zvýšenou teplotu, spánek naprostá katastrofa. Prošli jsme všemi různými vyšetřeními a vše v pořádku. Konečný verdikt - zoubky. Lepšit se to začalo zase okolo 9. měsíce. Jinak náš malej si opravdu protrpěl každý zoubek. Držím palce a přeji, ať je brzy líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
14.9.15 08:13

To budou zoubky i kdyz jeste nejdou videt, moji kluci prestali i papat kvuli tonmu tak jsme jen na mliku. A cim lip se mimco vyspi prez den tim lip spi v noci..to plati u nas, kdyz jsem zkousela utahat, tak byli akorat pretazeni :roll:. neboj bude lip. me se budili co hodinu a to mam dva.. tak ve finale jak se stridali tak to bylo co pul hodky,.
Zkus dat na noc panadol sirup a calgel na dasnicka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
16.9.15 10:56

Jj asi tobude vse dokupu jen uz ztoho zacenam byt vycerpana :D a modlim se ty cele prospane noci :D @stankaSR chtela sem se zeptat jestli a kolikrat ste maleho krmili vnoci kdyz vam tak casto vstaval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
16.9.15 16:03

@adamsmum Sledovala som to podľa hodín, mlieko dostával väčšinou 2× za noc, neskôr už len raz, inak dostal trošku napiť čaju alebo vodu. Prajem vám, nech vám to rýchlo prejde. Možno to budú tie zúbky, syn so zúbkami nemal žiadne problémy, ani neviem kedy mu všetky vyšli. Nášho práve trápilo to bruško a prdíky, to je snáď ešte horšie, lebo zúbok sa prereže a je pokoj, ale bruško bolí stále, v kuse a u nás aj nekonečne dlho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí